با اين رسپي «اماس» را کنترل کنيد
مجله سيب سبز/ برخلاف بيماران ديابتي يا کساني که به ناراحتيهاي قلبي دچار هستند، مبتلايان به اماس، رژيم غذايي ثابت و مشخصي ندارند ولي آنطور که متخصصان ميگويند بهتر است از مواد غذايي سالم و طبيعي، سبزيجات تازه و محصولات دريايي در برنامه غذايي خود استفاده کنند تا در مسير بهبود يا کند کردن بيماري حرکت کنند. در دستورهاي غذايي که در ادامه ميبينيد، تلاش شده از روشهاي پختي استفاده شود که حداکثر خاصيت مواد حفظ شود تا آنجا که ممکن است از چربيهاي غيرضروري اجتناب شده و در عين حال طعم خوب غذا حفظ شود. سالاد اسفناج گفته ميشود سبزيجات و ميوههايي که رنگ نارنجي، سبز تيره و قرمز دارند، درصد بالاتري از آنتياکسيدان را در خود ذخيره کرده و داراي ارزش غذايي بالايي هستند. اين سالاد تمام اين خواص را دارا است و در کنار چاشني ترش و روغن زيتون يک غذاي سلامت و کامل ميشود. چي لازم دارم (براي 4 نفر): اسفناج تازه و جوان: 250 گرم توت فرنگي: 100 گرم کرفس: يک ساقه همراه با برگ گردو: 50 گرم، نيمکوب آبليمو: يکچهارم پيمانه روغن زيتون:يکچهارم پيمانه کنجد خام: يک قاشق غذاخوري نمک و فلفل سياه نيمکوب: به مقدار لازم چه جوري درست ميشه: 1. ساقههاي اسفناج را گرفته و برگهاي بزرگ را نصف کنيد. توتفرنگيها را هم نصف يا حلقهحلقه کرده و با کرفس خرد شده، اسفناج و گردو مخلوط کنيد. 2. آبليمو، روغن زيتون، کنجد، نمک و فلفل را مخلوط کرده و روي سالاد بدهيد. روي سالاد را پوشانده و نيمساعت آن را در يخچال بگذاريد تا طعمها با هم مخلوط شوند. 3. به جاي گردو از بادام پرک، تخم صنوبر يا هر مغز ديگري هم ميتوانيد استفاده کنيد. 4. توتفرنگي عطر و طعم خوبي به اين سالاد ميدهد اما اگر در استفاده از آن مشکل داريد يا در دسترستان نيست از تربچه، گوجه گيلاسي يا گوجهفرنگي خرد شده استفاده کنيد نکته سلامت: اصولا استفاده از موادي که چربي غيراشباع دارند، مانند مغزها و آجيلها در برنامه غذايي خيلي جايي ندارد اما در اين سالاد گردو و کنجد با آنکه مقدار کمي دارند اما از نظر واحد سلامت در جايگاه مهمي قرار دارند سالاد ميوه کبابي ترکيبي زيبا و دوستداشتني از ميوههاي فصل که بهراحتي امکان جايگزيني آنها با انواع ميوههاي گرمسيري و تابستاني وجود دارد. خاصيت مهم اين سالاد ميوه حفظ خواص اوليه مواد با وجود پخته شدن آن است. در حقيقت اين سالاد چيزي بين ميوه طبيعي و کمپوت است. چي لازم دارم (براي 2 نفر): سيب زرد: 2 عدد پرتقال: يک عدد ليموترش: يک عدد روغن زيتون بکر: 2 قاشق چايخوري دارچين: نصف قاشق چايخوري شکر: يک قاشق غذاخوري چه جوري درست ميشه: 1. سيبها را پوست کنده و پس از خارج کردن دانههاي آن به چهار قسمت تقسيم کنيد. پرتقال را نيز پوست کنده و پالپ را از پوست دوم جدا کنيد. 2. همه مواد را با هم مخلوط کرده و به 2 قسمت مساوي تقسيم کنيد. 3. هر قسمت را داخل فويل ريخته و آن را محکم ببنديد. فويلهاي بسته را در طبقه وسط فر با دماي 170 درجه به مدت 20دقيقه قرار دهيد، سپس با خامه گياهي يا به تنهايي سرو کنيد. 4. از آناناس، توتفرنگي، انبه و موز هم ميتوانيد در اين سالاد استفاده کنيد. 5. ميتوانيد اين بستههاي فويل را داخل زغال قرار داده و کباب کنيد. نکته سلامت: نيازي به توضيح نيست که خوردن ميوه براي سلامت لازم است و بايد در برنامه غذايي قرار داشته باشد. اين روش سرو ميوه علاوه بر اينکه طعمي جديد به ذائقه شما ميدهد، ميتواند براي کساني که مشکل هضم ميوه خام را دارند نيز مورد استفاده قرار بگيرد. راتاتويي دريايي اين غذاي آشنا که در آن از انواع صيفيجات تازه و خوشمزه استفاده ميشود در حقيقت دورچين غذاي اصلي يا خوراکي تقريبا ساده براي گياهخواران است اما با استفاده از ميگو يا ماهي در آن، راتاتويي تبديل به يک غذاي اصلي و خوشمزه ميشود که مقاومت در برابر آن غيرممکن است. چي لازم دارم (براي 4 نفر): بادمجان متوسط: 2 عدد حلقهحلقه شده کدو قلمي: 2 عدد حلقهحلقه شده گوجه فرنگي متوسط: 2 عدد خرد شده فلفلدلمهاي رنگي: يک عدد خرد شده قارچ درشت: 4 عدد ورقهورقه شده سير: 4 حبه ميگوي پاک کرده: 250 گرم روغن زيتون: يکچهارم پيمانه آويشن: يکچهارم قاشق چايخوري نمک و فلفل سياه: به ميزان لازم چه جوري درست ميشه: 1. کمي از روغن را با فلفل، نمک و 2 حبه از سيرهاي رنده شده مخلوط کرده و ميگوها را حداقل نيمساعت در آن بخوابانيد، سپس به سيخ کشيده و کباب کنيد. از آنجا که ميگو خيلي سريع ميپزد و پخت بيش از اندازه باعث سفت شدن آن ميشود، هر طرف را نهايتا 3 دقيقه بيشتر کباب نکنيد. 2. بادمجانها را نمک پاشيده و در آبکش بريزيد. نيمساعت تا يک ساعت صبر کنيد تا تلخآب آن خارج شود، سپس آن را شسته و خشک کنيد. 3. روغن را در يک تابه گود روي شعله متوسط داغ کرده و بادمجان، کدو و فلفلها را 8،7 دقيقه در آن تفت دهيد تا نرم شوند. قارچ را اضافه کرده و 3 دقيقه تفت دهيد، سپس سير را اضافه کرده و پس از يک دقيقه گوجهفرنگيهاي خرد شده را به غذا اضافه کنيد. شعله را کم کرده و نصف پيمانه آب در آن بريزيد. در تابه را بسته و خوراک را 15 تا 20 دقيقه بپزيد. 5. در 5 دقيقه آخر آويشن را در غذا ريخته و نمک و فلفل آن را اندازه کنيد. راتاتويي را در ظرف کشيده و سيخهاي ميگو را روي آن قرار داده و سرو کنيد. 6. اگر از سيخ چوبي استفاده ميکنيد، براي جلوگيري از سوختن آن بايد از شب قبل آن را در آب خيس کنيد. 7. سرو اين غذا با ماست چکيده علاوه بر خوشمزهتر شدن، خواص غذايي آن را بالاتر ميبرد. 8. ميتوانيد از مقداري سبزي معطر تازه و ساطوري در اين غذا استفاده کنيد.ميتوانيد ميگو را با مرغ جايگزين کنيد. نکته سلامت: استفاده از بادمجان با پوست و ترکيب صيفيجات با ميگو يا ماهي اين غذا را تبديل به يکي از غير قابل رقابتترين غذاهاي سلامت ميکند اما اگر با همين مقدار کم سرخ شدن سبزيجات هم مشکل داريد ميتوانيد آنها را پخته يا پس از کمي چرب کردن در فر کباب کنيد