غذاي اصلي/ طرز تهيه خورشت ناردون
خراسان/ مواد لازم: ران مرغ - سه تکه(حدود 600 گرم ) پياز - يک عدد بزرگ سير تازه - دو حبه آب انار- يک و نيم پيمانه رب انار - دو قاشق غذاخوري انار دانه شده - نصف پيمانه نمک،فلفل،زردچوبه - به ميزان لازم روش تهيه : * بعد از شستن مرغ ها آن ها را مزه دار مي کنيم، به اين ترتيب که تکه هاي مرغ را داخل يک ظرف مناسب در دار قرار مي دهيم و به اندازه دلخواه نمک، زردچوبه، فلفل سياه و ادويه مورد علاقه را همراه با يکي دو قاشق روغن زيتون، روي تمام مرغ مي ماليم و بعد از گذاشتن در ظرف آن را به مدت حداقل يک ساعت داخل يخچال قرار مي دهيم. * بعد از گذشت زمان کافي، مرغ ها راهمراه مقدار کمي روغن سرخ مي کنيم تا هنگام پختن متلاشي نشود. * مرغ ها را از تابه خارج مي کنيم و در همان روغن، پيازي را که به صورت خلالي ريز خرد کرده ايم، سرخ مي کنيم و اجازه مي دهيم به مرحله کاراملي شدن برسد. بعد سير را کمي تفت مي دهيم و بعد از بلند شدن عطر آن رب اناررا اضافه مي کنيم . * مواد را بلافاصله هم مي زنيم چون به سرعت مي سوزد .در انتها آب انار را اضافه مي کنيم. در تابه يا قابلمه را مي گذاريم و اجازه مي دهيم مخلوط جوش بيايد و بعد تکه هاي مرغ را اضافه مي کنيم. * رنگ آب خوراک در طول پخت تيره تر مي شود، حرارت را کم مي کنيم تا مرغ ها کاملاً بپزد و خوراک به روغن بيفتد. * حدود يک ربع آخر پخت، دانه هاي انار را اضافه مي کنيم. در اين مرحله در ظرف را نمي بنديم تا رنگ دانه هاي انار عوض نشود. مي توانيم از چاشني هاي متفاوتي براي اين غذا استفاده کنيم براي مثال از آبغوره يا آب نارنج و اگر شيرين تر مي پسنديد از شکر يا آلو بخارا استفاده کنيد. * خواص: آب انار حاوي آنتي اکسيدان و ويتامين هاي B است.اين ترکيب داراي کالري بدون چربي، فيبر، پتاسيم، ويتامين C و مقداري آهن است. آنتي اکسيدان هاي موجود در رب انار به سلول هاي بدن براي مقابله با راديکال هاي آزاد کمک مي کند. * افراد سرد مزاج نبايد بيش از حد از رب انار استفاده کنند. خوردن زياد انار باعث سست شدن معده و ايجاد نفخ مي شود. مصرف زياد آن همچنين باعث ابتلا به يبوست، ناراحتي معده و گلو درد مي شود. افراد مبتلا به ناراحتي هاي ريوي بايد در مصرف رب انار احتياط کنند. رب انار با داروهايي که براي درمان فشار خون و کاهش کلسترول مصرف مي شود، تداخل دارد. با کانال تلگرامي «آخرين خبر» همراه شويد