سوران/ برخي پنيرها مي توانند خوراکي شما را چندبرابر خوشمزه تر کنند و موجب خوش طعم و تردشدن دسرها و ميان وعده ها و پيش غذاهاي مخصوص شما شوند مي خواهيم در اين مطلب به انواع پنيرهاي دانمارکي , کبابي , فرنگي و ايراني اشاره کنيم و موارد مصرف هريک را برايتان بازگو کنيم در ادامه با ما همراه باشيد و از اطلاعات آشپزي ما در مورد پنير بيشتر بدانيد.
ريو
اصل و نصب ريو به برزيل مي رسد و از انواع پنيرهاي تازه است و بلافاصله بعد از توليد آماده خوردن است. اگر دستور درست کردن پنير در خانه را درست انجام دهيد، دست تان مي آيد که طعم و بافت پنير ريو شبيه همان پنيري است که در خانه درست مي کنيد.
موارد استفاده: پنير صبحانه و عصرانه
نکته کليدي: ريو نام يک پنير است نه ماشين! پس اگر خواهرشوهرتان با آب و تاب تعريف کرد که براي صبحانه يک قالب ريو درسته را خورده، پشت چشم برايش نازک نکنيد که فلان شده نمي فهمد چي دارد مي گويد. ريو جزو پنيرهاي نرم و کم نمک است و خوراک آنهايي است که به سلامتي شان زيادي اهميت مي دهند. ريو را فقط ۱۰ تا ۱۵ روز مي شود در يخچال نگه داشت و بايد هر چه سريع تر کلک آن را کند.
يک مدل غذاي پنيري: نان و خيار و گوجه و ريو يک صبحانه يا عصرانه کامل است که مي توانيد نوش جان کنيد و دعاگوي برزيلي ها باشيد.
اسرم
يکي از مشهورترين پنيرهاي دانمارکي است. طعم کره اي دارد و هر چه از زمان توليدش بگذرد، طعمش بهتر مي شود.
موارد استفاده: ساندويچ، همراه با سبزيجات و انواع نان.
نکته کليدي: مي توانيد تا سه ماه در يخچال نگه داريد.
يک مدل غذاي پنيري: براي عشق پنيرهايي که هر جا مي روند ساندويچ پنير سفارش مي دهند، تست اسرم حسابي مي چسبد. اسرم به خاطر کره اي بودنش چنان لطيف است که لاي نان تست به خوبي آب مي شود. تست پنير اسرم را مي توانيد با خيار شور يا گوجه و سس سفيد بخوريد.
کمبر
سالوادور دالي همينطور به بشقاب پنيرش خيره شده بود. بعد از مدتي قلم مويش را دست گرفت و ساعتي نقاشي کرد که در حال ذوب شدن بود. فکر مي کنيد داخل بشقاب جناب استاد چه پنيري بود؟ دالي ايده تابلوي «تداوم حافظه» يکي از آثار مشهورش را با ديدن پنير کممبر (يا کامامبري) که بر اثر گرماي هوا ذوب شده بود، کشيد. حالا فرانسوي ها به تابلوي افسرده کننده نقاش اسپانيايي کاري ندارند و کممبربين خودشان به پنير عشق معروف است.
موارد استفاده: صبحانه، عصرانه، ساندويچ، همره مربا به عنوان دسر
نکته کليدي: همانطور که استاد دالي کشف کرد، اين پنير به سرعت (حتي در گرماي هواي معمولي) آب مي شود. پس اگر مي خواهيد پنيرتان جان سالم به در ببرد، آن را در يخچال بگذاريد. کممبر جزو آن دسته از پنيرهاي با نگهداري بالا است و هر چه بيشتر از عمرش بگذرد، مزه اش تيزتر مي شود.
يک مدل غذاي پنيري: طعم کوکوي سيب زميني با کممبر به شدت هيجان انگيز مي شود. فقط کافي است بعد از رنده کردن سيب زميني ها (البته سيب زميني با کممبر به شدت هيجان انگيز مي شود. فقط کافي است بعد از رنده کردن سيب زميني ها (البته سيب زميني پخته شده) کمبر به آن اضافه کنيد و بعد سرخ کنيد.
کبابي
از قبرس پنير هم وارد مي شود. پنير کبابي يکي از مشهورترين پنيرهاي قبرس است که در انواع غذاها استفاده مي شود. پنير کبابي تنها پنيري است که مي شود آن را سيخ زد و کبابش کرد. از معجزات اين پنير همين بس که موقع کباب کردنش بوي ماهي کبابي بلند مي شود.
موارد استفاده: به صورت سوخاري و کبابي قابل استفاده است.
نکته کليدي: اگر کسي خواست پنير کبابي را به اسم هالومي بهتان غالب کند، فکر نکنيد اژدهاي دو سر است. بيچاره راست مي گويد و دارد کبابي را به اسم قبرسي اش به شما مي فروشد.
يک مدل غذاي پنيري: مي توانيد همراه کباب يا ماهي که به سيخ مي کشيد، پنير کبابي را هم به سيخ بزنيد و نوش جان کنيد. اگر خيلي طرفدار قارچ هستيد، مي توانيد يکي در ميان در سيخ تان قارچ و تکه هاي پنير بگذاريد.
بلوچيز
بلوچيز جزو اولين پنيرهاي فرنگي بود که راهش به سفره هاي ما باز شد. حالا چي شد که ما ايراني ها با اين ذائقه سختمان اولين پنير فرنگي که گيرمان آمد، يک پنير کپک زده بد بو بود، خدا مي داند. بلوچيز يک پنير فرانسوي اصيل است که به خاطر دانه هاي آبي داخل پنير به آن پنير رگه آبي هم مي گويند.
موارد استفاده: تهيه انواع سس، ساندويچ و غذاهايي که با تخم مرغ و گوشت پخته مي شوند، به عنوان چاشني با سبزي ها و سالاد، با نان جو و نان محلي و با انواع مختلف مربا به عنوان دسر.
نکته کليدي: کپک هايي که داخل پنير مي بينيد، اصل جنس است. پس وسواستان گل نکند و فکر نکنيد چه جنس آشغالي دست تان داده اند که تا به خانه نرسيده ايد کپک زده است.
يک مدل غذاي پنيري: داخل ماهي تابه کمي روغن و کره بريزيد. پياز را حلقه حلقه کنيد و بگذاريد خوب تفت بخورد، بعد ورقه هاي ژامبون گوشت را به آن اضافه کنيد. بعد از کمي تفت خوردن، ترکيب مورد نظر را داخل نان ساندويچ بگذاريد و رويش بلوچيز بريزيد. براي خوشمزه شدن، مي توانيد داخل فر يا ماکروفر بگذاريد تا پنير آب شود و به خورد ساندويچ تان برود.
چدار
حالا مي شود فهميد که چرا بين پادشاهان انگلستان هنري دوم از همه بيشتر مخ تعطيل بود. آمار و ارقام خود انگليسي ها اينطورمي گويد که در زمان پادشاهي هنري دوم فقط ۴۶۴۰ کيلوگرم پنير چدار وارد دربار شده و در غذاي شاهانه مصرف شده است. هر چند چدار را براي اولين بار انگليسي ها در روستاي چدار عمل آوردند اما بعدها بين اروپايي ها حسابي خواهان پيدا کرد و حالا يکي از پرطرفدارترين پنيرهاي در اروپا و آمريکاست.
موارد استفاده: براي ما ايراني ها در ساندويچ هاي گرم و به عنوان پنير صبحانه.
نکته کليدي: چدار رنگ زرد يا نارنجي پرتقالي دارد اما چدارهايي به رنگ سفيد هم هست که آن را چدار سفيد يا پنير ورمونت مي گويند. پنير چدار از آن پنيرهايي است که هر چه بيشتر بماند طعم خوشمزه تري مي گيرد و قيمتش هم بيشتر مي شود.
يک مدل غذاي پنيري: چند عدد تخم مرغ را داخل ماهيتابه بيندازيد. بهتر است تخم مرغ ها را هم نزنيد و بگذاريد تا خودشان را بگيرند و خوب سفت شوند. بعد چند ورق پنير چدار را روي آنها بگذاريد. شعله را خاموش کنيد و بگذاريد تا با حرارت ماهيتابه پنيرها آب شود. نيمروي پنيرتان را با نان تازه نوش جان کنيد.
پارمسان
پارمسان يا پارمزان، هر دو نام را بهش مي گويند. جزو پنيرهاي سخت طبقه بندي اش کرده اند. از آن پنيرهايي است که پخته مي شود و زمان آماده شدنش هم دو ماهي طول مي کشد. ايتاليايي ها پخت و پز اين پنير را دست هر کسي نمي دهند و طبق يک قانون نانوشته فقط اوستاکارها حق پخت و پز پارمسان را دارند.
موارد استفاده: در انواع غذاهاي ايراني و فرنگي مثل برنج، پاستا، سوپ و پيتزا.
نکته کليدي: پارمسان را به دو روش ورقه اي و پودر مي شود مصرف کرد. هر دو مدل اين پنير ماندگاري بالايي دارد و پودرش را تا شش ماه هم مي شود در فريزر نگه داشت. پودر پنير پارمسان طعم دهنده است و به عنوان چاشني در انواع سالادها، پاستا و ماکاروني هم استفاده مي شود.
يک مدل غذاي پنيري: يکي دوتا سيب زميني متوسط برداريد. پوست بگيريد و به شکل خلال هاي درشت دربياوريد. بعد آنها را در ظرفي بريزيد و مثل اينکه بخواهيد سرخ کنيد خوب با روغن مخلوط کنيد. به همين مخلوط پودر پنير پارمسان، نمک، فلفل، پودر کاري جعفري و ريحان خرد شده و اگر دوست داريد پودر سير و پياز اضافه کنيد. دست آخر، اينها را روي يک فويل بريزيد و داخل فر بگذاريد. بعد از ده پانزده دقيقه يک سيب زميني تنوري با پارمسان خواهيد داشت.
فتا
سال هاست که پنير فتا در ايران توليد مي شود و ما آن را جزو پنيرهاي محلي خودمان مي دانيم اما اين فتاي خوشمزه در اصل يک پنير يوناني بوده. البته حالا بين يونان و بلغارستان سر اصالت اين پنير دعواست اما آن چيزي که واضح است، اين است که پنيري فرنگي است که آن را با اشتهاي تمام ميل مي کنيم.
موارد استفاده: صبحانه و عصرانه، در انواع پاستا و سالاد.
نکته کليدي: فتا را تا سه ماه مي شود در يخچال نگه داشت. فتا جزو پنيرهاي شور به حساب مي آيد. مي توانيد آن را در آب جوش بگذاريد تا کمي از نمک آن به خورد آب برود و از شوري اش کم شود.
يک مدل غذاي پنيري: حالا سالاد يوناني جزو سالادهاي معمول کافه يا رستوران هاست. البته در رستوران ها به جاي فتا پنير ليقوان خودمان را هم مي ريزند. سالاد يوناني همان سالاد خيار و گوج و پياز خودمان است که به آن تکه هاي نان و زيتون و پنير فتا هم اضافه شده.
گودا
وطن اصلي پنير گودا دهکده اي کوچک به همين اسم در جنوب هلند است. اين پنير را جزو پنيرهاي نيمه سخت طبقه بندي کرده اند و از آن دسته پنيرهاست که براي به عمل آمدنش احتياج به پختن دارد. گودا پرفروش ترين پنير هلند است و هلندي ها بدون خوردن يک ورق گودا روزشان شب نمي شود.
موارد استفاده: چاشني سوپ، در انواع سالادها، به عنوان پنير صبحانه و به دليل زود آب شدنش، در تمام غذاهايي که در فر گذاشته مي شود مثل لازانيا و پيتزا.
نکته کليدي:پنير گودا به دليل چربي زيادي که دارد، حتي ممکن است در يخچال هم کپک بزند. براي همين مدت نگهداري گودا خيلي محدود است. در فريزر نگهداري اش کنيد.
يک مدل غذاي پنيري: راحت ترين غذايي که مي شود با گودا درست کرد همان تُست ژامبون است. يک يا دو ورق ژامبون را با يک ورق پنير گودا لاي دو تکه نان تست بگذاريد. اگر ساندويچ ساز دم دستتان پيدا نمي شود، داخل ماکروفر بگذاريدش. اگر هيچ کدام از اينها هم نبود، ته ماهي تابه را يک کم کره بماليد (در حدي که فقط چرب شود تا نان به آن نچسبد) بعد ساندويچ تان را روي حرارت بگذاريد. گودا خيلي سريع آب و ساندويچ تان هم آماده مي شود.
فيلافيلا
فيلافيلا يک نوع پنير پيتزايي است که حسابي کش مي آيد و يک نوع پنير پيتزاي انگليسي است که هر چه در کشورهاي ديگر ارج و قرب دارد در ايتاليا ناديده گرفته مي شود.
موارد استفاده: در انواع پيتزا و لازانيا
نکته کليدي: پنير فيلافيلا قدرت ذوب شدگي بالايي دارد و براي پيتزا و لازانيا حسابي به درد مي خورد. فيلافيلا برخلاف تصور آب نمي شود، بلکه روي پيتزا پخش مي شود و اين در خوشمزه شدن پيتزا حسابي کارآمد است.
يک مدل غذاي پنيري: اگر علاوه بر عشق پنير عشق بادمجان هم هستيد، اين غذا را از دست ندهيد. بادمجان سرخ کرده را با پيازهاي خرد شده داخل ماهي تابه بيندازيد و خوب تفت دهيد. حالا فلفل دلمه اي و کلي کره به آن اضافه کنيد.
اگر خواستيد مي توانيد به اين مخلوط کمي سوسيس هم اضافه کنيد. بعد نمک، فلفل، رب و فيلافيلا را هم به آن اضافه کنيد. حالا نوبت نان هاي تست است. مخلوط را لاي نان تست بگذاريد. مي توانيد کمي پنير فيلافيلا را هم لاي نان بگذاريد و آن را نوش جان کنيد.
با کانال تلگرامي «آخرين خبر» همراه شويد