مشرق/ متن پيش رو در مشرق منتشر شده و انتشار آن در آخرين خبر به معناي تاييد تمام يا بخشي از آن نيست
سازمان اطلاعات اردن به نمايندگي از محور شرارت سعودي در تلاش است شکستهاي سنگين سال گذشته را در جنوب سوريه جبران کند و آرامش برقرار شده را در استان درعا بر هم بزند.
مرداد ماه سال ۹۷ نيروهاي ارتش سوريه پس از پيروزهاي گسترده و خيره کننده در مناطق مرکزي و شمالي، پاکسازي کامل استان درعا را در جنوب اين کشور از لوث وجود گروهک هاي تروريستي در دستور کار قرار دادند.
عناصر گروهک هاي تروريستي و مسلحين به ويژه ارتش آزاد که به خوبي مي دانستند پس از ۶ سال درگيري بدون نتيجه ديگر نه تواني براي پيشروي دارند نه مي توانند مناطق تحت تصرف را در استان درعا حفظ کنند تغيير موضع دادند.
گروهک هاي تروريستي زماني که دريافتند هيچ عاملي نمي تواند از پيشروي نيروهاي در استان درعا جلوگيري کند به يک اجماع نسبي براي مصالحه دست يافتند و به حُسن نيت روس ها و نمايندگان طرفدار آشتي ملي پاسخ مثبت دادند.
در اين مقطع زماني، هزاران تن از عناصر گروهک تروريستي از جمله جبهه النصره که توانايي رويارويي با نيروهاي سوري را در ميدان نبرد نداشتند تصميم گرفتند از استان درعا خارج شوند و براساس توافقي که به دست آمد به مناطق اشغالي استان ادلب در شمال سوريه نقل مکان کردند.
اما اکثريت نيروهاي جبهه جنوب به ويژه ارتش آزاد به همراه ساير گروه ها و معارضين مسلح که از اهالي جنوب سوريه بودند با نماينده هاي روس به توافق رسيدند که سلاح خود را بر زمين بگذارند و تسليم شوند و پس از رايزني هاي گسترده و تلاش فراوان گروه هايي که مسئله آشتي ملي را دنبال مي کردند اين امکان براي آنان فراهم شد تا در منطقه بمانند و حتي برخي از آن ها به بدنه ارتش سوريه بپيوندند.
به گزارش مشرق، توافق و مصالحه اي که در استان درعا در جنوب سوريه به دست آمد براي ائتلاف محور شرارت عبري عربي يک شکست تمام عيار و تلخ به شمار مي آمد چرا که يکي از بازوهاي قدرتش را در خاک سوريه از دست داده بود.
ائتلاف که از اين ضربه مهلک و دردناک به شدت عصباني بود درصدد جبران برآمد و حمايت از هسته هاي خاموش گروهک هاي تروريستي را در اولويت قرار داد تا يک بار ديگر آرامش نسبي برقرار شده را در استان درعا بر هم بزند.
براساس اطلاعات به دست آمده، عناصر مخفي تروريست با صحنه گرداني و حمايت مستقيم نيروهاي اطلاعات رژيم اردن در مناطق مختلف استان درعا فعال شده اند و نيروهاي امنيتي، ارتش سوريه، اعضاي سابق ارتش آزاد و معارضين که به دولت سوريه پيوسته اند را هدف قرار مي دهند.

به گفته منابع ميداني، هستههاي خاموش گروهکهاي تروريستي در روزهاي اخير به ايستگاههاي بازرسي در شهرک هاي «الکرک و ناحته» حمله کردند و ۳ تن از نيروهاي سوري را به اسارت درآوردند و در حال حضر مذاکرات براي آزادي آنان در جريان است.
از شهر «الصنمين» در شمال استان درعا خبر مي رسد، شماري از نيروهاي سوري در تله هاي انفجاري کار گذاشته شده توسط عناصر مخفي تروريست گرفتار و زخمي شدند و تعدادي ديگر نيز در جريان حملات تروريست ها مجروح شدند.
از اواخر تابستان سال ۹۷ تاکنون که توافق مصالحه به دست آمد، بيش از ۱۲۰ تن از نيروهاي سوري و اهالي در مناطق مختلف استان درعا در حملات هسته هاي خاموش تروريستي به شهادت رسيده اند و دهها تن ديگر زخمي شده اند.
به گزارش مشرق، در حال حاضر، شهرک هاي «طفس، بصري الشام، درعا البلد، الصنمين، بصر الحرير» به همراه منطقه «وادي اليرموک» در جنوب، جنوب شرق، شمال، شرق و جنوب غرب استان درعا به عناصر مخفي تروريست آلوده هستند.
براساس اطلاعات به دست آمده، ائتلاف غربي - عربي - صهيونيستي به سرکردگي نيروهاي اطلاعات رژيم اردن در تلاش است دامنه ناامني ها را در جنوب سوريه به ويژه در استان درعا افزايش دهد تا تمرکز نيروهاي ارتش را در مناطق شمالي از جمله استان هاي حلب و ادلب بر هم بزند.
بازار