غذاي اصلي/ «دلمه کاهو»، پيشنهادي متفاوت و خوشطعم
پارس بانو/ چي لازم دارم: کاهو: ۱ عدد بزرگ آب گوشت: ۱ تا ۲ ليوان کره: ۵۰ گرم برنج پخته شده: ۴۰۰ گرم رب گوجه فرنگي: ۲ قاشق غذا خوري آب ليمو: ۲ قاشق غذا خوري گوشت چرخ کرده : ۵۰۰ گرم سبزي دلمه (تره، جعفري، شويد، گشنيز، ترخان) : ۴۰۰ گرم پاک شده و خرد شده نمک، فلفل،زرد چوبه: به ميزان دلخواه لپه پخته شده : ۲۰۰ گرم قارچ: ۴۰۰ گرم فلفل دلمهاي قرمز: ۱ عدد کوچک فلفل دلمهاي سبز: ۱ عدد کوچک چطور بپزم: ابتدا نوع پيچيدن و پخت دلمه کاهو که در هر دو مشترک است را آموزش ميدهيم و سپس به پخت مايه درون دلمه (هر دو نوع) ميپردازيم. ابتدا کاهو را ميشوييم، برگهاي آن را جدا ميکنيم، همان طور که خيس کف قابلمه ميچينيم و با کمي آب نمک ميگذاريم يکي- دو جوش بزند تا برگها نرم شوند. آنها را سپس در آبکش ميريزيم تا آب آن کشيده شود (توجه داشته باشيد فقط يکي دو جوش، چون بيشتر از آن، باعث پارگي برگها ميشود). بعد برگهاي بزرگ را دولا و برگهاي کوچک را دوتا دوتا داخل هم قرار ميدهيم و از مايه دلمه يک قاشق غذا خوري داخل برگ ميريزيم. ۲ طرف برگها را ابتدا به داخل و سپس آن را مانند بقچه يا رولي، محکم ميپيچيم. سپس دلمههاي آماده شده را در قابلمه نزديک هم ميچينيم که فاصلهاي بين آنها نباشد تا دلمهها باز شوند. داخل ظرف را کمي آب گوشت يا سبزيجات، کره يا روغن، فلفل و آب ليمو اضافه ميکنيم و ميگذاريم حدود نيم ساعت بپزد و آبش کشيده شود و حال آنها را ميکشيم و به دلخواه تزيين ميکنيم. طرز تهيه داخل دلمه: ابتدا پياز داغ درست ميکنيم. گوشت چرخ کرده را داخل آن سرخ ميکنيم و نمک و فلفل و زردچوبه را به ميزان دلخواه اضافه ميکنيم. حال در ظرف ديگري سبزي دلمه را سرخ ميکنيم و آن را به گوشت اضافه ميکنيم. رب گوجه فرنگي را در اندکي آب حل کرده و به مايه اضافه ميکنيم. همچنين لپه پخته شده و برنج پخته را اضافه ميکنيم و خوب هم ميزنيم تا يکدست و کاملاً مخلوط شوند. فلفلها و قارچها را ميشوييم و ريز خرد ميکنيم و بعد آنها را در روغن کاملاً تفت ميدهيم تا پخته شود رب گوجه فرنگي را نيز اضافه کرده و تفت ميدهيم. نمک و فلفل و زردچوبه را نيز اضافه ميکنيم و خوب هم ميزنيم؛ حال برنج و لپه پخته شده را اضافه ميکنيم و خوب هم ميزنيم. مايه دلمه ما حاضر است.