مامی سایت/ برای خشک کردن سبزی ها از نور خورشید، سایه، پنکه، مایکرو فر، رادیاتور و.... می توان استفاده کرد
اما فارغ از نوع سبزی، بعد از شستن و گرفتن آب اضافی آنها از دستمال های خشک کن یا روزنامه یا سینی می توان برای پهن کردن سبزی زیر آفتاب یا سایه و..... استفاده کرد
برای گرفتن آب اضافی می توانید سبزی ها را در کیسه ی پارچه ای ریخته و با کمک خشک کن ماشین لباسشوئی این کار را انجام دهید
سبزی خشک را هم می توان مستقیم روی غذا ریخت تا با حرارت آن شکل بگیرد و یا قبل از استفاده آن را 3 تا 4 ساعت خیس کرد
تقریبا 1 کیلو سبزی تازه 50 گرم سبزی خشک می دهد
اگر سبزی در سایه خشک بشه رنگ بهتری داره تا زیر نور مستقیم آفتاب
بعضی سبزی ها مثل شنبلیه و یا نعناع جعفری ( خورش کرفس ) و سبزی قورمه را قبل از استفاده بهتره تفت داد

جعفری، گشنیز، مرزه، ریحون و شنبلیله
برای خشک کردن جعفری و گشنیز ، مرزه و ریحون و شنبلیله بهتر است فقط برگ ها رو خشک کنید ( چون ساقه ها خیلی دیر خشک می شن )برای این کار برگ را از ساقه جدا می کنید بعد از شستن و گرفتن آب اضافی سبزی:
اگه از این سبزی خشک برای مصارف سوپ و آش می خواهید استفاده کنید توصیه می کنم هر برگ (سه پر) جعفری را از ساقه جدا کرده و خشک کنید (خرد نکنید نه قبل از خشک کردن و نه بعد از آن)
اگه از این سبزی خشک برای مصارف خورش و یا کوکو و یا پلو می خواهید استفاده کنید توصیه می کنم سبزی را قبل از خشک کردن قدری خرد کنید و با سبزی های دیگر مخصوص خورش ، کوکو یا پلو ترکیب کرده تا ترکیب مناسبی از سبزی خشک را داشته باشید
اگه از مرزه برای معطر کردن آبگوشت استفاده می کنید می توان آن را خرد نکرد ولی برای مصارف کوفته ریز کردن آن در حد بقیه ی سبزی ها مناسبتره
ریحون خشک رو به میزان کم برای ماست ( بهتره از الک رد کنید) و دم پخت و کوفته می توان استفاده کرد و برای این کار بهتره بعد از خشک کردن خرد بشه

نعنا و ترخون
نعنا از اون دسته سبزی هایی است که حتما در سایه باید خشک بشه تا سیاه نشه بزرگتر های ما نعنا و ترخون رو دسته ای می گرفتن و بعد فقط برگهای خراب را جدا کرده ، می شستند و با ساقه توی سینی برای خشک کردن می چیدند برگ های نعنا و ترخون زود خشک می شه بنابراین براحتی از ساقة تر جدا می شه بعد از این کار دوباره اونو تو سینی می زاشتند تا هوا بخوره و خشک تر یشه
اگر از نعنا برای نعنا داغ استفاده می کنید اونو از الک رد کنید تا حسابی ریز بشه ( خیلی این کار پر دردسره ) ولی در عوض هم نعنا جای کمتری می گیره و هم نعنا داغ خوشگلتری دارید.

بعضی ها مثل من تنبل هستند و ریز کردن نعنا رو موکول به زمانی می کنند که می خواهند از اون استفاده کنند
اگر از نعنا برای خورش کرفس استفاده می کنید بهتره فقط کمی اونو خرد کنید که در ترکیب با جعفزی هم سایز اون باشه.
اگر از ترخون برای ترشی و شور استفاده می کنید نیازی به خرد کردن نداره
اگر از ترخون برای کوفته و دم پخت استفاده می کنید بهتره خرد بشه نه در حدی که از الک رد بشه.

تره، شوید
خشک کردن تره خیلی زمان بره و چون تره در داخل سیزی کوکو، آش و پلو کار برد داره بهتره اول خرد بشه و بعد خشک بشه.
برای گرفتن نتیجه ی بهتر و سریعتر از خشک کردن شوید بهتره بعد از اینکه اونو به صورت دسته ای پاک کرده و شستید با حوصله خرد کرده و بعد خشک کنید .
من خودم از ساقه های شوید خوشم میاد و در ضمن اگه فقط مثل جعفری برگ های شوید رو جدا کرده و خشک کنیم خیلی بی یرکته برای همین روش بالا همیشه جواب داده
خانم های باسلیقه تر شوید رو از الک هم رد می کنند تا ریز تر و یک دست تر بشه.

توضیحات تکمیلی
هیچ وقت روی روزنامه پهن نکنید چون سربی که برای ساخت روزنامه بکار میره برای بدن مضره و همیشه سعی کن برای خشک کردن هر چیزی زیرش روزنامه نیندازی



با کانال تلگرامی «آخرین خبر» همراه شوید