برای مشاهده نسخه قدیمی وب سایت کلیک کنید
logo

غذاي ملل/ «مَسگوف» ديگه چيه؟

منبع
همشهري
بروزرسانی
غذاي ملل/ «مَسگوف» ديگه چيه؟
همشهري/ بله! مسگوف؛ تعجب نکنيد: حرف «گ» در بسياري از گويش‌هاي عربي تلفظ شده ولي نوشته نمي‌شود! اين خوراک را شايد بتوان يکي از مهم‌ترين خوراک عراقي‌ها يا حتي غذاي ملي آنها به‌حساب آورد. مسگوف را بيشتر با ماهي کپور تهيه مي‌کنند و شيوه اصلي آماده‌سازي‌ آن به صورت کبابي است. ساحل رود کهن دجله در شهر بغداد پر است از رستوران هاي کوچک و بزرگ و هر کجاي آن بوي ماهي کبابي به مشام مي‌رسد تا جايي که بالاخره شما را مجبور مي‌کند تا در يکي از اين رستوران ها بنشينيد و مسگوف را سفارش دهيد. در شيوه پختي که زير آمده از فر براي کباب کردن ماهي استفاده شده ولي شما مي‌توانيد براي پخت اين خوراک از منقل يا هيزم نيز بهره ببريد که البته نتيجه کار بسيار بهتر خواهد بود! چي لازم دارم براي 2نفر:     1عدد ماهي کپور به وزن تقريبي 800گرم     2قاشق غذاخوري روغن زيتون طبيعي     سس تمر هندي 20گرم (درصورت دسترس نبودن از دو قاشق غذاخوري آب‌ليموي تازه استفاده کنيد)     زردچوبه نصف قاشق چايخوري     نمک به ميزان لازم     پودر فلفل سياه يک قاشق چايخوري     روغن مايع نصف قاشق غذاخوري     پودر يک چهارم قاشق چايخوري     برگ اسفناج (حدود 15برگ)     1عدد پياز کوچک حلقه شده     250گرم گوجه فرنگي (ترجيحاً سفت و سالادي)     200گرم دانه انار     يک مُشت برگ جعفري     يک عدد ليموي شيرازي (به 4قسمت بريده شود) چه جوري درست ميشه:     روغن زيتون و پودر سير را در يک کاسه ريخته و سپس سس تمرهندي را به آن اضافه مي‌کنيم. اگر سس تمر هندي در دسترس نيست مي‌توانيد از دو قاشق غذاخوري آب ليموي تازه استفاده کنيد.     نمک، فلفل و زردچوبه را نيز به کاسه بيفزاييد و تمام مواد موجود در کاسه را به خوبي هم زده و بگذاريد 5دقيقه بماند.     ماهي کپور را پس از پاک کردن و شستن به شکل پروانه اي از طول بريده و در يک سيني بگذاريد. سپس مايع ويژه‌اي را که قبلاً درست کرده ايد روي ماهي ريخته و به‌مدت 30دقيقه در يخچال قرار دهيد.     ماهي را به‌مدت 30-25دقيقه در فر با دماي 220درجه سانتي‌گراد قرار داده تا خوب کباب شود.     با روغن مايع ظرفي را که ماهي در آن سرو مي‌شود چرب کرده و در کف آن برگ هاي اسفناج را دور تا دور قرار مي دهيم. سپس پيازهاي حلقه شده را نيز دور ظرف و روي اسفناج‌ها ريخته و ماهي کباب شده را در وسط ظرف قرار مي دهيم آنگاه گوجه فرنگي را که به اندازه مکعب هاي بسيار کوچک بريده ايم همراه با دانه‌هاي انار اطراف ماهي و کمي هم روي ماهي مي‌ريزيم و با آنها تزئين مي کنيم. از برگ هاي جعفري هم مي‌توانيم براي تزئين استفاده کنيم. با کانال تلگرامي «آخرين خبر» همراه شويد