شيريني ها/ طرز تهيه «نان حلوا»
بيتوته/ چي لازم دارم: کره 65 گرم شکر 50 گرم زرده تخم مرغ 3 عدد مايه خمير خشک 7 گرم شير 75 گرم نمک يک چهارم قاشق چاي خوري وانيل 1 پينچ آرد 220 الي 230 گرم مواد لازم رومال: شير 1 قاشق چايخوري شکر 1 قاشق چايخوري زرده تخم مرغ 1 عددرنگ زرد زعفراني چند قطره چطوري درست کنم: 1. ابتدا مايه خمير و يک قاشق چاي خوري از شکر دستور را در ظرفي بريزيد. شير ولرم را به آن اضافه نماييد، کمي هم بزنيد و با درپوش کنار بگذاريد تا حدود 8 الي 10 دقيقه بماند و به اصطلاح مايه خمير عمل آيد. 2. در ظرفي ديگر زرده تخم مرغ ها، شکر باقي مانده و وانيل را با همزن دستي کمي بزنيد. سپس دو قاشق سوپ خوري آرد اضافه کنيد و هم بزنيد. بعد مايه خمير عمل آمده را اضافه کنيد و در آخر آرد باقي مانده را کم کم اضافه کنيد. 3. در حدي که چسبندگي خمير گرفته شود کافي است. خمير را سنگين نکنيد، اين خمير را کمي ورز دهيد سپس کره را کم کم به خورد خمير دهيد و همچنان ورز دهيد، با اضافه کردن کره به خمير، خمير کمي شل مي شود که با ورز دادن و استفاده از کل کره اين حالت کمتر مي شود. 4. در صورت نياز دست تان را به آرد آغشته کنيد تا حالت شل و وارفتگي خمير گرفته شود. 10 دقيقه خمير را ورز دهيد سپس کف و ديواره هاي ظرف بزرگي را با يک قاشق چاي خوري روغن مايع چرب نماييد. خمير را چانه کرده در ظرف قرار دهيد. 5. روي خمير را نيز چرب کنيد، روي ظرف پارچه بيندازيد يا سلفون بکشيد و در محل نسبتا گرمي قرار دهيد تا حدود دو ساعت استراحت کند و خمير ورآيد. پس از آن که خمير ور آمد، دست تان را مشت کنيد و پف خمير را بگيريد. سپس در حد 20 ثانيه ورز دهيد. 6. بعد به چانه هاي صد گرمي تقسيم کنيد. هر چانه را روي سطح آرد پاشي شده با وردنه به صورت مستطيل به ابعاد 11×19 درآوريد به گونه اي که طول مستطيل جلوي شما باشد. 7. سپس کمي حلوا برداريد و با فاصله نيم سانتي متر از لبه ها به صورت يک نوار باريک حلوا قرار دهيد. در طول ديگر مستطيل با يک رول بر خطوطي با فاصله يک سانتي متر از هم ايجاد کنيد. 8. بعد از سمتي که حلوا را قرار داديد خمير را رول کنيد، به خطوط ضلع روبرويي (شکاف ها) که رسيديد لبه آن ها را با قلم مو کمي با آب خيس نماييد. 9. سپس تا انتها رول نمودن را ادامه دهيد. بعد لبه هاي خمير را با کمي آب خيس کنيد و به طرف خودتان برگردانيد تا خمير به صورت گرد درآيد و در سيني فر چرب شده با روغن جامد قرار دهيد. 10. پس از فرم دادن به تمامي خميرها، سيني را در محل نسبتا گرمي قرار دهيد تا خميرها تغيير حجم دهند. سپس با قلم مو به آرامي رومال نماييد و در فر از پيش گرم شده به دماي 180 درجه سانتي گراد به مدت تقريبي 10 الي 15 دقيقه بپزيد در حدي که روي نان طلايي شود. طرز تهيه رومال: براي آماده سازي رومال تمام مواد را با هم ترکيب نماييد. نکته: 1. در صورت عدم دسترسي به روغن جامد آشپزخانه مي توانيد از روغن صاف يا کاغذ روغني نيز براي کف سيني فر استفاده نماييد. 2. شير بايد ولرم باشد نه سرد نه داغ، در حدي که انگشت را نسوزاند اما گرماي شير با انگشت حس شود. 3. آرد مناسب براي تهيه نان، آرد نان فانتزي است که مي توانيد از نانوايي هاي نان فانتزي خريداري کنيد. همراهان عزيز، آخرين خبر را بر روي بسترهاي زير دنبال کنيد: آخرين خبر در سروش http://sapp.ir/akharinkhabar آخرين خبر در ايتا https://eitaa.com/joinchat/88211456C878f9966e5 آخرين خبر در آي گپ https://igap.net/akharinkhabar آخرين خبر در ويسپي http://wispi.me/channel/akharinkhabar آخرين خبر در بله https://bale.ai/invite/#/join/MTIwZmMyZT آخرين خبر در گپ https://gap.im/akharinkhabar