برترين ها/ اگر امسال قصد داريد خيار شور درست کنيد، راهنمايي هاي کوچکي برايتان داريم تا مشکلات رايج در درست کردن خيارشور را برطرف کنيد. نکتهاي که در تهيه خيارشور اهميت دارد، رعايت نکات مهم براي جلوگيري از کپک زدن خيارشور و همچنين شل و نرمنشدن خيارشور بعد از چند هفته است. در ادامه قصد داريم طرز تهيه خيارشور خانگي ترد و خوشمزهاي را به شما آموزش دهيم که به سادهترين و سالمترين روش ممکن تهيه ميشود و نه تنها شل نخواهد شد، بلکه بسيار ترد و خوش عطر نيز هست.
چي لازم دارم:
خيار سبز قلمي ۴ کيلوگرم
آب ۱۹ پيمانه
سرکه سفيد ۱ پيمانه
نمک ۱ پيمانه
ترخون ۲ پيمانه
شوبد تازه کمي
سير ۳-۴ حبه
فلفل تند به ميزان داخواه
چه جوري درست ميشه:
براي تهيه خيارشور خانگي خوشمزه ابتدا بايد سرکه، نمک و آب را مخلوط کرده و بجوشانيد. محلول به جوش آمده را از روي حرارت برداريد و صبر کنيد تا خنک شود. در اين فاصله، خيارها را شسته و داخل سبد آبکش قرار دهيد تا خشک شوند. خيارها را با استفاده از يک سوزن تميز، سوراخ کنيد به طوري که سوزن از يک طرف خيار وارد شده و از سمت ديگر خارج شود. خيارها را درون دبه تميز بريزيد و لابهلاي آنها شويد و ترخون قرار دهيد. سيرها را نيز پوست گرفته و همراه با فلفلهاي تند داخل دبه بريزيد. حالا محلول سرکه و نمک را روي مواد داخل دبه بريزيد به طوري که کاملا روي خيارها را بپوشاند. برخي افراد در اين مرحله چند عدد نخود خام نيز داخل دبه خيارشور ميريزند به اين دليل که نخود گاز توليد کرده و باعث تردتر شدن خيارشورها ميشود. حالا درب دبه را محکم ببنديد و آن را در جايي خنک بيرون از يخچال قرار دهيد. اگر از وکيومشدن در دبه مطمين نيستيد ميتوانيد يک نايلون روي دهانه دبه قرار داده و با يک کش پلاستيکي دور آن را ببنديد تا کاملا محکم شده و هيچ هوايي وارد آن نشود. بعد از حدود يک هفته درب دبه را باز کرده و خيارها را از داخل آن بيرون بياوريد و داخل شيشههاي تميز دردار بريزيد. شيشههاي خيارشور را حتما درون يخچال قرار دهيد. خيارشور خانگي ترد و خوشمزه شما آماده است. ميتوانيد از آنها در کنار انواع غذاها و ساندويچها استفاده کنيد. نوش جان.
اگر خيارهايتان زيادي چروک شدهاند:
• چروک شدن ميتواند ناشي از استفاده زيادي از سرکه، يا محلول شکر و نمک در شروع درست کردن خيارشور باشد. براي درست کردن انواع خيار شيرين يا ترش، بهتر است که در ابتدا محلول رقيقي استفاده کنيد و به تدريج آن را به غلظت دلخواه برسانيد.
• پختن زياد يا فرآوري زياد هم موجب چروک شدن خيارها مي شود.
اگر خيارهايتان پوک شده اند:
• خيارهايي است که بد رشد کرده اند.
• خيارها را قبل از ترشي کردن زياد نگه داشته ايد.
• تخمير آنها خيلي تند بوده است.
• آب شوري که براي تخمير استفاده کرديد زيادي قوي يا ضعيف بوده است.
اگر خيارهايتان زيادي نرم يا ليز شدهاند:
اين اغلب به خاطر عمل ميکربي ناشي ميشود که موجب فاسد شدن ميشود. وقتي ترشي شما نرم ميشود، ديگر نميتوانيد آن را سفت کنيد. فعاليت ميکروبي ميتواند ناشي از عوامل زير باشد:
• نمک يا اسيد بسيار کم.
• خيارها در مدت تخمير کاملاً با آب شور پوشيده نشده اند.
• در مدت تخمير در کل آب شور، کف وجود داشته است.
• به اندازه کافي حرارت نداده ايد.
• درپوش کاملاً مهر و موم نشده و هوا به داخل راه يافته است.
• سير يا ادويه ها کپک زده بوده اند.
اگر شکوفههاي خيارها را قبل از تخمير کاملاً از خيار جدا نکنيد، ممکن است قارچ يا مخمر موجود در آنها مسئول نرم شدن آنزيمي ترشي باشد.
تيرگي خيار ها ميتواند ناشي از عوامل زير باشد:
• استفاده از ادويه جات آسياب شده
• ادويه زياد
• نمک يد دار
• پختن زياد
• مواد معدني موجود در آب، به خصوص آهن
• استفاده از ظروف آهني.
نکات و ترفندهاي مهم درباره تهيه خيارشور خانگي
خيارشوري که به اين روش تهيه ميشود بسيار ترد، خوشعطر و خوش طعم خواهد شد و به هيج وجه حالت نرم و شل نخواهد داشت.
شما ميتوانيد بسته به سليقه خود چند تکه هويج و ساقه کرفس خردشده نيز داخل دبه خيارشور بيندازيد.
مقدار سير و فلفل اين خيارشور سليقهاي است اما بهتر است مقدار سيرها بيشتر از اين حد نشوند تا عطر و بوي خيارشور مثل خيارشورهاي بازاري شود.
اگر مقدار خيارهاي شما بيشتر يا کمتر از اين مقدار است، نسبت محلول سرکه و نمک را به نسبت مقدار خيارها بيشتر يا کمتر کنيد.
در صورتيکه در فصل انگور هستيد، ميتوانيد يکي، دو برگ مو نيز داخل دبه بريزيد.
همراهان عزيز، آخرين خبر را بر روي بسترهاي زير دنبال کنيد:
آخرين خبر در سروش
http://sapp.ir/akharinkhabar
آخرين خبر در ايتا
https://eitaa.com/joinchat/88211456C878f9966e5
آخرين خبر در آي گپ
https://igap.net/akharinkhabar
آخرين خبر در ويسپي
http://wispi.me/channel/akharinkhabar
آخرين خبر در بله
https://bale.ai/invite/#/join/MTIwZmMyZT
آخرين خبر در گپ
https://gap.im/akharinkhabar
بازار