شيريني ها/ طرز پخت کيک دو رنگ، معروف به «زِبرا کيک»
من آشپزم/ در اين مطلب طرز تهيه کيکي دو رنگ، به سبک گوره خري، که به زبرا کيک معروف است را به شما آموزش داده ايم. چي لازم دارم: پودر کاکائو ۳ قاشق غذا خوري بيکينگ پودر ۱ قاشق غذا خوري وانيل ۱ قاشق چاي خوري ماست (يا شير) ۱ ليوان آرد سفيد ۲ ليوان روغن ۱/۲ ليوان شکر ۱ ليوان تخم مرغ ۴-۳ عدد چه جوري درست ميشه: 1-درون کاسه تخم مرغ را با وانيل و شکر مخلوط کنيد حداقل سه دقيقه با همزن بزنيد تا کرم رنگ بشه.سپس روغن و ماست(يا شير) را اضافه کنيد و مجدد مخلوط کنيد تا مخلوط يکدست و نرمي داشته باشيد. 2-آرد را چند بار الک کنيد تا سبک شود سپس با بکينگ پودر مخلوط نموده و قاشق قاشق به مخلوط تخم مرغي اضافه کنيد و با قاشق آرام و يکنواخت مخلوط نمائيد. 3-مايه اين کيک نه شله نه سفته.وقتي مايه کيک يکدست شد، به دو قسمت مساوي تقسيمش کنيد. 4-بهتره دو قسمت رو در دو ظرف يک اندازه بريزيد که مساوي بودنشون رو بهتر بتونيد متوجه بشيد. 5- ۳ قاشق پودر کاکائو رو به يکي از ظرفها اضافه کنيد 6-و ۳ قاشق آرد هم به ظرف ديگه اضافه کرده مايه هر دو ظرف رو هم بزنيد تا کاملا مخلوط بشند.مراقب باشيد هيچ کدوم از ۲ ظرف رو بيش از حد هم نزنيد که پف کيک ميخوابه. 7-اضافه کردن آرد رو براي يکي کردن غلظت دو مايه ميکنيم. اگه آرد به بخش سفيد کيک اضافه نکنيم، در نهايت بخش کاکائويي کيک سنگين تر ميشه و پايين کيک جمع ميشه و کيک شکلي که بايد داشته باشه رو نخواهد داشت. 8-کف قالب کيک را کاغذ روغني بيندازيد يا باروغن چرب کنيد ۳ قاشق غذاخوري از مايه ساده کيک رو در وسط قالب بريزيد. ميتونيد به جاي ۳ قاشق غذاخوري مثلا از يک ملاقه استفاده کنيد. ولي براي هر دو مايه کيک از قاشق يا ملاقه ي هم اندازه استفاده کنيد. 9-بدون تکون دادن قالب ۳ قاشق از مايه کاکائويي رو درست وسط مايه ساده بريزيد.مکث نکنيد و همينطور يکي در ميون از مايه هاي کيک وسط قسمت قبلي بريزيد. 10-اصلا لازم نيست قالب رو تکون بديد يا تلاش کنيد مايه کيک رو پخش کنيد چون خودش به صورت اتوماتيک پهن ميشه و قالب رو پر ميکنه.مقدار کيک نبايد از ۳/۴ (سه چهارم) قالب بيشتر باشد. 11-بعد از اينکه همه ي مايه کيک رو به صورت يکي در ميون در قالب ريختيد، ميتونيد با يه خلال دندون روش طرح ايجاد کنيد. 12-به اين صورت که از مرکز کيک خلال دندون رو به سمت بيرون بکشيد و يا برعکس. 13-يا اينکه يکي در ميون از مرکز به بيرون، و از بيرون به مرکز بکشيد تا طرح قشنگي روش ايجاد بشه. 14-ميتوانيد بصورت نامنظم هم بريزيد تا شکل هاي جالبي پس از پخت داشته باشيد. 15-قالب کيک را درون فري که از قبل با دماي ۱۸۰ درجه سانتيگراد روشن کرده ايد به مدت ۳۰ – ۴۰ دقيقه قرار دهيد. 16-ميتونيد سر ۳۰ دقيقه کيک رو چک کنيد. 17- ۲۰ دقيقه اول به هيچ وجه در فر يا مايکروفر رو باز نکنيد. 18-بعد از ۴۰ دقيقه با خلال دندون وسط کيک بزنيد. اگه خلال دندون تميز بيرون بياد يعني کيک پخته. 19-کيک را پس از اماده شدن از فر خارج کنيد و اجازه دهيد خنک شود سپس از قالب خارج کرده و بصورت ساده يا تزئين شده سرو کنيد. ساير نکات: 1-مقدار شکر رو ميتواني تا يک ليوان نيم هم بريزيد. 2-اين کيک را توي قابلمه هم ميتوان پخت که فقط کف قابلمه رو کمي چرب ميکنيد و روي شعله خيلي ملايم زير قابلمه شعله پخش کن ميذاريد و روي در قابلمه دمکني ميذاريد تا عرق در قابلمه روي کيک را خيس نکند