برای مشاهده نسخه قدیمی وب سایت کلیک کنید
logo

غذاي اصلي/ «دلمه کاهو»، با تمام فوت و فن هايش

منبع
آکا ايران
بروزرسانی
غذاي اصلي/ «دلمه کاهو»، با تمام فوت و فن هايش
آکا ايران/ چي لازم دارم: کاهو 1 عدد بزرگ آب گوشت ا تا 2 ليوان کره 50 گرم برنج پخته شده 400 گرم رب گوجه فرنگي 2 قاشق غذا خوري آب ليمو 2 قاشق غذا خوري گوشت چرخ کرده 500 گرم سبزي دلمه ( تره، جعفري، شويد، گشنيز، ترخان) 400 گرم پاک شده و خرد شده نمک، فلفل،زرد چوبه به ميزان دلخواه دلمه ساده يا (سبزيجات) : چي لازم دارم: کاهو 1 عدد بزرگ روغن هسته انگور، کره يا روغن زيتون به ميزان لازم برنج پخته شده 200 گرم لپه پخته شده 200 گرم رب گوجه فرنگي 2 قاشق غذاخوري آب ليمو 2 قاشق غذاخوري قارچ 400 گرم فلفل دلمه اي قرمز 1 عدد کوچک فلفل دلمه اي سبز 1 عدد کوچک نمک، فلفل،زردچوبه به ميزان دلخواه چطور بپزم: ابتدا نوع پيچيدن و پخت دلمه کاهو که در هر دو مشترک است را آموزش مي دهيم و سپس به پخت مايه درون دلمه (هر دو نوع) مي پردازيم.ابتدا کاهو را مي شوييم، برگ هاي آن را جدا مي کنيم، همان طور که خيس کف قابلمه مي چينيم و با کمي آب نمک مي گذاريم يکي- دو جوش بزند تا برگ ها نرم شوند.آنها را سپس در آبکش مي ريزيم. تا آب آن کشيده شود (توجه داشته باشيد فقط يکي دو جوش، چون بيشتر از آن، باعث پارگي برگ ها مي شود). بعد برگ ها ي بزرگ را دولا و برگ هاي کوچک را دوتا دوتا داخل هم قرار مي دهيم و از مايه دلمه يک قاشق غذا خوري داخل برگ مي ريزيم . 2 طرف برگ ها را ابتدا به داخل و سپس آن را مانند بقچه يا رولي، محکم مي پيچيم. سپس دلمه هاي آماده شده را در قابلمه نزديک هم مي چينيم که فاصله اي بين آنها نباشد تا دلمه ها باز شوند. داخل ظرف را کمي آب گوشت يا سبزيجات، کره يا روغن، فلفل و آب ليمو اضافه مي کنيم و مي گذاريم حدود نيم ساعت بپزد و آبش کشيده شود و حال آنها را مي کشيم و به دلخواه تزيين مي کنيم. طرز تهيه داخل دلمه (گوشتي) : ابتدا پياز داغ درست مي کنيم. گوشت چرخ کرده را داخل آن سرخ مي کنيم و نمک و فلفل و زردچوبه را به ميزان دلخواه اضافه مي کنيم. حال در ظرف ديگري سبزي دلمه ر اسرخ مي کنيم و آن را به گوشت اضافه مي کنيم. رب گوجه فرنگي را در اندکي آب حل کرده و به مايه اضافه مي کنيم . همچنين لپه پخته شده و برنج پخته را اضافه مي کنيم و خوب هم مي زنيم تا يکدست و کاملاً مخلوط شوند. طرز تهيه مايه داخل دلمه : فلفل ها و قارچ ها را مي شوييم و ريز خرد مي کنيم و بعد آنها را در روغن کاملاً تفت مي دهيم تا پخته شود رب گوجه فرنگي را نيز اضافه کرده و تفت مي دهيم. نمک و فلفل و زردچوبه را نيز اضافه مي کنيم و خوب هم مي زنيم؛ حال برنج و لپه پخته شده را اضافه مي کنيم و خوب هم مي زنيم. مايه دلمه ما حاضر است. خواص کاهو : کاهو گياهي است يک ساله و داراي برگ هاي پهن و دراز و سبز، با طعم کمي شيرين. کاهو موجب افزايش گلبول هاي قرمز خون شده و آهن موجود در آن براي درمان کم خوني مفيد است؛ از همين رو در گونه ها، سرخي مطلوب پديد مي آورد و اعصاب را منظم مي کند و بر قدرت بينايي مي افزايد. همراهان عزيز، آخرين خبر را بر روي بسترهاي زير دنبال کنيد: آخرين خبر در سروش http://sapp.ir/akharinkhabar آخرين خبر در ايتا https://eitaa.com/joinchat/88211456C878f9966e5 آخرين خبر در آي گپ https://igap.net/akharinkhabar آخرين خبر در ويسپي http://wispi.me/channel/akharinkhabar آخرين خبر در بله https://bale.ai/invite/#/join/MTIwZmMyZT آخرين خبر در گپ https://gap.im/akharinkhabar
اخبار بیشتر درباره
اخبار بیشتر درباره