ايران کوک/ کيک سمولينا شربتي يکي از کيکهاي رايج در کشورهايي از قبيل ترکيه، لبنان و يونان است. اين کيک در کشورهاي مختلف به شکلهاي مختلفي تهيه ميشود اما همان طور که از اسمش پيداست آرد سمولينا هميشه از مواد اصلي آن است. کيک سمولينا شربتي که اينجا دستورش را توضيح خواهيم داد بدون تخم مرغ است اما بافتي نرم و فوقالعاده خوشمزه دارد. به خصوص وقتي شربت روي آن ريخته شود و مدتي خيس بخورد. بادام پوست کنده برشته روي برشهاي کيک هم اين طعم دلپذير را تکميل ميکند. کيک سمولينا شربتي همراه با چاي يا قهوه ميتواند عصرانهاي بينظير باشد.
مواد لازم براي 16 نفر:
آرد سمولينا 1 و 1/2 پيمانه
آرد سفيد 1/2 پيمانه
کره ذوب شده 1/2 پيمانه
شير 1 پيمانه
بيکينگ پودر 1 قاشق چايخوري
جوش شيرين 1/4 قاشق چايخوري
اسانس وانيل 1 قاشق چايخوري
بادام براي تزيين 16 عدد
براي تهيه شربت:
شکر 1 پيمانه
آب 1 پيمانه
آبليمو 1 قاشق چايخوري
طرز تهيه:
اول از همه شربت را آماده کنيد. ۱ پيمانه شکر، ۱ پيمانه آب و ۱ قاشق چايخوري آبليمو را داخل قابلمهاي بريزيد، مخلوط کنيد و روي شعله قرار دهيد تا مايع جوش بيايد. صبر کنيد تا شربت کمي چسبناک شود. سپس شعله را خاموش کنيد و شربت را کنار بگذاريد. بادامها را ۲۰–۳۰ دقيقه در آب جوش بخيسانيد و سپس پوست قهوهاي رنگ آنها را جدا کنيد.
در کاسه بزرگي آرد سمولينا، آرد سفيد، شکر، بيکينگ پودر و جوش شيرين را بريزيد و به خوبي با هم مخلوط نماييد. کره ذوب شده و پس از آن شير و اسانس وانيل را به مواد خشک اضافه کنيد و مواد را به آرامي زير و رو کنيد تا با هم ميکس شوند.
فر را با دماي ۱۷۵ درجه سانتيگراد روشن کنيد تا گرم شود. در اين مدت، کف قالب کيک را با کره چرب کنيد. مايه کيک را داخل قالب بريزيد و سطح آن را با ليسک کاملاً صاف کنيد. حال با چاقو روي سطح مايه به شکل مستطيل يا لوزي خط بياندازيد. و وسط هر کدام يکي از بادامهاي پوستکنده را قرار دهيد.
کيک را ۳۰ دقيقه در فر بپزيد. از فر خارج کنيد و با چاقو مطابق خطهايي که قبلاً انداختيد کيک را برش بزنيد و دوباره آن را به مدت ۱۲–۱۵ دقيقه در فر قرار دهيد تا رويش قهوهاي رنگ شود و با فرو کردن خلال دندان در آن، خلال تميز خارج شود.
شربت که حالا خنک شده است را به طور يکنواخت روي کيک داغ بريزيد و بگذاريد کيک حدود ۴۰–۴۵ دقيقه در همان حال باقي بماند تا شربت خوب در آن نفوذ کند. برشهاي کيک سموليناي شربتي را از هم جدا و سرو کنيد.
نکته: ميتوانيد به جاي کره ذوب شده از روغن مايع هم استفاده کنيد. در ضمن اگر تمايل داشته باشيد ميتوانيد پس از آماده شدن شربت کمي گلاب به آن اضافه کنيد.
– موقع تهيه شربت هميشه توجه داشته باشيد که شربت بعد از سرد شدن غليظتر و چسبناکتر خواهد شد.
حاضر است در : 75 دقيقه
با کانال تلگرامي «آخرين خبر» همراه شويد
بازار