غذاي اصلي/ «فلافل خانگي» با دستور مرحله به مرحله
دونفره/ ريشه فلافل به کشور هاي عربي برميگرده و وقتي به جنوب ايران رسيده به خاطر طعم خوب، قيمت ارزون، مفيد و مقوي بودنش و در آخر طرز تهيه نسبتا آسوني که داره در تمام ايران شناخته شده و الان هم کمتر کسيه که يا اسمشو نشنيده باشه يا اينکه نخورده باشدش. در ايران فلافل با مواد اوليه مختلفي درست ميشه و من در اين مطلب ساده ترين دستورش رو براتون ميگم. چي لازم دارم: ۱۵۰ گرم نخود خام ۱ حبه سير خام ۱ قاشق غذاخوري آرد نخودچي ۱/۲ قاشق چايخوري دارچين ۱/۲ قاشق چايخوري زرچوبه پودر فلفل قرمز به مقدار لازم نمک به مقدار لازم چطور بپزم: 1- خيس دادن نخود براي فلافل 2 - فلافل با نخود خامي که کاملا خيس خورده باشه تهيه ميشه و احتياجي به پختن نخود ها نيست. پس از يک روز قبل نخودها رو خيس کرده و چند بار هم آبشون رو عوض ميکنيم تا نفخشون بره و آب رو به خودشون بکشن و کمي نرم بشن. بعد از يک روز هم نخود هارو داخل صافي ميريزيم تا آب اضافيشون کاملا بره. 3- حالا نخود و يک حبه سيري که داشتيم رو داخل غذاساز ميريزيم و با هم مخلوطشون ميکنيم تا کاملا پودر بشن. 4- بعد از اينکه سير و نخود رو با هم پودر کرديم داخل يه کاسه ميريزيمشون و آرد نخود چي، زرچوبه،دارچين، نمک و به مقداردلخواه با توجه به تندي که ميپسنديم فلفل قرمز رو هم اضافه کرده و مواد رو با قاشق مخلوط ميکنيم. 5- مقدار فلفل کاملا سليقه اي ولي در کل فلافل به عنوان يه غذاي تند معروفه. 6- حالا براي بار دوم مخلوط رو داخل غداساز ريخته و يکبار ديگه غذاسازو روشن ميکنيم تا مخلوط حالتي تقريبا شبيه به يه خمير با خورده هاي قابل مشاهده نخود به خودش بگيره و انسجام پيدا کنه. 7- حالا يه مقدار از مخلوط رو برميداريم و اول گوله اش ميکنيم و بعد کمي فشارش ميديم تا يکم صاف بشه. 8- وقتي تمام مواد رو شکل داديم روي کاغذ روغني ميذاريمشون و براي مدت يک ربع الي نيم ساعت داخل فريزر ميذاريم تا موقع سرخ شدن منسجم بمونن و وا نرن. 9- بعد از نيم ساعت فلافل هارو داخل روغن داغ با حرارت ملايم سرخ ميکنيم تا علاوه بر مغز پخت شدن طلايي هم بشن. 10- در نهايت بعد از سرخ شدن روي دستمال ميذاريمشون تا روغن اضافيشون هم بره. 11- اين فلافل ها به دليل خام بودن نخودي که داخلشون استفاده ميشه پوک و ترد ميشن و روغن کمي هم به خودشون ميکشن در صورتي که ترجيح ميدين فلافلتون لطيف تر باشه ميتونين يک عدد سيب زميني پخته رو با مابقي مواد داخل غذاساز بريزين و در صورتي که انسجام مواد کم شد از يک عدد تخم مرغ خام هم استفاده کنين در اينصورت فلافلتون نرم و لطيف ميشه و روغن بيشتري هم به خودش ميکشه. 12- حالا فلافل هاي خوشمزه ما حاضرن و آماده سرو کردن با کانال تلگرامي «آخرين خبر» همراه شويد