طرز تهيه ساده فيله مينيون در روز جهاني اين استيک لذيذ
کوروش/«فيله مينيون» يکي از محبوبترين غذاهاي دنياست، آنقدر محبوب که «مرلين مونرو» ستاره سابق هاليوود در وصفش گفته: «اگر يک روز بد در هاليوود داشته باشيد فقط بوي غذايي مثل فيله مينيون ميتواند سر حالتان بياورد و ديوانهتان کند.» روز ۱۳ اوت (۲۲ مرداد) هر سال روز جهاني فيله مينيون است. فيله مينيون در واقع نوعي استيک است که از گرانترين و لذيذترين قسمت گوشت گوساله تهيه ميشود. نخستين بار فرانسويها در سال ۱۹۰۶ در کتاب آشپزي ”The Four Million” طرز تهيه فيله مينيون را چاپ کردند و در حقيقت اين تکه گوشت لذيذ و آبدار، ريشه فرانسوي دارد. مواد لازم براي دو نفر استيک فيله لطيف و جوان گوساله: ۲ عدد (هر کدام ۳۰۰ گرم و ۶ سانتيمتر ضخامت) روغن زيتون فرابکر: ۱ قاشق غذاخوري نمک کاشر يا نمک دريا: به ميزان دلخواه فلفل سياه تازه: به ميزان دلخواه به تعداد نفرات ميتوانيد تعداد فيلهها و ساير مواد را افزايش دهيد. طرز تهيه براي درست کردن فيله مينيون، ابتدا فيلهها را از بخچال بيرون بياوريد و حدود ۳۰ دقيقه در دماي محيط قرار دهيد تا با محيط همدما شوند. فيله مينيون، مغز خالص گوشت گوساله است و نيازي به تميز کردن و گرفتن رگ و پي و چربي ندارد. فيلهها را با روغن زيتون فرابکر، نمک دريا و فلفل سياه تازه مزهدار کنيد اين کار را با دست انجام دهيد تا تمام قسمتهاي گوشت به جز کنارهها به اين مواد آغشته شود. فر را روشن و دماي آن را روي ۲۴۵ درجه سانتيگراد تنظيم کنيد. در يک ماهيتابه تفلون يا چدن مقداري روغن زيتون يا هر روغن ديگري که ميپسنديد را داغ کنيد و دو طرف فيلهها را به مدت ۴ دقيقه در روغن سرخ کنيد. بعد از اين زمان تعيين شده، فيلهها را از ماهيتابه خارج کنيد و بلافاصله به سيني فر منتقل کنيد. مدت زماني که فيلهها را بايد در فر نگه داريد بين که تا هشت دقيقه است. بسته به اينکه گوشت را آبدار ميپسنديد يا کمي برشتهتر مدت زمان نگه داشتن فيلهها در فر متفاوت است: اگر فيله را آبدار و نيمپخته ميپسنديد ۵ تا شش دقيقه کافي است، اگر مديوم دوست داريد ۶ تا هفت دقيقه در فر نگه داريد و اگر دوست داريد گوشت کاملا پخته باشد ۷ تا هشت دقيقه زمان بگذاريد اما معمولا فيله را به صورت آبدار ميل ميکنند. بعد از اين مدت فيلهها را به آرامي در ظرف مورد نظرتان سرو کنيد. حتما ۵ الي شش دقيقه به فيلهها استراحت بدهيد. اگر فيلهها را بلافاصله نميخواهيد ميل کنيد باز هم به هيچوجه آنها را در فر نگه نداريد و در يک ظرف ديگر سرو کنيد. بعد از اضافه کردن سس مورد علاقهتان به فيله مينيون، بلافاصله آن را ميل کنيد. نکات مهم براي تهيه فيله مينيون *براي سرخ کردن فيلهها، ميتوانيد از ۲ حبه سير له شده و دو شاخه ترخون تازه و ريز خرد شده براي تفت فيلهها استفاده کنيد. ابتدا کمي سير و ترخون را تفت دهيد و سپس فيلهها را به ماهيتابه اضافه کنيد. *فيله مينيون را معمولا با سس قارچ سرو ميکنند. براي تهيه سس قارچ، ابتدا ۱۰۰ گرم قارچ را خرد کنيد و با کمي کره و فلفل سياه تفت دهيد. براي درست کردن سس قارچ براي دو نفر، دو قاشق غذاخوري پنير خامهاي، ۲ قاشق غذاخوري پنير پارمزان رنده شده و کمي نمک، فلفل سياه و ۱ قاشق مرباخوري سس خردل ديژون کافي است. تمام مواد را با هم مخلوط کنيد و از روي گاز برداريد. *بد نيست بدانيد استاندارد وزن فيله مينيون در تمام دنيا ۳۰۰ گرم است. *از عسل و سرکه بالزاميک هم براي مزهدار کردن فيله مينيون ميتوانيد استفاده کنيد. براي مزهدار کردن هر عدد فيله مينيون ، ۱ قاشق غذاخوري سس خردل ديژون، نصف قاشق غذاخوري عسل، نصف قاشق چايخوري و يک عدد فلفل سبز متوسط را با هم ميکس کنيد و فيله را به مدت ۴ تا ۵ ساعت در آن بخوابانيد تا مزهدار شود. *فيلهها را روي گريل و باربيکيو يا در ماهيتابه چدني هم ميتوانيد گريل کنيد و حتما نياز به سرخ کردن و سپس گذاشتن در فر نيست. در اين صورت ۵ تا ۶ دقيقه زمان براي گريل شدن کافي است. فيله مينيون را ميتوانيد با انواع سبزيجات گريل شده يا آبپز از جمله قارچ، مارچوبه، لوبيا فرنگي و هويج و سيبزميني پوره، سرخ شده يا تنوري و … ميل کنيد.