روزنامه شهروند/
متن پيش رو در شهروند منتشر شده و انتشار آن به معني تاييد تمام يا بخشي از آن نيست
ماجرا از نهم شهريور که مصوبه دولت ابلاغ شد، شروع شد. از آن روز که تعرفه متخصصان بيهوشي بهطور رسمي ٢٥درصد کاهش يافت و صداي اعتراض اين گروه را بالا برد. آنها گلايه خود را به وزارت بهداشت بردند، به کميسيون بهداشت و درمان مجلس، به مسئولان وزارت رفاه و اعضاي شورايعالي بيمه، به معاون اول رئيسجمهوري و ديوان عدالت اداري اما نتيجهاي نگرفتند. اعتراض کردند، تهديد کردند و تهديدشان را عملي کردند، اين اقدام را بيعدالتي خواندند، دست از کار کشيدند؛ اما مسئولان وزارت بهداشت و وزارت رفاه زير بار نرفتهاند. آنها ميگويند کاهش ٢٥درصدي تعرفه متخصصان بيهوشي براي اجراي عدالت در تعرفههاي پزشکي بود؛ چرا که با اجراي طرح تحول نظام سلامت، تعرفههاي اين بخش ٥٧ تا ٦٠درصد افزايش پيدا کرد. اينها را علي ماهر، معاون امور فني و برنامهريزي وزارت بهداشت گفته. براساس اعلام وزارت بهداشت، مصوبه کاهش ٢٥درصدي تعرفههاي متخصصان بيهوشي، مصوبه شورايعالي بيمه است و ارتباطي به وزارت بهداشت ندارد. با اين همه اما متخصصان بيهوشي معتقدند در حقشان بيعدالتي شده و اين اقدام بدون نظر کارشناسي آنها صورت گرفته است.
در يکي دو هفته اخير، متخصصان بيهوشي اعتراض خود را به شکلهاي مختلف نشان دادهاند؛ اما آنچه اين روزها بازتاب پيدا کرده، دست از کار کشيدن اين متخصصان در انجام برخي از جراحيهاست که به گفته آنها غيرضروري هستند. خبرها از بيمارستانهاي شيراز و چند شهر ديگر گواه عمليشدن اين اعتراضها و سرگرداني بيماران است؛ بيماراني که برخي از آنها پس از ماهها انتظار، نوبت عملشان رسيده با اين همه اما عليرضا سليمي، رئيس انجمن متخصصان بيهوشي دست از کار کشيدن متخصصان بيهوشي را نميپذيرد و در پاسخ به اين سوال که در خبرها آمده در بيمارستان شيراز، برخي از بيماران بدون اينکه جراحي شوند، از اتاق عمل خارج شدهاند، توضيح ميدهد: «در تمام دنيا ازجمله در ايران براي انجام عملهاي جراحي، ليست اورژانسي و غيراورژانسي وجود دارد؛ گاهي ممکن است به دليل تجهيزات يا نبود دارو و... صف جراحي طولاني شود که البته با توجه به واردنشدن صدمات روحي يا جسمي به بيمار اين اقدام انجام ميشود؛ حالا در ايران هم براي انجام جراحي صف انتظار وجود دارد که اين صفها خارج از استانداردها نيست.» او درباره اينکه گفته ميشود متخصصان بيهوشي در برخي از بيمارستانها تنها جراحيهاي اورژانسي را انجام ميدهند، ميگويد که چنين چيزي را نشنيده است: «اين اقدام هيچ وقت در دستور کار هيچ پزشکي نبوده است.» او ميگويد: «به هر حال متخصصان بيهوشي، مانند هر صنف ديگري، مشکلاتي دارند و بايد اين حق را براي آنها قايل شد که اگر ظلمي به آنها شود، از حقوق خودشان دفاع کنند.» او در پاسخ به اينکه چرا بايد بيماران قرباني اعتراض متخصصان بيهوشي شوند، گفت: «با وجود همه مشکلات بيماران در اولويت قرار دارند و هيچ مشکلي براي درمان آنها ايجاد نشده است.» به گفته او کاهش ٢٥درصدي تعرفههاي بيهوشي، مصوبه دولت بود که نهم شهريورماه ابلاغ شد: «در اين چند وقت شايعه کاهش تعرفه وجود داشت، براي ما از همان اول، خط قرمز بيماران بودند و تلاش داشتيم که با وجود همه مشکلات، هيچ خدشهاي به روند درمان وارد نشود و با همه اينها هنوز هم مشکلي براي بيماران ايجاد نشده است.» سليمي درباره واکنش وزارت بهداشت به اين اعتراضها ميگويد: «ما از وزارت بهداشت انتظار داريم که در روندي منطقي و درست و با کار کارشناسي دقيق، اين موضوع را بررسي کند. ما جلسههاي زيادي با مسئولان مرتبط در وزارت بهداشت داشتيم، تا حدود زيادي هم پذيرفتهاند که اين موضوع اشتباه است و نبايد انجام ميشد، اما درباره اصلاح آن چيزي نگفتهاند. نگراني ما اين است که اصلاح اين تعرفهها به سال آينده موکول شود.» گلايه رئيس انجمن متخصصان بيهوشي از اين است که براي کاهش اين تعرفهها با انجمن يا متخصصان اين گروه مشورتي نشده است: «بررسيها نشان ميدهد که کاهش ٢٥درصدي تعرفهها اصلا زمينه علمي و کارشناسي ندارد و به نظر ما با توجه به مستنداتي که وجود دارد، افزايش تعرفه درآمد پس از اجراي طرح تحول نظام سلامت که از سوي مسئولان وزارت بهداشت مطرح شده، درست نيست و متعادل با ساير رشتهها تغيير کرده است، بنابراين کاهش ٢٥درصدي تعرفههاي متخصصان بيهوشي، ريشه کارشناسي ندارد.»
محمدمهدي قيامت، اما در گفتوگو با «شهروند» به صراحت اعلام ميکند که متخصصان بيهوشي در بيمارستانهايي که نسبت به اين موضوع اعتراض کردهاند، تنها براي جراحيهاي اورژانسي ورود پيدا ميکنند. او در توضيح بيشتر ميگويد: «درحالحاضر ميانگين تعرفه متخصصان بيهوشي براي هر عمل، ٨٠هزار تومان است که البته با توجه به نوع عمل، بيماري زمينهاي بيمار و سن بيمار، اين تعرفه تغيير ميکند، اما حالا تصور کنيد که همين ميزان تعرفه هم با کاهش ٢٥درصدي مواجه ميشود.» او ميگويد اعتراضها بيشتر در بيمارستانهاي شهرهاي جنوبي کشور ديده ميشود و نگران است که اين اعتراضها به تهران هم کشيده شود.
با کانال تلگرامي «آخرين خبر» همراه شويد
بازار