سوپ و آش/ آش گوجه فرنگي مخصوص شهر همدان
بيتوته/ چي لازم دارم: سبزي (جعفري، نعنا، تره) 500 گرم برنج 150 گرم لپه 150 گرم گوجه فرنگي 700 گرم پياز 2 عدد رب گوجه فرنگي 1 قاشق غذاخوري نعناع داغ براي تزئين نمک و فلفل سياه و زردچوبه و روغن به ميزان لازم چطور بپزم: پياز را پوست مي گيريم و مي شوييم. سپس به صورت نگيني خرد مي کنيم. در قابلمهٔ مناسب مقداري روغن مي ريزيم و روي حرارت مي گذاريم تا داغ شود. وقتي روغن داغ شد، پيازهاي خردشده را در آن مي ريزيم و کمي سرخ مي کنيم تا طلائي رنگ شود. سپس زردچوبه و فلفل را به آن مي افزاييم، مخلوط مي کنيم و تفت مي دهيم تا بوي خامي زردچوبه گرفته شود. سپس رب گوجه را اضافه مي کنيم و باز کمي تفت مي دهيم. لپه و برنج را پاک کرده و مي شوئيم. روي پيازها 2 ليتر آب مي ريزيم و لپه و برنج را به آن اضافه مي کنيم. حرارت را ملايم مي کنيم تا مواد کاملاً بپزند. سبزي ها را شسته و خرد مي کنيم. گوجه فرنگي را هم شسته و خرد مي کنيم و پس از اينکه مواد داخل آش پخت، سبزي خردشده و گوجه ها را در آن مي ريزيم. حرارت را ملايم مي کنيم تا آش جا بيفتد و لعاب بي اندازد. در اين زمان نمک آش را بنا به ذائقه اضافه کرده و مخلوط مي کنيم. وقتي آش آماده شد، آن را در ظرف مورد نظر مي کشيم و روي آن را با نعنا داغ تزئين مي کنيم و با آب ليمو تازه و يا آبغوره سرو مي کنيم. همراهان عزيز، آخرين خبر را بر روي بسترهاي زير دنبال کنيد: آخرين خبر در سروش http://sapp.ir/akharinkhabar آخرين خبر در ايتا https://eitaa.com/joinchat/88211456C878f9966e5 آخرين خبر در آي گپ https://igap.net/akharinkhabar آخرين خبر در ويسپي http://wispi.me/channel/akharinkhabar آخرين خبر در بله https://bale.ai/invite/#/join/MTIwZmMyZT آخرين خبر در گپ https://gap.im/akharinkhabar