سوپ و آش/ آش «غلغل»، غذاي سنتي شوشتر
بيتوته/ آش غلغل يکي از چندين غذاي محلي و سنتي شوشتر است. چي لازم داريم؟ سر دست گوساله: 500 گرم باقالاي زرد (لپه باقالي): 100 گرم گندم پوست کنده: 150 گرم برنج: 50 گرم نخود: 100 گرم لوبيا چشم بلبلي: 100 گرم لوبيا قرمز: 100 گرم عدس: 100 گرم نعنا و سير داغ: به ميزان دلخواه نمک، فلفل سياه، فلفل قرمز: به ميزان لازم زردچوبه، پودر ليموعماني: يک قاشق غذاخوري چطوري بپزيم؟ * برنج و گندم را با مقداري آب روي حرارت قرار مي دهيم تا کاملا پخته و نرم شود. * گوشت را با 1 عدد پياز خام و مقداري آب روي حرارت قرار دهيد تا کاملا پخته شود. * حبوبات را که از شب قبل خيس کردهايد به ترتيب پخت، اول نخود را بپزيد کمي که نيم پز شد لوبيا قرمز و لوبيا چشم بلبلي را اضافه کنيد و بعد از آن که نيم پز شدند لپه باقالي را به همراه عدس اضافه کنيد تا زماني که کاملا پخته شوند. * گندم و برنج پخته شده را به حبوبات اضافه نموده و با گوشت کوببرقي يا هر وسيلهي ديگري که ميتوانيد، کمي حبوبات را نرم کنيد. * در اين زمان روغن را داغ کنيد و زردچوبه و فلفل را تفت داده به آش اضافه کنيد. * گوشت را از ظرف خارج کنيد و آن را بکوبيد يا ريش کنيد و داخل آش بريزيد. * آب گوشت را نيز به همراه پودر ليمو عماني در آش ريخته و اجازه دهيد تا آش شما کاملا جا افتاده و لعابدار شود. * در پايان روي آش را با فلفل و پودر ليمو عماني و کمي نعنا داغ تزيين کنيد. انرژي کل: 3000 کيلو کالري با کانال تلگرامي «آخرين خبر» همراه شويد