ميز اردور/ موس وانيلي با ژله کاکائويي، ميان وعده اي شيک
ايران کوک/ چي لازم دارم: پودر کاکائو 5 قاشق غذاخوري شکر 5 قاشق غذاخوري پودر ژلاتين 7 گرم شير 5 قاشق غذاخوري آب سرد 1 پيمانه براي تهيه موس وانيلي: شير 1 پيمانه وانيل 1/2 قاشق چايخوري پودر ژلاتين 14 گرم شکر 1 پيمانه+2 قاشق غذاخوري ماست 450 گرم خامه پرچرب 220 گرم چه جوري درست ميشه: موس وانيلي با يک لايه ژله کاکائويي روي آن يکي از شيکترين و دوستداشتنيترين دسرهاست که ميتواند به شکلهاي مختلفي با انواع توتهاي رنگارنگ زيبا تزيين شود. تهيه موس وانيلي کار دشواري نيست و وقت زيادي هم نميگيرد. فقط بايد بعد از آماده شدن چند ساعت در يخچال برود تا کامل بسته شود. موس وانيلي با ژله کاکائويي براي سرو در مهمانيها هم انتخاب خيلي خوبي است و به خوبي جاي دسري خوشمزه و زيبا را در سر سفرههاي شما پر ميکند. اول از همه، ژله کاکائويي را آماده کنيد. ۵ قاشق شکر، ۵ قاشق کاکائو و ۷ گرم ژلاتين را در يک شيرجوش يا قابلمه کوچک بريزيد و با هم مخلوط کنيد. ۱ پيمانه آب سرد و ۵ قاشق شير به آنها اضافه کنيد و هم بزنيد. شيرجوش را روي شعله متوسط گاز بگذاريد تا مايع به جوش بيايد. در اين مدت هم مرتب هم بزنيد تا کاکائو گلوله نشود. بعد از روي شعله برداريد و بگذاريد تا به دماي اتاق برسد (حدود ۱ ساعت و نيم). براي تهيه موس وانيلي، ۱ پيمانه شير، نصف قاشق چايخوري وانيل و ۱۴ گرم ژلاتين را داخل شيرجوش تميزي بريزيد و مخلوط کنيد. آن را روي شعله متوسط قرار دهيد و همزمان هم بزنيد تا زماني که از مايع بخار بلند شود (ولي قل نزند). از روي شعله برداريد صبر کنيد کمي خنک شود (تا زماني که گرم باشد ولي داغ نباشد. براي سرد شدن سريعتر ميتوانيد آن را به ظرف ديگري منتقل کنيد). وقتي مخلوط شير ديگر داغ نبود، ۱ پيمانه خامه را در کاسه بزرگي بريزيد و حدود ۲ دقيقه با سرعت بالاي همزن برقي بزنيد تا کمي فرم بگيرد. در کاسه ديگري شکر و ماست را بريزيد و خوب هم بزنيد تا با هم مخلوط شوند. سپس خامه را به آن اضافه کنيد و مواد را زير و رو نماييد. شروع کنيد به هم زدن با سرعت کم همزن و به تدريج مخلوط شير را اضافه کنيد. ۳۰ ثانيه به هم زدن ادامه دهيد تا مطمئن شويد همه مواد به خوبي با هم مخلوط شدهاند. موس وانيلي نسبتاً سريع خودش را ميگيرد، پس بلافاصله آن را در ۶ کاسه يا ليوان شيشهاي بريزيد و در يخچال قرار دهيد تا قدري سفت شود (حدود نيم ساعت). بعد روي هر کدام به آرامي ۳–۴ قاشق از سس کاکائوي ژلهاي را بريزيد. اگر دوست داريد تعدادي توت يا تمشک روي آنها بريزيد و دوباره در يخچال قرار دهيد تا کاملاً بسته شوند (۴–۵ ساعت). نکته: ميتوانيد موس وانيلي را براي مهمانيها در ظرفهاي کوچکتر هم سرو کنيد. فقط بايد موقع ريختن موس توي ظرفها بجنبيد و درنگ نکنيد تا قبل از ريختن داخل ظرف سفت نشود. با کانال تلگرامي «آخرين خبر» همراه شويد