برای مشاهده نسخه قدیمی وب سایت کلیک کنید
logo

غذاي اصلي/ «زرشک پلو و مرغ» با دستور مخصوص و ويژه مهماني ها

منبع
آکا ايران
بروزرسانی
غذاي اصلي/ «زرشک پلو و مرغ» با دستور مخصوص و ويژه مهماني ها
آکا ايران/ چي لازم دارم: مرغ خرد شده ٥ يا ٦ تکه برنج ٤ الي ٥ پيمانه رب يک قاشق غذا خوري پر آبليمو 1 قاشق غذاخوري زعفران يه هشتم قاشق چاي خوري زرشک يک ليوان پلوپزي خلال بادام و خلال پسته (در صورت تمايل) به مقدار لازم نمک و فلفل به مقدار لازم يک عدد پياز متوسط ريز خرد شده چطور بپزم: مرغها را به اندازه اي که دوست داريد چهار يا هشت تکه کنيد يا اينکه فقط از ران يا سينه مرغ استفاده کنيد که مجلسي تر است. تکه هاي مرغ را خوب شسته و کنار بگذاريد. به تمام سطح مرغ نمک بزنيد. در قابلمه اي روغن بريزيد و مرغ ها را سرخ کنيد. وقتي که زير و روي مرغ ها کاملا سرخ شد از قابلمه خارج کنيد و کنار بگذاريد. يک پياز را کاملا ريز خرد کنيد و در همان ظرفي که مرغ را سرخ کرده ايد سرخ کنيد، سپس رب و فلفل و آبليمو را اضافه کنيد و چند ثانيه اي تفت بديد. سسي رو که درست کرديد از قابلمه خارج کنيد و باز مرغها را درون همون قابلمه بچينيد و سس را روي مرغها بريزيد. از بغل مرغها سه تا چهار ليوان آب هم اضافه کنيد و در قابلمه را بگذاريد تا به جوش بياد. بعد شعله را کم کنيد تا هم مرغ ها کاملا پخته شوند و هم آب خورشت بخار شه و تنها حدود يک ليوان سس در انتهاي پخت باقي بماند. وقتي که خورشت مرغ کاملا آماده بود، مقداري زعفران در آب حل کنيد و به مرغ اضافه کنيد و بعد از 5 دقيقه خاموش کنيد. براي درست کردن برنج هم بايد برنج را خوب پاک کنيد و بعد با آب ولرم بشوييد و با مقداري نمک براي يکي دو ساعت خيس کنيد. بعد از اينکه برنج خيس خورد، مقداري آب درون يک قابلمه که کنجايش جوشيدن برنج را داشته باشد ميريزيم و روي حرارت قرار ميدهيم تا آب به جوش آيد. وقتي آب به جوش آمد آب برنج را که خيسانديم خالي ميکنيم و برنج را درون آب در حال جوش ميريزيم و کمي صبر ميکنيم تا دوباره بجوشد. کف برنج را ميگيريم و ميگذاريم برنج قد بکشد. وقتي چند دانه برنج روي آب آمد ميتوانيم برنج را آبکش کنيم. در قابلمه يک يا دو قاشق روغن ريخته با يک استکان آب اگر دوست داشتيد ته ديگتون رنگي باشه يه نوک قاشق چايخوري زعفران يا زردچوبه ميريزيم. مقداري برنج روي آب روغن رنگي ريخته با پشت قاشق برنج را صاف ميکنيم و مابقي برنج را روي آن ميريزيم و يک استکان آب و روغن را هم روي برنج ميريزيم. سپس در قابلمه را ميبنديم و شعله را زياد ميکنيم و صبر ميکنيم. به محض بلند شدن بخار برنج، سريع دم کني را گذاشته و شعله گاز را کم ميکنيم. اون مقدار زرشک را که پاک کرديد اول در يک سبد کوچک خوب بشوريد و در ظرفي حدود ٥ دقيقه خيس کنيد تا احيانا اگر شن ريزه اي داشته باشه پاک شود. بعد از پنج دقيقه در آبکش بريزيد. خلال بادام و پسته را هم بعد از شستن در مقداري کره براي چند ثانيه فقط تفت ميدهيم. بايد مراقب باشيد که سرخ نشه و فقط کمي بوي کره بگيره و از روي شعله برداريد. بعد زرشک را هم در مقداري کره انداخته و روي حرارت ملايم يک تفت کوچک ميدهيم. موقع تفت دادت زرشک هم نبايد آبش کشيده بشه و تنها در حدي که بوي کره بگيره کافيه. به دلخواه يک قاشق غ شکر دوست داشتيد به زرشک اضافه کنيد و تفت بديد. يک قاشق غذا خوري زعفران حل شده به زرشک اضافه کنيد و سريع خاموش کنيد. حالا منظر بمانيد تا برنج دم بکشد و خورشت مرغ مجلسي شما هم آماده شود. بعد از دم کشيدن برنج يک بشقاب گود برداشته مقدار دو تا سه قاشق زعفران دم کرده و کره ريخته و يک کفگير برنج روي آن بريزيد تا براي روي برنج آماده شود. سپس برنج را به دلخواه و سليقه خود با برنج زعفراني و زرشک و خلالها تزئين کنيد. مرغ ها را هم در ظرفي بکشيد و در کنار زرشک پلو سرو کنيد. نکته طعم دار شدن خورشت مرغ مجلسي خورشت مرغ را چند مدل درست ميکنند يکي اينکه کف قابلمه را بايک شاخه کرفس خرد شده يک عدد فلفل دلمه ومقداري پياز ميپوشانند و مرغهاي تکه شده را روي آن ميچينند و باز رب و زردچوبه و نمک و فلفل زعفران روي مرغ ميريزند تا مرغ هم پخته شود هم طعم دار بشود. بيشتر رستورانها و بعضي مجلسها براي راحتي کار اين کار را ميکنند و روش بعد با همين موادي که گفتم فقط مرغش را سرخ ميکنند و سس و آب ميريزند و ميپزنند. به سليقه خودتان ميتوانيد از فلفل دلمه هم استفاده کنيد. همراهان عزيز، آخرين خبر را بر روي بسترهاي زير دنبال کنيد: آخرين خبر در سروش http://sapp.ir/akharinkhabar آخرين خبر در ايتا https://eitaa.com/joinchat/88211456C878f9966e5 آخرين خبر در بله https://bale.ai/invite/#/join/MTIwZmMyZT آخرين خبر در گپ https://gap.im/akharinkhabar
اخبار بیشتر درباره
اخبار بیشتر درباره