غذاي اصلي/ «ماهي با سماق و فلفل»، طعمي منحصر به فرد
پارسه گرد/ تهيه اين غذا بسيار آسان است فقط کافي است يک ماهي تازه و تميز شده را با آويشن طعمدار کرده و شکم آن را با سير و ليمو پر کنيد. آنرا در فر گريل کنيد و اجازه دهيد تا خنک شود. پس از آن گوشت ماهي را جدا کرده؛ با سس تهيه شده از آويشن، سماق، آبليمو، سير و فلفل بپوشانيد و دوباره آنرا در فر بپزيد. براي گرفتن بهترين نتيجه از ماهي تازه و سماق مرغوب (داراي رنگ روشن) استفاده کنيد و آنرا بلافاصله بعد از پخته شدن سرو نماييد. چي لازم دارم: ماهي تازه 1500 گرم ليمو ترش 2 عدد فلفل دلمهاي سبز 1 عدد فلفل قرمز شيرين 1 عدد سير 5 حبه سماق 7 قاشق مرباخوري پودر آويشن يا کاکوتي 7 قاشق مرباخوري روغن زيتون 5 قاشق مرباخوري گشنيز خشک 2 قاشق مرباخوري نمک 1 قاشق مرباخوري چطوري درست ميشه: ماهي را تميز کنيد: آنرا بشوييد و در سيني فر قرار دهيد. کمي نمک و در حدود 2 قاشق مرباخوري پودر آويشن به آن بماليد و داخل شکم آن چند برش ليمو ترش قرار دهيد. در دماي 175 درجه سانتيگراد به مدت 20 دقيقه بپزيد. در همين فاصله فلفل دلمهاي سبز و فلفل قرمز را ريز خرد کنيد. سير له شده را با آبليمو، 5 قاشق مرباخوري آويشن، گشنيز خشکشده، سماق، روغن زيتون و نمک مخلوط کنيد و اين سس قرمز را با فلفلهاي خرد شده ترکيب کنيد. پس از اينکه ماهي پخته شد درحاليکه هنوز گرم است تيغها و استخوانهاي آنرا درآوريد و گوشت ماهي را جداکرده و در ظرف مناسب فر قرار دهيد. سس را روي آن بريزيد تا تمام سطح ماهي را بپوشاند نيازي نيست آنها را با هم مخلوط کنيد. سس خود به خود در آن نفوذ ميکند. آنرا در فر قرار داده به مدت 10 دقيقه در دماي 175 درجه سانتيگراد بپزيد. تا ماهي کامل با سس طعمدار شود. ميتوانيد اين غذا را گرم يا سرد و با فتوش يا سالاد مورد علاقهتان ميل نماييد. با کانال تلگرامي «آخرين خبر» همراه شويد