نماد آخرین خبر
  1. برگزیده
تحلیل ها

عقل‌های منفصل بایدن

منبع
دنياي اقتصاد
بروزرسانی
عقل‌های منفصل بایدن

دنياي اقتصاد/متن پيش رو در دنياي اقتصاد منتشر شده و انتشار آن در آخرين خبر به معناي تاييد تمام يا بخشي از آن نيست

تيم و مشاوران غير رسمي سياست خارجي و امنيت ملي جو بايدن، معاون سابق رياست‌جمهوري و نامزد مفروض دموکرات‌ها براي انتخابات سال ۲۰۲۰ تا ۲ هزار نفر گسترده شده و بنا به گفته مقامات کارزار انتخاباتي نامزد دموکرات‌ها، در حال حاضر ۲۰ تيم روي مسائل مختلف در حوزه امنيت ملي تا کنترل تسليحات، امور دفاعي، اطلاعاتي و امنيت ملي کار مي‌کنند. به نوشته فارن پاليسي، سازمان اين گروه نشان مي‌دهد که در صورت پيروزي در انتخابات سوم نوامبر، بايدن و تيم او در سياست خارجي و بازگشت برخي برنامه‌هاي بحث برانگيز در زمان مديريت دونالد ترامپ، از جمله موضوع پناهجويان و حقوق زنان در مسائلي مانند توليد مثل چگونه فکر مي‌کنند.
همچنين اگر بايدن رئيس‌جمهور ايالات متحده شود، اين امر افراد پشت پرده را که در دوران وي پست‌هاي قابل توجهي در پنتاگون، وزارت خارجه يا جامعه اطلاعاتي آمريکا خواهند گرفت، رو خواهد کرد؛ افرادي مانند دانيل بنايم، متخصص خاورميانه و مشاور سياسي در دولت سابق آمريکا و الي راتنر، متخصص خاور دور و معاون آژانس امنيت ملي در دولت اوباما.

راتنر و بنايم از جمله ۴۹ روساي کارگروهي هستند که بايد گفت تنها بخشي از يک جامعه وسيع‌تر در حوزه‌هاي سياست خارجي، اطلاعاتي و تامين ايده‌ها را تشکيل مي‌دهند. منابع اطلاعاتي آشنا با گروه‌هاي مشاور بايدن مي‌گويند که آنها بخش رسمي تيم کارزار انتخاباتي‌اش نيستند اما به شکل موازي با اين کارزار همکاري مي‌کنند و به شکل غير رسمي به بايدن مشاوره مي‌دهند و روي برخي تصميم‌هاي اساسي بايدن نقش مهمي ايفا مي‌کنندو بيشتر آنها تمايل دارند که فعاليت هايشان پنهان بماند.

پيشينه بيشتر اين افراد روشن است و عمدتا در دولت‌هاي پيشين، در اتاق‌هاي مشاوره و فکر و صنايع دفاعي فعال بوده يا هستند و شامل بيشتر مقام‌هاي ارشد سابق دولت باراک اوباما در وزارت خارجه، وزارت دفاع و وزارت امور داخلي مي‌شوند. پيش از اين پوليتيکو گزارش داده بود که کارزار انتخاباتي بايدن بالغ بر هزار کارشناس امنيتي دارد که در ۲۰ گروه با يکديگر همکاري مي‌کنند. مجله فارن پاليسي به سندي داخلي دسترسي پيدا کرده که اسامي گروه‌ها و افرادي که رهبري آنها را بر عهده دارند، مشخص کرده است.

هر يک از اين گروه‌هاي کاري، زيرگروه‌هاي مختلفي را کنترل مي‌کنند که به موضوعاتي مانند اسراييل-فلسطين، کمک‌هاي بشردوستانه و پناهجويان مي‌پردازند. براي مثال کارگروه دفاع که توسط فرانک کندال سوم، معاون وزير دفاع سابق هدايت مي‌شود، زير گروه فناوري و لجستيک را کنترل مي‌کند. روزا بروکس، مشاور ارشد سابق پنتاگون که پيشتر يک مطلب هم براي فارن پاليسي نوشته است و کريستيم ورموث، مشاور وزارت دفاع روي ۱۰۰ تا ۲۰۰ متخصص نظارت دارند و اين افراد دربرگيرنده نيمي از زيرگروه‌هاي متمرکز بر بودجه و دستورات منطقه‌اي هستند. طبق گفته چند منبع اطلاعاتي آشنا به موضوع تنها براي موضوع اروپا ۱۰۰ نفر کار مي‌کنند. اين کارگروه با رهبري سه تن از اعضاي سابق امنيت ملي آمريکا در دوران باراک اوباما هدايت مي‌شوند که عبارتند از جولي اسميت که تا همين اواخر با فارن پاليسي همکاري داشت و يادداشت «دولت در سايه» متعلق به او است، مايکل کارپنتر و اسپنسر بوير. در اين ميان ايده‌ها و توصيه‌ها به يک حلقه دروني کوچک از وفاداران به بايدن فرستاده مي‌شود که متشکل از جيک ساليوان مشاور ارشد در دولت اوباما در مذاکرات هسته‌اي با ايران، آوريل هاينس معاون مشاور امنيت ملي در دولت سابق، برايان مک کيون رئيس کارکنان شوراي امنيت ملي در دولت اوباما و جولي اسميت مشاور سياسي رئيس‌جمهور در دولت پيشين است. اين افراد احتمالا مغز دولت بايدن در اموري همچون امنيت ملي هستند. البته آنچه واقعا اتفاق مي‌افتد اين مشاوره‌ها همچون راز براي کساني که در تهيه آن نقش دارند باقي مي‌ماند و به گفته يکي از اين مقامات بسياري از ابداعات سياسي و خط مشي‌ها فاش نمي‌شوند. يکي از اين افراد که با اين کارگروه‌ها همکاري داشته است، مي‌گويد: کارگروه‌ها هيچ قدرتي براي تصميم گيري ندارند اما آنها روي اين ماشين عظيم ايده‌ها که با يکديگر تعامل دارند، نظات مي‌کنند.»

بسياري از کساني که داوطلبانه براي کارزار انتخاباتي بايدن کار مي‌کنند، آن را تبليغ نمي‌کنند يا با رسانه‌ها در مورد آن صحبت نمي‌کنند و اين کار را محدود به چند مشاور عالي‌رتبه کرده‌اند. البته ديگران که داوطلب فعاليت در اين کارزار شده‌اند از سوي روساي کارگروه دستور گرفته‌اند که در زندگينامه‌هاي آنلاين خود اعلام نکنند که در اين کارزار مشغول فعاليت هستند. اين به آن معني است که بيشتر آنها در پشت صحنه کار مي‌کنند و فعاليت آنها به شکل يک راز باقي مي‌ماند. اين فعاليتي است که پيش‌تر در هيچ يک از کارزارهاي انتخاباتي رياست جمهوري ديده نشده است. با اين حال فارن پاليسي به نام دهها نفر از افرادي که با بايدن به شکل رسمي و غيررسمي کار مي‌کنند، دسترسي پيدا کرده است. بسياري از آنها حاضر نشدند در اين مورد اظهارنظر کنند. آن تعداد نفرات اندکي هم که حاضر به پاسخگويي شدند، به شرط ناشناس ماندن با اين مجله گفت‌وگو کردند. تاکنون کارزار انتخاباتي بايدن به درخواست مجله فارن پاليسي روي خوش نشان نداده و حاضر نشده است هيچ اظهارنظري کند.

ساختار سياست خارجي بايدن از بسياري جهات به آن دوران سنتي خودش باز خواهد گشت. اين در حالي است که در زمان رياست جمهوري دونالد ترامپ آن ساختار برچيده شده و کارها عمدتا به تعداد اندکي از جمله وفاداران به ترامپ و اعضاي خانواده‌اش سپرده شده است.

اما چندين کارشناس سياست خارجي دموکرات‌ها که با تيم بايدن در تماس بوده‌اند، مي‌گويند که هنوز عمده روندها در تيم بايدن به شکل يک راز است و سخت است بدانيد که توصيه‌هاي ارائه شده از سوي مشاوران و اين کارگروه‌ها توسط حلقه اصلي بايدن جدي گرفته مي‌شوند يا نه. اصلا اين ماشين عظيم مشاوره کاري کرده است که هر کسي احساس کند حضورش در اين کارزار مفيد است يا نه. اينها چيزهايي هستند که به شکل يک رازمگو باقي مانده‌اند. يکي از اعضاي کار گروه‌ها مي‌گويد: «اين مانند يک دولت سازمان يافته است و مانند يک دولت با سلسله مراتب عظيم و بوروکراتيک فعاليت مي‌کند.» وي ادامه داد: «هدف اصلي اما آن است که افراد احساس تعلق به گروه را در خود حفظ کنند. هدف ديگر اين است که افراد احساس کنند براي کارهاي مختلف در دولت بايدن روي آنها حساب باز شده است و اين فرصتي است که آنها خودي نشان دهند.»

يکي از مشاوران سياست خارجي دموکرات‌ها مي‌گويد: «ساختار گسترده گروه‌هاي کاري تا حدودي به‌عنوان انگيزه‌بخشي براي جذب ايده‌هاي افراد کارزار عمل مي‌کند تا اين احساس تعلق به گروه در آنها بيش از پيش تقويت شود.» وي مي‌افزايد: «نمي‌توانيم بگوييم که اين يک ايده بسيار اصيل است اما يک عنصر تاکتيکي براي جلب توجه افراد جناح پيشرو است.»

برخي از کارشناسان سياست خارجي که از سيات خارجي آمريکا در دولت ترامپ نااميد شده‌اند، مشتاقانه گفته‌اند به هرکسي که در انتخابات مقدماتي دموکرات‌ها پيروز شود، کمک خواهند رساند. کارشناساني که در کارزارهاي انتخاباتي پيت بوتيجج و سناتور اليزابت وارن حضور داشته‌اند، حالا به‌عنوان کارشناس، داوطلبانه به تيم بايدن مشاوره مي‌دهند.

مطابق نظرسنجي‌هاي منتشر شده در اين ماه ترامپ در حال حاضر حداقل با شش امتياز از بايدن عقب است و نامزد دموکرات‌ها با چند امتياز اختلاف در ايالت‌هاي کليدي از جمله ميشيگان، ويسکانسين و پنسيلوانيا پيشتاز است. اگر بايدن ببرد، طبق گفته چند نفر از اعضاي کارگروه‌ها، بسياري از اين افراد اميدوارند که جذب دولت بايدن شوند.

کارگروه‌هايي وجود دارند که هر منطقه از جهان را با هدايت يک کارشناسان کهنه کار در سياست خارجي پيش مي‌روند، از جمله کارگروه مربوط به اروپا، کارگروه آفريقا به سرپرستي نيکول ويلت، آليسون لومباردو و مايکل بتل، کارگروه خاورميانه به سرپرستي مارا رودمن، دانيل بنايم و دافنا رند، کارگروه شرق آسيا به سرپرستي الي راستر و جونگ پاک، کارگروه جنوب آسيا به سرپرستي سامونا گوها و تام وست و کارگروه امور نيمکره غربي به سرپرستي دن اريکسون، خوان گونزالز و جوليسا رينوسو. اين فهرست اخيرا به دست مجله فارن پاليسي رسيده است.

اين تيم همچنين دو گروه کاري جديد اضافه کرده است: يکي در مورد چالش‌هاي بيماري پاندمي و ديگري تشکيل کارگروهي درخصوص اعتراضات سراسري در جهت احقاق عدالت نژادي پس از قتل جورج فلويد که با بازداشت او توسط پليس مينياپوليس در بهار امسال رخ داد.

کارگروه بيماري پاندميک کوويد-۱۹ وظيفه دارد تا تلاش‌هاي بين‌المللي را رصد و با آنها همکاري کند. سرپرستي اين کارگروه با بث کامرون است که در زمان دولت باراک اوباما در اداره بيماري‌هاي پاندميک حضور داشت. در اين تيم همچنين برد بالزاک، مشاور تجاري و مقام سابق امنيت ملي، و ليندا اتيم، معاون سابق مدير آژانس ايالات متحده براي توسعه بين‌المللي نيز حضور دارند.

کارزار رياست جمهوري بايدن همچنين يک کارگروه را براي ارتقا و ايجاد تنوع در دستگاه‌هاي امنيت ملي آمريکا تاسيس کرده است. اين کارگروه توسط جينا امبروکرومبي-ويستانلي که يک ديپلمات آمريکايي-آفريقايي بوده اداره مي‌شود. او در مالت سفير بوده است. همچنين شان کلي از مدافعان حقوق همجنس‌گرايان که خود به‌عنوان يک تغيير جنسيت‌يافته در دولت باراک اوباما  فعاليت داشت، مسوول کارگروه پيشگيري حقوق همجنس‌گرايان شده است.

تاسيس اين کارگروه نشانگر اين است که کارزار انتخاباتي بايدن به چالش‌هاي ديرپاي آمريکا در حوزه تنوع‌هاي جنسيتي توجه دارد، در حالي که در دولت ترامپ اين نوع موضوعات اصلا مورد توجه نبوده‌اند و حتي يک مشاور نيز در دولت نداشته‌اند. اين يک قدم ديگر براي احقاق حقوق اين اقليت‌ها است که در دولت‌هاي جمهوري‌خواه و دموکرات تاکنون مورد بي‌توجهي قرار گرفته‌اند.

برخي از حاميان خارج از کارزار انتخاباتي بايدن همچنين به دنبال شکستن آن سقف شيشه‌اي هستند تا بتوانند زنان بيشتري را در حوزه امنيت مسائل داخلي در اين دولت مفروض به کار گيرند. تقريبا نيمي از روساي کارگروه ۴۹ گانه کارزار انتخاباتي بايدن را زنان تشکيل مي‌دهند. همچنين يک کارگروه مربوط به زنان و دختران وجود دارد که هدايت آن با کارلا کوپل بوده که يکي از مشاوران سابق آژانس ايالت متحده براي توسعه تحولات بين‌المللي بوده است.

اولويت‌هاي بايدن همچنين متمرکز بر معکوس کردن برخي از بحث‌برانگيزترين سياست‌هاي دولت ترامپ است که از آن جمله مي‌توان به کارگروه‌هايي اشاره کرد که روي کند کردن تغييرات آب و هوايي، حمايت از پناهجويان و تقويت حقوق بشر فعاليت مي‌کنند. همچنين يک کارگروه سازمان ملل وجود دارد که سرپرستي آن با ايزابل کلمن، سفير پيشين ايالات متحده در سازمان ملل است و قرار است با کارگروه مديريت و اصلاح که به دنبال بهبود بخشيدن روابط آمريکا با سازمان ملل است همکاري کنند. اين کارگروه با شعار «کارزار دنياي بهتر» قرار است با هدايت پيتريو همکاري کند و روابط آمريکا را با ساير نهادهاي بين‌المللي بهبود ببخشند.

به نظر مي‌رسد گروه‌هاي کاري به منظور جلب توجه آراي پيشروها طراحي شده‌اند و به همين دليل افرادي از تيم وارن و سندرز در اين کارگروه‌ها حضور پيدا کرده‌اند. پلت‌فرم حزب دموکرات در حال حاضر عمدتا روي ايده‌هاي تيم سندرز بنا شده است. اين پلت‌فرم خواستار مقابله با مسائل تروريستي به شکل محدود و اندک است و همچنين خواستار پايان دادن به جنگ‌هاي پايان‌ناپذير و رها کردن اقدامات ترامپ در حوزه‌هايي مانند تغيير رژيم در ايران و جاهاي ديگر است. همچنين اين پلت‌فرم خواستار عدم حمايت آمريکا از جنگ‌هايي مانند جنگ عربستان عليه يمن است. گمت دوس، مشاور ارشد سياست خارجي سندرز مي‌گويد: «تعهدات خوبي وجود دارد. ديگر اين واقعيت قابل انکار نيست که حزب در مسير مثبت در حال حرکت است.»
 

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره