روش صحيح بخارپز کردن سبزيجات
چاره چي/ در زمان هاي نه چندان دور انواع سبزي ها و يا صيفي جات به شکل سبزي خوردن، سالاد يا براي تهيه انواع خورش مورد استفاده قرار مي گرفتند، اما اين روزها، انواع سبزي ها در کنار مواد غذايي ديگر، به صورت بشقابي از سبزيجات خام يا بخارپز آماده سرو مي شود. البته بيشتر سبزي ها به صورت خام هم سرو مي شود اما برخي از سبزي ها يا صيفي جات، بعد از پخت خواص بهتري از خود نشان مي دهند. يکي از انواع روش هاي آماده سازي سبزي ها، بخارپز کردن آن هاست. بايد به خاطر داشته باشيد، هنگام بخارپز کردن سبزي ها، به دليل دارا بودن ويتامين هاي حساس به حرارت مثل ويتامين C بايد دقت بيشتري به خرج دهيد. اگر تصميم به بخارپز کردن سبزي ها يا صيفي جات داريد، بهتر است اين نکات را رعايت کنيد: در زمان بخارپز کردن سبزي ها، حتما بايد از ظرف درپوش دار استفاده کنيد. از مقدار کمي آب استفاده کنيد؛ تا بعد از طبخ اين آب به خورد سبزي رفته و از خشک و پلاسيده شدن آن جلوگيري کند. آب حاصل از سبزيجات را ميل کنيد(به غير از سيب زميني). اين کار به شما کمک مي کند تا از تمامي ويتامين ها، مواد معدني، املاح و مواد غذايي موجود در آن بهره مند شويد. بهتر است در اين روش، ابتدا آب را جوش آوريد. سپس انواع سبزيجات را در آب در حال جوش بريزيد، زيرا با اين روش آنزيم هاي موجود در سبزي حفظ مي شوند و ويتامين ها هم در اثر حرارت کمتر آسيب مي بينند. براي حفظ رنگ سبزي به هيچ عنوان از جوش شيرين استفاده نکنيد، زيرا اين ماده باعث از بين رفتن ويتامين گروه ب و ث شده و در عين حال عوارض گوارشي زيادي به همراه خواهد شد. همچنين جذب ساير املاح ضروري مثل کلسيم و آهن را هم کاهش مي دهد. سبزيجات را قبل از خرد کردن بايد بشوييد، تا پس از خرد کردن نيازي به شستشو نداشته باشيم، زيرا اگر سبزي خرد شود، بخش برزرگي از ويتامين هاي آن با شستشو از دست مي رود. همراهان عزيز، آخرين خبر را بر روي بسترهاي زير دنبال کنيد: آخرين خبر در تلگرام https://t.me/akharinkhabar آخرين خبر در ويسپي http://wispi.me/channel/akharinkhabar آخرين خبر در سروش http://sapp.ir/akharinkhabar آخرين خبر در گپ https://gap.im/akharinkhabar