صوت/ مثنوی خوانی- قسمت صد و سی و نهم- داستان شخصی که شتر خود را میجست

آخرين خبر/ مثنوي خواني يکي از مواردي که افراد عاشق ادبيات پارسي اوقات فراغت خود را به آن اختصاص مي دهند. مثنوي معنوي از گنجينه آثار قديمي است که هنوز هم انسان ها به دنبال مطالعه آن هستند. اما شايد درک آن براي تمام افراد آسان نباشد. در اين پادکست علي عرفانيان با خوانش اشعار مولوي و توضيح آن ها اين کار را براي ما ساده تر کرده است.
مثنوي معنوي، اثر گرانسنگ محمد جلال الدين بلخي، شاعر و عارف پارسي گوست. اين کتاب از ۲۶۰۰۰ بيت و شش دفتر تشکيل شده است و يکي از برترين کتابهاي ادبيات عرفاني کهن فارسي و حکمت ايراني پس از اسلام است. اين کتاب در قالب شعري مثنوي سروده شده است که در واقع عنوان کتاب نيز ميباشد.
اشعار مولوي به قدري جهان شمول است که ترجمه آن در ساير کشورها بسيار مورد استقبال قرار گرفته است به طوري که براي چند سال پياپي ديوان اشعار مولانا در صدر جدول پرفروشترين کتابهاي شعر در آمريکا قرار گرفت و اين شاعر ايراني بالاتر از شعراي نامي ادبيات انگليسي مانند شکسپير و بليک قرار گرفته است.
ابيات 6914 تا 6975
اشتري گم کردي و جستيش چست
چون بيابي چون نداني کان تست
ضاله چه بود ناقهٔ گم کردهاي
از کفت بگريخته در پردهاي
آمده در بار کردن کاروان
اشتر تو زان ميان گشته نهان
ميدوي اين سو و آن سو خشکلب
کاروان شد دور و نزديکست شب
رخت مانده بر زمين در راه خوف
تو پي اشتر دوان گشته بطوف
کاي مسلمانان که ديدست اشتري
جسته بيرون بامداد از آخري
.....
علي عرفانيان
اپليکيشن castbox مثنوي خواني
قسمت قبل: