جايگزين هاي گياهي و سالم «سس مايونز»
تبيان/ اسم سس مايونز که ميآيد تنها کلمهاي که به ذهن من ميرسد عذاب وجدان است. عذاب وجدان از خوردن اينهمه چربي و وارد کردن آن به جريان خون. اما واقعيت اين است که بدمزهترين مادهي غذايي روي کرهي زمين را هم ميشود با سس مايونز خورد. البته کمي اغراق کردم اما واقعيت اين است که سس مايونز هر سالادي را خوشمزه ميکند. اما اگر گياهخوار هستيد يا نميخواهيد عذاب وجدان مصرف چربيهاي اشباعشده را با خود داشته باشيد و بدون شک نميخواهيد به سلامتي خود آسيب بزنيد سعي کنيد حتماً از مصرف اين قبيل سسها بپرهيزيد. در حين حال ميشود با صرف کمي وقت و حوصله جايگزينهاي گياهي اين سس را تهيه کرد. مصارف غذايي سس مايونز گياهي چيست؟ شما ميتوانيد از سس مايونز گياهي به انواع مختلف استفاده کنيد. از تهيهي سالاد گرفته تا به همراه نان و حتي به همراه ساندويچ و غيره. در واقع در هر جايي که از سس مايونزهاي هميشگي استفاده ميکرديد ميتوانيد از سسهاي گياهي بهره ببريد. نحوهي تهيهي سسهاي مايونز يک روش پايهاي براي تهيهي انواع سسهاي مايونز گياهي وجود دارد. به اين صورت که لازم است ترکيبات را مخلوط يا ميکس کرد و سپس بهآرامي روغن را افزود. در نهايت اينکه چاشنيها را به سس اضافه کرده و هم ميزنيد تا به ترکيبي يکدست و غليظ و مورد دلخواهتان دست پيدا کنيد. توصيه ميکنيم که هميشه از روغن باکيفيت و سالمي مانند روغنزيتون استفاده کنيد. اگر بتوانيد از روغنزيتون بکر استفاده کنيد بهتر است. در اينجا مواد لازم و مقدار آن را بهطورکلي اشاره ميکنيم اما شما ميتوانيد برحسب دلخواه و انتظار خود از غلظت سس مورد نظرتان مواد را کم يا زياد کنيد. در خصوص سبزيجاتي که قرار است در ترکيب اين سس استفاده کنيد بهتر است از انواع بخارپز باشد. چون اين شيوهي پخته سالمتر است و کمک ميکند تا بيشترين ميزان مواد مغذي سبزيجات حفظ شود. سس مايونز هويجي هويج پخته شده 3 عدد روغنزيتون به ميزان لازم حدود 1 فنجان آب ليموترش 2 قاشق غذاخوري نمک به ميزان لازم و ذائقهي شما (بهتر است از نمک دريايي استفاده شود) ادويههاي ديگر مانند زردچوبه، فلفل به ميزان لازم و برحسب ذائقهي شما سس مايونز سيبزميني و چغندر چغندر پخته شده و خيلي نرم 3 عدد سيبزميني پخته شده متوسط 2 عدد روغنزيتون به ميزان لازم و حدود نصف فنجان آب ليموترش 3 قاشق غذاخوري نمک و فلفل به ميزان لازم سير پخته شده 1 حبه ابتکار به خرج دهيد شما ميتوانيد اين دستورها را به صورت دستور پايه در نظر بگيريد اما خودتان دست به ابتکار بزنيد و سبزيجات متنوع ديگري در ترکيب سس مورد نظرتان استفاده کنيد. مطمئن باشيد که با کمي جسارت سسهاي غليظ و مفيد و خوشمزهاي حاصل خواهد شد. ميتوانيد هويج را با آووکادو، گلکلم، اسفناج، گوجهفرنگي، کرفس يا زيتون بدون هسته و غيره ترکيب کنيد. حتي برخي از ميوهها مانند انبه نيز به دردتان ميخورد. يکي ديگر از ترکيبات مفيد قابل استفاده در ترکيب اين سسهاي گياهي مغزهايي مانند بادام است که مواد مغذي بسياري به بدن ميرسانند. استفاده از بادام که خود حاوي چربيهاي مفيدي است شما را به داشتن يک مايونز يکدست و چرب و خوشمزه نزديک ميکند. البته توصيه ميکنيم در گام اول تمام سبزيجات را با هم مخلوط نکنيد. بهتر است ابتدا يک تا دو ماده را مخلوط کرده و آن را بچشيد. به اين ترتيب متوجه ميشويد که ترکيب اوليه چقدر با ذائقهي شما سازگار است و به چه مواد ديگري نياز داريد. ميتوانيد ميزان روغن اضافه شده، چاشنيها يا آب ليموترش و سير را کم يا زياد کنيد. در اين صورت ميتوانيد سسهاي جديد با طعمهاي متنوع داشته باشيد. حرف حساب حرف حساب اينکه گول تبليغات را نخوريد. سس مايونز نهتنها خيري براي بدن ندارد بلکه زيادهروي در مصرف آن شما را در معرض چاقي و بيماريهاي مرتبط قرار ميدهد. اعتمادي به سسهاي رژيمي نيز نکنيد. اگر سالادي تهيه ميکنيد که مجبور هستيد حتماً از سس مايونز استفاده کنيد در ازاي هر قاشق سس يک قاشق ماست استفاده کنيد. به اين صورت مصرف سس را حداقل به نصف کاهش ميدهيد. اما بهترين کار اين است که از اين سسهاي گياهي استفاده کنيد. سبزيجات موجود در آنها نه تنها براي سلامتيتان مفيد هستند بلکه شما را از چاقي و شکمي بزرگ در امان نگه ميدارند. با کانال تلگرامي «آخرين خبر» همراه شويد