سوپ و آش/ آبگوشت کشک بادمجان، غذاي سنتي گرمسار
بيتوته/ آبگوشت کشک بادمجان از غذاي مردم گرمسار است. البته اين غذا در استان لرستان به نام آبگوشت کشک لري معروف است. چي لازم دارم: نخود و لوبيا 1 پيمانه لوبيا چيتي يک دوم پيمانه عدس يک دوم پيمانه گوشت گردن گوسفند 1 کيلوگرم پياز 1 عدد درشت بادمجان ورقه کرده و سرخ کرده 4 عدد درشت نمک، فلفل و زردچوبه به ميزان لازم کشک 1 پيمانه سير سرخ کرده 4 حبه نعنا داغ 1 قاشق سوپخوري چطور بپزم: حبوبات را از شب قبل بخيسانيد و بعد آب آن را دور بريزيد. آنگاه گوشت و پياز را همراه با حبوبات در قابلمه بريزيد و به مقدار لازم آب بيفزائيد و روي حرارت بگذاريد تا بجوشد. سپس حرارت را ملايم کنيد تا آبگوشت بپزد. حال بادمجانها، نمک، فلفل و زردچوبه را به آن بيفزائيد. کشک را، در اواخر پخت، به آبگوشت اضافه کنيد و با سير و نعنا داغ آن را بيارائيد. يادآوري: آبگوشت ميبايد خوب جا بيفتد و بعد بادمجانها را به آن بيفزائيد تا خيلي له نشود. با کانال تلگرامي «آخرين خبر» همراه شويد