روشهاي تازه نگه داشتن سير در منزل
ستاره ها/ سير به عنوان يک گياه علفي شناخته ميشود اما در واقع سير خوراکي پياز گياه سير است که طعم خاص و قوياي نزديک به طعم پياز خوراکي دارد. از سير براي پخت انواع غذا و گاهي براي اهداف دارويي استفاده ميشود. سير تازه را ميتوانيد از فروشگاه مواد غذايي محلي يا در باغچه خود تهيه کرده و اگر روش نگهداري سير را به درستي بدانيد ميتوانيد آن را براي مدت طولاني ذخيره کنيد. روش تازه نگهداشتن سير در منزل 1. در زمان خريد دقت کنيد که سيرها تازه باشند، زيرا هرچه سير تازهتر باشد مدت زمان نگهداري آن طولانيتر خواهد شد. 2. پياز سير بايد داراي پوست خشک کاغذي بوده و هيچ جوانهاي روي آن نباشد. بوته سيرهاي نرم نشان ميدهند که سير بيش از حد رسيده است و نميتوانيد براي مدت طولاني آن را ذخيره کنيد. 3. از خريد سيرهاي چروک شده و يا سيرهايي که در يخچال فروشگاهها نگهداري ميشود خودداري کنيد. 4. قبل از ذخيره کردن، اجازه دهيد بوته سير خشک شود. خشک کردن سير قبل از ذخيره سازي اجازه ميدهد تا عطر و طعم آن بيشتر و غليظتر بشود. 5. بوته سير تازه را بشوييد و آن را به مدت يک هفته در يک محل تاريک و بدون رطوبت خشک کنيد، ميتوانيد براي خشک کردن سير آن را از ساقه آويزان کنيد. 6. سير را بايد در دماي اتاق نگه داريد. بسياري از مردم تصور ميکنند که بايد سير را در يخچال قرار دهند، اما اين اشتباه است، زيرا بهتر است سير در دماي سرد اتاق حدود ۶۰ درجه فارنهايت (۱۶ درجه سانتي گراد) نگهداري شود. 7. سرد نگه داشتن و يا منجمد کردن سير يک ايده بد است زيرا باعث فاسد شدن سير ميشود. سرد کردن سير، رطوبت را در آن افزايش ميدهد و باعث رشد کپک و فاسد شدن سير ميگردد. 8. اگر سير تازه خرد شده يا حبه حبه شده و پوست کنده داريد، ميتوانيد آنها را در يک ظرف مناسب در بسته قرار دهيد و در يخچال بگذاريد، اما بايد در اسرع وقت از آن استفاده کنيد. 9. منجمد کردن سير توصيه نميشود، زيرا انجماد طعم سير را تغيير ميدهد. 10. سير را در محلي با گردش هواي خوب نگه داريد. نگهداري سيرها در محلي که تهويه مناسبي دارد، اجازه ميدهد تا سير تنفس کند و طول عمر آن را افزايش ميدهد. 11. سير را ميتوان در يک پارچه توري يا سبد سيمي، يک کاسه کوچک با سوراخ تهويه يا حتي يک کيسه کاغذي نگهداري کرد. 12. بوته سير تازه را در کيسههاي پلاستيکي يا ظروف در بسته نگهداري نکنيد، زيرا اين کار باعث ميشود سير کپک يا جوانه بزند. 13. بوتههاي سير تازه را در يک محل تاريک و خشک نگهداريد. کمد آشپزخانه و يا گوشههاي سايه دار بالاي آشپزخانهتان مکاني مناسب براي اين کار است. سير را از نور خورشيد و رطوبت دور نگه داريد تا از جوانه زدن آن جلوگيري شود. 14. وقتي بوته سير را باز کرديد بايد سريع آن را مصرف کنيد، زيرا وقتي که بوته سير باز ميشود عمر مفيد آن به طور قابل ملاحظهاي کاهش پيدا ميکند. اگر سير نرم بشود و يا گل وسط آن سبز شود، بايد آن را دور بريزيد. اگر بوته سير باز نشده باشد، تا ۸ هفته ميتوانيد آن را نگهداري کنيد. روش اول: نگهداري سير از طريق انجماد اگرچه برخي افراد مخالف انجماد سير هستند، زيرا همان طور که گفته شد انجماد بافت و عطر و طعم سير را تغيير ميدهد. اما انجماد ميتواند براي افرادي که به ندرت از سير استفاده ميکنند مناسب باشد. ميتوانيد سير را با يکي از دو روش زير فريز کنيد: ۱- حبههاي سير را در آوريد و پوست بگيريد سپس آنها را در ظرف در بسته پلاستيکي يا فويل آلومينيومي قرار دهيد يا آنها را در کيسه فريزر بسته بندي کرده و در فريزر قرار دهيد. شما ميتوانيد هر زمان که بخواهيد به مقدار مورد نياز از حبههاي سير برداريد. ۲- ميتوانيد حبههاي سير را پوست کنده و ريز خرد کنيد يا چرخ کنيد. سپس سيرها را در يک کيسه فريزر پلاستيکي يا در يک ظرف در بسته مخصوص انجماد قرار داده و در فريزر بگذاريد. روش دوم: نگهداري سير در روغن در مورد نگهداري سير در روغن بحثهاي زيادي وجود دارد، زيرا نگهداري سير در روغن در دماي اتاق با رشد باکتري کلستريديوم بوتولينوم همراه است که ميتواند يک بيماري کشنده به نام بوتوليسم ايجاد کند. با اين حال، اگر سير روغني در فريزر نگهداري شود، خطر ابتلا به اين باکتريها از بين ميرود. روشهاي نگهداري سير در روغن: ۱- حبههاي سير را پوست بکنيد و آنها را در يک ظرف شيشهاي و يا پلاستيکي ريخته و تا سر ظرف روغن بريزيد. سپس درب ظرف را محکم ببنديد و مستقيم در يخچال قرار دهيد. در صورت نياز از قاشق براي برداشتن سير استفاده کنيد. ۲- يک قسمت سير خرد شده با دو قسمت روغن زيتون در يک مخلوط کن بريزيد و خوب مخلوط کنيد تا يک پوره سير و روغن زيتون به دست آوريد. سپس پوره را در يک ظرف مخصوص فريزر با درب محکم بريزيد و در فريزر قرار دهيد. روش سوم: نگهداري سير در سرکه ميتوانيد حبههاي سير را در سرکه سفيد قرار داده (مثل ترشي) و تا چهار ماه در يخچال نگهداري کنيد. براي اين کار در يک ظرف شيشهاي حبه سيرهاي خرد شده بريزيد، سپس فضاي داخل شيشه را با سرکه سفيد پر کنيد و در شيشه را محکم ببنديد و آن را داخل يخچال بگذاريد. توجه: براي اضافه کردن عطر و طعم بيشتر به ترشي سير خود، ميتوانيد يک قاشق نمک (در هر فنجان مايع) همراه با گياهان خشک شده، مانند تکههاي فلفل قرمز، پونه و رزماري در آن بريزيد و سپس شيشه را تکان دهيد تا مواد به خوبي با هم مخلوط شوند. گرچه سير ترشي در يخچال بايد تا چهار ماه سالم بماند ولي اگر نشانههايي از شکل گيري کپک بر روي سطح مايع مشاهده کرديد، بايد محتويات ظرف را دور بريزيد. هرگز سير ترشي را در دماي اتاق نگه نداريد، زيرا بسيار سريع فاسد ميشود. روش چهارم: خشک کردن سير يکي ديگر از راههاي آسان براي نگهداري سير خشک کردن آن است. سير خشک متراکم ميشود، بنابراين حتي اگر مقدار زيادي سير خشک شده داشته باشيد، فضاي بسيار کمي اشغال ميکند. وقتي سير خشک شده را در پخت و پز استفاده ميکنيد، آب را جذب ميکند و عطر و طعم عالي خود را به غذاي شما ميدهد. براي خشک کردن سير، ابتدا آنها را به دو نيم تقسيم کنيد. سپس سيرها را روي سيني فر قرار دهيد و در دماي ۱۴۰ درجه فارنهايت (۶۰ درجه سانتي گراد) به مدت دو ساعت بپزيد. بعد حرارت را به ۱۳۰ تغيير دهيد و صبر کنيد تا سير کاملا خشک شود. همراهان عزيز، آخرين خبر را بر روي بسترهاي زير دنبال کنيد: آخرين خبر در سروش http://sapp.ir/akharinkhabar آخرين خبر در ايتا https://eitaa.com/joinchat/88211456C878f9966e5 آخرين خبر در بله https://bale.ai/invite/#/join/MTIwZmMyZT آخرين خبر در گپ https://gap.im/akharinkhabar