8390 5 نظـــــــر  

بيتوته/ نکات مهمي که در پخت شله زرد بايد رعايت کرد :
١)زعفران رو هيچوقت مستقيماً در شله زرد نريزيد،مقدار مورد نظرتون از زعفران رو در آب جوش حل کنيد و به موادتون اضافه کنيد.
٢)دقت کنيد حتماً بايد محلول زعفران رو قبل از اضافه کردن شکر به برنجتون اضافه کنيد،ديديد بعضي شله زردها بعضي دونه برنجهاشون سفيده،به خاطر اينه که اول شکر رو ريختن و بعد زعفران،لعابي که شکر ميندازه باعث ميشه همه دونه هاي برنج به طور يکنواخت رنگ نگيرن.
٣)گفتم برنج يادم اومد اينو نگفتم که:هر چي دونه هاي برنجتون ريزتر باشه بهتره.حتي ميتونيد برنج خيس خورده تون رو قبل از پخت بين دو کف دست به هم بسابونيد تا خورد بشه.(البته وقتي که مقدار برنجتون کمه)
۴)براي اينکه شله زردتون قوام داشته باشه و آب نندازه،بعد از کامل شدن مواد ميتونيد يه شعله پخش کن بزاريد زير ديگ و بزاريد نيم ساعت روي شعله ملايم بمونه تا تمام آبش کشيده بشه.
اگر شله زرد به مقدار کم درست ميکنيد ميتونيد شله زردتون رو توي ظرف پيرکس بکشيد و براي چند دقيقه توي فر بزاريد تا آبش کشيده بشه.
۵)براي اينکه پودر هل سياهه و رنگ شله زردتون رو تغيير ميده بهتره پودر هل رو مستقيماً توي شله زرد نريزيد و به جاي اون از روش زير استفاده کنيد:
پودر هل رو تو يه دستمال مي ريزيم و گره ميزنيم و توي يه ليوان ميزاريم و آب جوش روش ميريزيم. بعد از دو ساعت در مياريم فشار ميديم و ميذاريم که ته نشين بشه.وقت اضافه کردن هل که رسيد،فقط آب روي هل هاي ته نشين شده رو به شله زرد اضافه ميکنيم.
يه روش ديگه هم اينه که:مقدار لازم هل با پوست رو برميداريم و پوستش رو چاک ميديم و تو يه ظرف ميزاريم و روش آب جوش ميزاريم و در ظرف رو هم ميبنديم.بعد ظرف رو به روش بن ماري حرارت ميديم به مدت نيم ساعت تا اسانس هل خارج بشه.وقت اضافه کردن هل که رسيد،هل ها رو از آب خارج ميکنيم و فقط آب رو به شله زرد يا فرني يا....اضافه ميکنيم.
البته من پودر هلم رو چندين بار آسياب کرده و از صافي رد کردم واين کار رو بارها و بارها تکرار کردم(البته در اصل مامان گلم زحمتش رو کشيدن)و در آخر يه لايه پودر مخملي مانند تقريباً بيرنگ ازش به دست اومد که اونو براي فرني و شله زرد و...گذاشتم و پودر تيره تر رو براي بقيه موارد استفاده گذاشتم.
۶)ميتونيد بادامي رو که ميخواين به شله زرد اضافه کنيد،از قبل تو گلابي که براي شله زردتون نياز داريد بخيسونيد و وقت اضافه کردن گلاب که رسيد با هم اضافشون کنيد،توصيه ميکنم اينکار رو حتما امتحان کنيد،چون هم خلال باداماتون نرم ميشه و هم مثل بادامهاي شله زردهايي که تا حالا خورديد بي مزه نميشه.
٧)يه نکته مهم راجع به زمان اضافه کردن شکر ذائقه بصري شماست:بعضيا دوست دارن دونه هاي برنج تو شله زرد تا حدي مشخص باشه،و بعضيا دوست دارن که برنج کاملاً له بشه.در هر صورت دقت کنيد فقط وقتي که برنج به اون حالتي که دلخواه شماست رسيد ميتونيد شکر رو اضافه کنيد،چون بعد از اضافه کردن شکر درسته که شله زرد کمي لعاب ميندازه،اما برنجتون به هيچ وجه بيشتر از زمان اضافه شدن شکر نميپزه.
٨)براي اينکه شله زردتون ته نگيره بعد از اضافه کردن شکر بايد دائماً شله زرد رو هم بزنيد.
٩)يه نکته خيلي مهم هم اينه که هر چقدر ميخوايد شله زردتون قوام داشته باشه بايد بزاريد اول برنجتون به حالتي غليظتر از اونچيزي که ميخوايد شله زردتون باشه برسه،و بعد شکر رو اضافه کنيد،چون بعد از اضافه کردن شکر شله زرد يکمي شلتر از حالتي که برنج خاليتون داشته ميشه(نميدونم با اين دستور زباني که اين پاراگراف داشت، بالاخره متوجه منظورم شديد يا نه؟



با کانال تلگرامي «آخرين خبر» همراه شويد

8390 5 نظـــــــر