مراقب اين ۹ ماده غذايي مسموميت زا در آشپزخانه باشيد!
جام جم/ برخي مواد غذايي که تقريبا در هر آشپزخانهاي وجود دارند، در موارد خاصي ممکن است مرگبار ظاهر شوند. برخي مواد غذايي که تقريباً در هرآشپزخانهاي پيدا ميشوند، خطرات هولناکي با خود به همراه داشته و در برخي موارد تحت عنوان «مواد منفجره» مطرح شدهاند. مصرف بيش از حد بسياري از اين موادغذايي باعث ايجاد عوارض خطرناکي در بدن ميشود. در زير غذاهايي که ممکن است مصرف آنها در برخي از شرايط خطرناک باشد، معرفي شدهاند: قارچ ۶ درصد از قارچهاي موجود در طبيعت سمي و کشنده بوده و خوردن آنها جان انسان را تهديد ميکند. ريواس خوردن اين گياه در برخي موارد عامل ايجاد سنگ کليه بوده و حتي گاهي اوقات اسيد اگزاليک موجود در برگهاي سبز ريواس ميتواند کشنده باشد. لوبيا اين مادهغذايي حاوي لکتين بوده که پروتيني با عملکردي مانند حشره کشها است و ميتواند باعث بيماري، اسهال و استفراغ شود. به همين دليل توصيه ميشود لوبيا را حداقل ۱۰ دقيقه در آب جوش قرار دهيد. سيب اگر شما بيش از حد سيب بخوريد ممکن است به دليل سيانيد موجود در آن گرفتار مسموميت و راهي بيمارستان شويد. گوجه فرنگي بنابر توصيه محققان، افرادي که از روماتيسم رنج ميبرند، بايد کمتر از گوجهفرنگي استفاده کنند چرا که سم توماتين موجود در برگها و قسمتهاي سبز برخي گوجهفرنگيها به بدن افراد سالم و بيماران رماتيسمي آسيب وارد کرده و باعث مسموميت ميشود. سيب زميني خوردن سيب زميني سبز با توجه به وجود سم گليکو آلکالوئيد ميتواند در مواردي کشنده باشد. آجيلهاي برزيلي گفته ميشود اين آجيل به دليل راديواکتيويته بودن سلامت بدن را به شدت تهديد ميکند. گيلاس خوردن دانه گيلاس باعث مسموميت ميشود. سيانيد موجود در هسته اين ميوه موجب افزايش دماي بدن و مشکلات تنفسي ميشود. جوز هندي مصرف بيش از حد جوز هندي ممکن است باعث آسيبهاي رواني و حتي بروز توهم شود. لازم به ذکر است؛ مواد غذايي بايد به خوبي تهيه و نگهداري شوند تا از بروز مسموميت غذايي و حتي به خطر افتادن جان انسان جلوگيري شود. با کانال تلگرامي «آخرين خبر» همراه شويد