
ثبات قیمت در بازار خودرو
دنياي اقتصاد
بروزرسانی

دنياي اقتصاد/ در شرايطي اولين ماه از فصل تابستان به روزهاي آخر خود نزديک ميشود که گرماي اين روزها تنور بازار خودرو را گرم نکرده و همچنان شاهد رکود معاملات در بازار هستيم.
بر اين اساس به گفته بسياري از فعالان بازار برخلاف رويه ثابت اين بازار که فصل تابستان را با رونق خريد و فروش ميگذراند، امسال تنور معاملات هنوز گرم نشده است. در مورد اينکه چرا حضور مشتريان در بازار کمرنگ شده دلايل متفاوتي ازسوي دستاندرکاران خودرويي کشور مطرح ميشود؛ حال آنکه بهنظر ميرسد با توجه با وعده تکميل ۱۸۰ هزار خودروي ناقص در شرکتهاي خودروساز و عرضه آنها به بازار، مشتريان در انتظار کاهش قيمتها باشند. طي هفته جاري نيز اظهارنظرهايي مبنيبر تکميل اين خودروها ازسوي برخي مقامات صنعتي کشور و دستاندرکاران صنعت خودرو مطرح شد، اظهارنظرهايي که تکميل و عرضه خودروهاي يادشده را در آينده نزديک وعده ميداد.
حال بهنظر ميرسد در کنار روند کاهشي نرخ ارز و همچنين انتظار براي کاهش قيمتها در بازار خودرو، مشتريان را براي حضور در اين بازار سرد کرده است. بر اين اساس هر چند توليد و عرضه خودرو به بازار ازسوي خودروسازان به روال معمول بازنگشته، اما ميزان تقاضا روند کاهشي داشته که همين امر ثبات قيمتي را منجر شده است. به اين ترتيب نگاهي به قيمت محصولات شرکتهاي خودروساز در بازار در سومين هفته از تيرماه نشان از ثبات قيمتي دارد. اين در شرايطي است که در دو هفته ابتدايي تيرماه شاهد نوسان قيمتي در بازار بوديم. در اين زمينه يک فعال بازار خودرو به خبرنگار ما ميگويد که با توجه به اينکه در وضعيت عرضه خودرو به بازار توسط خودروسازان تغيير خاصي اتفاق نيفتاده است و همچنان شاهد عرضه قطرهچکاني خودرو به بازار هستيم، آرامش و ثبات قيمتي در بازار خودرو را بايد در ثبات ساير بازارها جستوجو کرد.
همچنين طي اين هفته دو خودروساز بزرگ کشور فروش اعتباري برخي محصولات خود را ادامه دادند. اين در شرايطي است که شاهد هستيم همچنان قيمت محصولات ارائهشده در اين طرحها با قيمتهاي بازار فاصله دارد. بهعنوان نمونه در شرايطي که پژو ۲۰۷ با گيربکس معمولي با قيمت ۹۹ ميليون و ۶۹۳ هزار تومان (با احتساب افزايش قيمت ۳ درصدي اين محصول بهدليل حضور در طرح فروش اعتباري) به مشتريان عرضه ميشود، هماکنون اين خودرو با قيمت ۱۲۷ ميليون تومان در بازار حضور دارد. بنابراين همچنان خبري از اجراي طرح ۵ درصد زير قيمت حاشيه بازار در طرحهاي فروش خودروسازان نيست. حال به سراغ بازار برويم تا ببينيم قيمت محصولات خودروسازان در هفتهاي که گذشت چه تغييراتي داشته است.
آرامش در بازار داخليها
همانطور که گفته شد آرامش بر بازار پرتيراژها حاکم شده و در حالحاضر قيمت اين خودروها در جاده ثبات حرکت ميکند. طبق اظهارات فعالان بازار، پرايد ۱۱۱ در حالحاضر با قيمت ۵۰ ميليون تومان در بازار موجود است. اين خودرو پيشتر تا ۵۷ ميليون تومان در بازار قيمت خورده بود. ديگر محصول خانواده پرايد يعني مدل ۱۳۱ نيز قيمت ۴۵ ميليون را به نام خود ثبت کرده است. اين خودرو در تيرماه در بازه ۴۵ تا ۴۶ ميليون و ۵۰۰ هزار تومان نوسان داشت. سري هم به بازار تيباي صندوقدار بزنيم. اين خودرو با قيمت ۵۳ ميليون از سوي فروشندگان عرضه ميشود؛ بنابراين تيباي صندوقدار نسبت به هفته گذشته تغيير قيمتي نداشته است. تيبا۲ نيز در حالحاضر با قيمت ۵۸ ميليون تومان در بازار حضور دارد. ساينا نيز در هفتهجاري با قيمت ۶۰ ميليون تومان معامله شد. اين خودرو بر خلاف تيباي صندوقدار، رشد قيمتي اندکي را تجربه کرده است. از بازار کوييک فولآپشن هم خبر ميرسد اين خودرو با پرداخت ۷۰ ميليون تومان در اختيار خريداران قرار ميگيرد.
در خانواده پژو، مدل ۲۰۷ اتومات در حالحاضر با قيمت ۱۷۰ ميليون تومان در بازار موجود است. همين خودرو با گيربکس معمولي با قيمت ۱۲۷ ميليون عرضه ميشود. همچنين پژو ۲۰۶ تيپ۲ و تيپ ۵ طي هفتهاي که گذشت به ترتيب با قيمت ۸۴ ميليون و ۱۰۰ ميليون تومان عرضه شد. ۲۰۶ تيپ ۲ که پيش از اين قيمت ۱۰۰ ميليون تومان را نيز به خود ديده بود از نيمه خردادماه سالجاري روند کاهشي را در پيش گرفت و همانطور که اشاره شد قيمت اين خودرو هماکنون ۸۴ ميليون تومان است. همچنين پژو ۲۰۶ صندوقدار با قيمت ۲۰۶ تيپ ۵ يکي شده است، اين خودرو نيز با قيمت ۱۰۰ ميليون تومان در بازار قيمت خورده است.
پژو ۴۰۵ SLX به قيمت ۸۲ ميليون تومان، در بازار موجود است. سمند نيز در حالحاضر با قيمت ۸۵ ميليون تومان ازسوي فروشندگان به خريداران عرضه ميشود. پژوپارس نيز ۱۰۲ ميليون تومان قيمت خورده است. حال سراغ محصولات رنو در بازار ميرويم. طي هفتهاي که گذشت، ساندرو استپوي اتومات با قيمت ۱۹۰ ميليون در بازار موجود بود. اين خودرو با گيربکس معمولي با قيمت ۱۶۰ ميليون تومان در اختيار خريداران قرار دارد. ساندرو نيز با گيربکس اتومات و معمولي به ترتيب ۱۷۵ ميليون و ۱۴۵ ميليون تومان در بازار قيمت دارد. تندر اتومات با قيمت ۱۷۰ ميليون تومان در بازار حضور دارد و ۱۳۷ ميليون تومان قيمتي است که فعالان بازار براي پارستندر در نظر گرفتهاند. تندر E۲ هم با قيمت ۱۳۰ ميليون تومان قابل خريداري است. رانا هم طي هفتهاي که گذشت ۸۳ ميليون تومان قيمت خورد.
بررسي قيمت دنا در بازار نشان ميدهد در شرايطي که دنا معمولي در بازار کمياب شده است، دناپلاس با موتور توربوشارژ و دناپلاس به ترتيب ۱۷۵ ميليون و ۱۶۰ ميليون معامله ميشود. حال سراغ دو محصول مونتاژي ايرانخودرو يعني پژو ۲۰۰۸ و دانگفنگ H۳۰ کراس ميرويم. خودروي مونتاژي فرانسوي ايرانخودرو در بازار ۳۲۵ ميليون تومان قيمت دارد و محصول چيني اين خودروساز هم با قيمت ۱۵۰ ميليون تومان قابل خريداري است. همچنين نگاهي به قيمت دو محصول مونتاژي سايپا مياندازيم. چانگان محصول مونتاژي چيني اين خودروساز در حالحاضر با قيمت ۱۸۰ ميليون تومان از سوي معاملهگران عرضه ميشود. سراتو محصول کرهاي مونتاژي سايپا نيز در حالحاضر با پرداخت ۳۰۰ ميليون تومان در اختيار خريداران قرار ميگيرد.
بازار بيرمق وارداتيها
سري هم به بازار خودروهاي وارداتي بزنيم. بازار اين خودروها خلوت است و فعالان اين بازار روزهاي کسادي را تجربه ميکنند. فعالان بازار دليل اين وضعيت را در ترخيص خودروهاي وارداتي و همچنين افزايش سرسامآور قيمت اين خودروها در نمايندگيها و نمايشگاههاي خودرو جستوجو ميکنند. البته ثبات نرخ ارز و همچنين کاهش قدرت خريد مشتريان نيز تاثير خود را روي اين بازار گذاشته و روند داد و ستد را در اين بازار کند کرده است. حال به بررسي قيمتها در بازار ميپردازيم. سوناتا هيبريد، در حالحاضر با قيمت ۸۰۰ ميليون تومان از سوي فروشندگان عرضه ميشود. سانتافه با قيمت ۸۴۰ ميليون تومان و توسان هم با قيمت ۸۲۰ ميليون تومان در بازار موجود است. النترا نيز با قيمت ۵۲۰ ميليون تومان از سوي خريداران قابل خريداري است. در خانواده کيا هم خودروي سورنتوي صفر که در بازار کمتر يافت ميشود، با قيمت ۹۸۰ ميليون تومان موجود است.
قيمت اين خودرو چندي پيش از يک ميليارد تومان هم گذشته بود و فروشندگان با دريافت يک ميليارد و ۳۰ ميليون تومان، اين خودرو را در اختيار خريداران قرار ميدادند. اسپورتيج و سراتو نيز به ترتيب با قيمتهاي ۷۸۰ ميليون و ۴۱۰ ميليون تومان فروخته ميشود. اپتيما با قيمت۶۶۵ ميليون تومان از سوي فروشندگان به خريداران عرضه ميشود. به سراغ دو محصول رنو در بازار ميرويم. در حالحاضر تاليسمان با قيمت ۶۴۰ ميليون تومان و کوليوس ديگر محصول اين برند فرانسوي با قيمت ۸۸۰ ميليون تومان قابلخريداري هستند. لکسوس NX نيز که پيشتر با قيمت يک ميليارد و ۶۵۰ ميليون تومان قابلخريداري بود، در حالحاضر قيمتي معادل يک ميليارد و ۲۰۰ ميليون تومان دارد. نيسان جوک نيز با قيمت ۶۵۰ ميليون تومان در بازار خريد و فروش ميشود. تيگوان محصول فولکس واگن نيز اين روزها يک ميليارد و ۱۰۰ ميليون قيمت دارد.