logo

غذاي ملل/ کيک بي نظير عربي با برگ کلم و گوشت

منبع
بروزرسانی
غذاي ملل/ کيک بي نظير عربي با برگ کلم و گوشت
بانوي شهر/ کيک کلم عربي، از آن دسته غذاهايي است که هنگام قرار دادن روي ميز شام تان حيرت همه مهمان را برمي انگيزد. گوشت، برنج و مخلوط سبزيجات و معطر داخل کيک، شکوه ميز غذاي شما را دوچندان مي کند. چي لازم دارم (براي ۶ – ۸ نفر): برنج ايراني دو پيمانه کلم برگ بزرگ ۱ عدد گوشت چرخ کرده کم چربي نيم کيلو ( ۸۰ درصد،۲۰ درصد چربي ) روغن زيتون ¼ پيمانه سير ۱۰ حبه ( در هاون همراه با کمي نعناع و جعفري خوب کوبيده شود.) نمک به ميزان لازم زردچوبه ½ قاشق چاي خوري پودر فلفل سياه يک‌هشتم قاشق چاي خوري پودر فلفل بهار شيرين ¼ قاشق چايخوري پودر پاپريکا ( فلفل دلمه اي ) ½ قاشق چايخوري نعناع ريز خردشده دو دسته کوچک جعفري ريز خرد شده ۲ دسته کوچک شويد ريز خردشده ۲ دسته کوچک گوجه خرد شده بدون پوست يا رب گوجه فرنگي ۲ عددبزرگ ( در صورت استفاده از رب گوجه فرنگي اندازه يک قاشق غذاخوري سرپُر استفاده کنيد.) پياز ساتوري شده ۱ عدد آب ليمو ¼ پيمانه شکر ½ قاشق چاي خوري چطور بپزم: کلم را درسته تميز کرده وخوب بشوئيد، مغز کلم را با چاقو دربياوريد و کلم ها راورق ورق کنيد. در يک ظرف کوچک آب را جوش آورده و گوجه هاي شسته شده را با چاقو يک علامت + بزند و حدود ۳۰ ثانيه در آب جوش قرار دهيد و بعد در آب سرد بگذاريد و پوست گوجه ها را با اين روش به راحتي جدا کرده و ريز خرد کنيد و در ظرفي دم دست قرار دهيد. کلم را به مدت ۱۵ دقيقه در ماکروفر بگذاريد تا نرم شود. يااينکه به جاي ماکروفر آن را چند تا چندتا در آب جوش و کمي سرکه جوشانده و لايه هايي که نرم شده اند را جدا کرده و در آبکش بگذاريد و بقيه لايه را به همين روش نرم کنيد. برنج را پاک کرده و چند بار با آب ولرم شسته و کناري بگذاريد. سيرها را در هاون با کمي از نعناع و جعفري خوب له کنيد. يک قابلمه متوسط را گرم کرده و مقدار ي از روغن زيتون را در آن ريخته و پياز ها را خوب سرخ کنيد و بعد سيرها را اضافه کرده و کمي تفت دهيد بعد زرد چوبه را اضافه کرده و کمي تفت دهيد و بقيه ادويه را اضافه کرده و حدود ۱۵ ثانيه تفت دهيد. حالا گوشت چرخ شده را اضافه و سرخ کنيد تا رنگ گوشت برگردد. پس از اينکه کمي برشته شد، برنج را اضافه نماييد و کمي تفت دهيد. در صورت استفاده از گوجه، گوجه هاي خرد شده را اضافه کنيد. حدود۷ – ۸ دقيقه گوجه ها را خوب تفت دهيد. نعناع، جعفري را نيز در اين مرحله اضافه کنيد. کف قابلمه را با روغن زيتون کمي چرب کرده و برگ هاي کلم را در ته و ديواره قابلمه بچينيد. ته قابلمه و ديواره هاي آن را کاملا با برگ هاي کلم بپوشانيد، کف قابلمه را چند تا برگ کلم بيشتر بگذاريد تا موقع دم کشيدن نسوزد. مايه گوشت و برنج را دو قسمت در نظر بگيريد ونيمي از مخلوط گوشت و برنج را در قابلمه ريخته و روي آن را با لايه اي از برگ کلم بپوشانيد. سپس باقي مخلوط گوشت را نيز اضافه نموده و دوباره روي آن را با برگ هاي کلم بپوشانيد. يک بشقاب سنگين را به عنوان وزنه روي مواد داخل قابلمه قرار دهيد. روي مواد دتخل قابلمه به اندازه اي آب گرم اضافه کنيد که عمق آب به اندازه يک سانتيمتر روي بشقاب باشد، البته بهتر است آب اول يک مقدار کمتر از اين ميزان باشد چون بسته به نوع برنج ها، ميزان آب مصرفي تفاوت دارد. آب ليمو، شکرو روغن زيتون را با نمک و فلفل سياه مخلوط کرده و در قابلمه بريزيد. قابلمه را روي شعله متوسط رو به بالا بگذاريد تا آب جوش آيد و سپس شعله را کم کنيد. در قابلمه را بگذاريد. پخت را به مدت يک ساعت يا بيشتر ادامه دهيد تا برگ کلم و برنج کاملا نرم و پخته شوند. مايعات اضافي را مي توانيد آب کش کنيد. کيک کلم را در بشقابي که مي خواهيد آن را سرو کنيد برگردانيد. رويش سماق بپاشيد.
اخبار بیشتر درباره
اخبار بیشتر درباره