غذاي اصلي/ هويج پلوي اصيلِ شيرازي
آکا ايران/ هويج پلو از جمله پلوهاي مخلوط قديمي است که معمولا آن را با هويج فرنگي اي که رنگ نارنجي تيره تري دارد، مي پزند تا پلو ظاهر خوش رنگ و لعاب تري داشته باشد. براي آموزش پخت اين غذاي خوشمزه با ما همراه شويد. چي لازم دارم: هويج يک کيلوگرم برنج يک کيلوگرم يا 6 پيمانه شکر 200 گرم يا يک ليوان روغن مايع سرخ کردني 6 قاشق سوپ خوري گوشت چرخ کرده 500 گرم زعفران ساييده شده يک قاشق چاي خوري و مقداري اضافي براي روي برنج پياز متوسط يک عدد دارچين نصف قاشق سوپ خوري نمک به ميزان لازم چطور بپزم: 1. ابتدا برنج را پاک کرده و با مقداري نمک در آب خيس کنيد. هويج ها را با پوست کن پوست بگيريد و پس از شست شو با چاقو به صورت خلال هاي باريک خرد کنيد. نکته: از رنده درشت نيز مي توانيد براي اين منظور استفاده کنيد. 2. تابه اي آماده کنيد و روغن را داخل آن بريزيد و روي اجاق گاز قرار دهيد تا خوب داغ شود، سپس هويج هاي خلال شده را داخل روغن تفت دهيد. بعد از تفت دادن خلال هويج، شکر را در يک پيمانه آب جوش حل کنيد و داخل تابه حاوي هويج سرخ شده بريزيد و روي اجاق گاز قرار دهيد تا محلول آب و شکر جوشيده و خلال هويج در اين شيره کمي بپزد. در ضمن، زعفران ساييده شده را نيز به آن اضافه کنيد و پس از يکي دو جوش، زير اجاق گاز را خاموش کنيد؛ به اين ترتيب مايه هويج پلو آماده مي شود. 3. پياز را پوست کنده و بعد از شستن، در گوشت چرخ کرده، رنده کنيد. نمک و دارچين را نيز به گوشت اضافه کنيد و خوب ورز دهيد. سپس آن را به صورت کوفته هاي ريزي درآوريد.داخل تابه اي کمي روغن بريزيد و کوفته ريزه ها را در روغن قرار دهيد و روي اجاق گاز بگذاريد تا تفت داده شود. کوفته ريزه ها را به مخلوط هويج خلال شده اضافه کنيد. 4. در قابلمه اي آب را بجوشانيد و برنج خيس خورده را به آن اضافه کنيد و پس از مدتي جوشيدن، آن را آبکش کنيد. در پايان قابلمه بزرگي آماده کرده و پس از ريختن نيم پيمانه آب و روغن در قابلمه نان يا سيب زميني را کف آن بچينيد؛ سپس روي آن را با لايه اي از برنج آبکش شده بپوشانيد. حالا نوبت مايه هويج پلوي روي برنج است. اين کار را به صورت لايه لايه آن قدر تکرار کنيد تا مايه و برنج تمام شود. در پايان روي برنج را مقداري آب و روغن بريزيد و آن را به روش معمول پخت برنج، دم کنيد. سپس خلال پسته را نيز در کمي روغن تفت داده و براي تزئين آماده کنيد. پس از آنکه برنج دم کشيد، آن را در ظرف مورد نظر بکشيد و روي آن را با خلال پسته و پلوي زعفراني تزئين کنيد. نکات مهم: 1- شما مي توانيد به جاي آنکه کوفته ريزه ها را با خلال هويج مخلوط کنيد، آنها را به هنگام کشيدن غذا در ديس، در لابه لاي برنج بريزيد. 2-بعضي ها هويج پلو را با مرغ بيشتر دوست دارند بنابراين به جاي گوشت چرخ کرده از مرغ استفاده مي کنند. براي اين ميزان هويج پلو، يک عدد يا 5/1 کيلوگرم مرغ نياز است. 3-با توجه به اينکه هويج پلو داراي شيره شکر است و اين شيره به ته ديگ نيز منتقل مي شود، احتمال سوختن اين غذا از ديگر پلوهاي مخلوط بيشتر است. بنابراين يا زير اجاق گاز را بسيار کم کنيد يا اينکه از شعله پخش کن استفاده کنيد. معمولا حدود 3 ربع ساعت، زمان کافي براي دم کشيدن اين پلو خواهد بود با کانال تلگرامي «آخرين خبر» همراه شويد