برای مشاهده نسخه قدیمی وب سایت کلیک کنید
logo

نکات کمتر شنیده شده برای پخت سبزی پلو

منبع
آخرين خبر
بروزرسانی
نکات کمتر شنیده شده برای پخت سبزی پلو

آخرین خبر/ پخت یک سبزی پلو خوشمزه و خوش رنگ و لعاب کار چندان پیچیده ­ای نیست و این غذا را نمی ­توان جزء غذاهایی با روش پخت سخت در نظر گرفت. زیرا نه افزودنی زیادی دارد و نه قلق خاصی لازم دارد. از این رو ترفندهای پخت سبزی پلو خیلی زیاد نیست. اما ما در ادامه چند ترفند ساده را برای پخت سبزی پلو بیان می­کنیم تا بتوانید یک سبزی پلو با طعمی دلچسب و ایده­ آل برای اعضای خانواده تهیه کنید.

ترفندهای پخت سبزی پلو خوشمزه­ تر
برنج را در زمان مناسب آبکش کنید
اگر می­ خواهید سبزی را بعد از آبکش کردن لا به­ لای برنج بریزید و بعد آن را دم کنید بهتر است کمی برنج را زنده نگه دارید. یعنی وقتی برنج را داخل آبجوش می­ ریزید نسبت به حالت عادی زمان کمتری برای پخت به آن بدهید و اجازه ندهید برنج خیلی نرم شود. حتما می خواهید علت این کار را بدانید. علت در آب سبزی است، در واقع هنگامی که سبزی را لا به لای برنج می پاشید کمی آب پس می ­دهد و اگر برنج نرم باشد متاسفانه سبزی پلو شما شفته خواهد شد. بهترین زمان برای صاف کردن برنج زمانی است که اطراف برنج نرم ولی مغز آن همچنان سفت باشد. پس فراموش نکنید پیش از صاف کردن چند دانه از برنج را امتحان کنید.

از آبلیمو استفاده کنید
هنگام پخت سبزی پلو و پیش از ریختن سبزی­ها داخل آب برنج یک قاشق آبلیمو به برنج در حال جوش اضافه کنید. این کار سبب می­شود رنگ سبزی­ ها حفظ شده و در برنج تازه ­تر به نظر برسند. ضمن اینکه باعث می­ شود برنج سفید باقی بماند و کمتر سبز رنگ شود. در واقع برنج شما ترکیب دو رنگ زیبای سبز و سفید خواهد شد. ­

از سبزی­ های محلی استفاده کنید
می­دانید که سبزی پلو شامل تره، گشنیز، جعفری، شوید و مقدار کمی شنبلیله است. اما می توانید در پخت سبزی پلو تنوع به خرج داده و از سبزی­ های معطر محلی خود نیز استفاده کنید. به عنوان مثال می­ توانید از تره­ ی کوهی، چوچاق و یا پیاز کوهی استفاده کنید. استفاده از این سبزی­ های معطر محلی می­تواند طعم متفاوتی به سبزی پلو بدهد و آن را خوش عطر کند.

از زردچوبه استفاده کنید
همه سبزی پلو را به عنوان غذایی می­ شناسند که نیاز به هیچ ادویه ای ندارد اما هنگام پخت سبزی پلو با اضافه کردن مقدار کمی زردچوبه می توانید طعم و رنگ بهتری به سبزی پلو ببخشید و از خاصیت­ های بیشمار زردچوبه من­جمله خاصیت ضد آنتی اکسیدان نیز بهره­ مند شوید. زردچوبه را داخل آب برنج می ­توانید بریزید و یا اینکه بعدا به همراه سبزی لای برنج بپاشید. البته در نظر داشته باشید در این کار زیاده روی نکنید زیرا مقدار زیاد زردچوبه می­ تواند طعم برنج را تغییر دهد و شاید مورد پسند همگان نباشد.

از سیر تازه استفاده کنید
سیر یکی از اقلام اساسی در پخت سبزی پلو است. این ماده­ ی مغذی مزه­ ی بی­نظیری به سبزی پلو می دهد و همچنین این غذا را غنی می­کند. زیرا می­دانید که سیر دارای اررزش غذایی بالایی است. اما بهتر است برای پخت سبزی پلو از سیر تازه استفاده کنید. منظور همان سیر تر است که خشک نشده و برگ های باریکی شبیه به پیازچه دارد. استفاده از سیر و برگ سیر تازه می تواند طعم سبزی پلو را تا ۱۸۰ درجه تغییر دهد و در کنار طعم، عطر برنج را نیز افزایش می­ دهد. به جای سیر تازه می ­توانید از تره فرنگی نیز استفاده کنید. این سبزی هم مانند سیر طعم سبزی پلو را تا حد زیادی بهبود می­ بخشد و البته خواص غذایی آن را نیز افزایش می­ دهد.

سبزی­ ها را به اندازه خرد کنید
هنگامی که سبزی را داخل آب برنج می­ ریزید مقداری حجم آن کاهش می­ یابد بنابراین اگر خیلی ریز باشد حجم آن کاهش یافته و هنگام آبکش کردن از سوراخ ­های صافی از برنج خارج می ­شود. اگر بعد از آبکشی سبزی را داخل برنج بریزید بازهم ریز بودن آن جالب نیست و ظاهر خوشایندی نخواهد داشت. درشت بودن بیش از حد سبزی نیز ظاهر غذا را خراب می­ کند.

در صورت تمایل سبزی پلو بین المللی بپزید
سبزی پلو یک غذای سنتی ایرانی است و سبزی­ های مشخص داخل آن ریخته می­ شود اما تنوع به خرج دادن در مواد اولیه قطعا اشکالی نخواهد داشت. نوعی سبزی پلو در کشورهای مختلف پخته می­ شود که طعم تندی دارد. در پخت سبزی پلو ذکر شده از ادویه­ های تندی مانند میخک و دارچین و پودر گرام ماسالا استفاده می­ شود و داخل آن سبزیجاتی همچون هویج، نخود سبز، گوجه، پیاز و جعفری ریخته می­ شود. البته توصیه می شود پیش از پخت این سبزی پلو متفاوت با اعضای خانواده مشورت کنید، تا مطمئن شوید که غذایی که پخته­ اید روی دستتان باقی نمی­ماند.!

از کنجد برای ته دیگ سبزی پلو استفاده کنید
اگر می ­خواهید برای شب عید یک سبزی پلو استثنایی با یک ته دیگ فوق العاده برای اعضای خانواده تهیه کنید پیشنهاد ما استفاده از کنجد است. هنگام پخت سبزی پلو و در مرحله ­ی دم کردن کف قابلمه را کنجد سفید بپاشید سپس ته دیگ مورد نظر خود را بگذارید. (نان یا سیب زمینی) این کار برای شما دو حسن به همراه خواهد داشت. اول اینکه عطر و طعم کنجد به برنج منتقل و در نتیجه مزه­ ی آن بهتر می­ شود و دوم اینکه می­ توانید با یک ته دیگ خوشمزه و بی نظیر خانواده را سورپرایز کنید.

البته اگر روش کلی پخت سبزی را نمی دانید، قبلا در مقاله ای طرز تهیه سبزی پلو را آموزش داده ایم که می توانید قبل از این ترفند ها، آن مقاله را مطالعه نمایید.

به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره
اخبار بیشتر درباره