ميز اردور/ دستور تهيه نان زيتون خوش طعم
بيتوته/ اين دستور ساده نان نيازي به ورز دادن ندارد و تنها با چند مواد و ابزار ساده به راحتي مي توان آن را درست کرد. فقط قبل از شروع بايد چند نکته را به خاطر بسپاريد: مواد خشک را وزن کنيد. بهترين راه براي اندازه گيري درجه غلظت مواد نان وزن کردن مواد خشک است. فر خود را بشناسيد. اگر روي ۴۵۰ درجه تنظيم مي کنيد آيا واقعا ۴۵۰ درجه فارنهايت است؟ اگر زيتون دوست نداريد مي توانيد به جاي آن از گوجه فرنگي خشک استفاده کنيد. مواد مورد نياز: ۱ پيمانه (۲۲۰ گرم) آب ولرم ۱ قاشق چاي خوري (۴ گرم) مايه خمير ترش ۱ قاشق چاي خوري (۸ گرم) نمک ۲ و ¼ پيمانه (۳۰۵ گرم) آرد ۱۰ عدد زيتون درشت اسلايس شده ۲ قاشق غذاخوري روغن زيتون مواد دلخواه: پنير پارمزان رنده شده ۲ قاشق چاي خوري رزماري دستور تهيه نان زيتون: مايه خمير و نمک را به آب اضافه کنيد و به مدت ۵ ثانيه به آرامي هم بزنيد. به آرامي آرد را اضافه کنيد و با هم زن (يا قاشق چوبي) هم بزنيد تا کاملا مواد در آب حل شود و حباب هاي خشک در آن باقي نماند. نتيجه خميري آبکي به دست مي آيد. روي ظرف را با پلاستيک بپوشانيد و بگذاريد در دماي اتاق به مدت ۲ ساعت بماند. (مرحله اختياري) خمير را کمي در يخچال قرار دهيد. از آنجا که خمير کمي چسبناک است با قرار دادن آن در يخچال کمتر به دست ها مي چسبد. خمير را از يخچال بيرون بياوريد و کف دست ها را آردي کنيد. روي سطحي که مي خواهيد خمير را قرار دهيد به اندازه کافي آردي کنيد. خمير را از ظرف بيرون بياوريد و روي آن آرد بپاشيد سپس خمير را به شکل توپ در بياوريد. خمير توپي را روي سطحي که آرد پاشيده ايد قرار دهيد و وسط خمير را با مشت ضربه بزنيد. ۲ روش براي صاف کردن خمير هست: با دست يا با وردنه. بعد از صاف کردن خمير روي سطح زيتون (يا رزماري و پنير به دلخواه) بريزيد. کناره هاي نان را به سمت مرکز تا کنيد و رول کنيد و سر و ته خمير را بپيچانيد و کمي به زير تا کنيد تا خمير کوچک تر از قالب شود. سپس خمير را داخل قالب چرب شده قرار دهيد، روي آن را بپوشانيد و بگذاريد به مدت ۴۰ دقيقه بماند. فر را روي ۴۵۰ درجه فارنهايت روشن کنيد و قالب را به مدت نيم ساعت داخل فر قرار دهيد. روي خمير با برس کمي روغن زيتون بماليد و سپس کمي هم نمک بپاشيد. نکته: قبل از قرار دادن قالب داخل فر، فر را روي ۴۵۰ درجه ( به مدت ۱۰ دقيقه )گرم کنيد. سپس قالب را روي طبقه وسط فر قرار دهيد و به مدت نيم ساعت در حالت بخار قرار دهيد تا زماني که روي نان قهوه اي طلايي شود. در آخر نان را از قالب بيرون بياوريد، اسلايس کنيد و تا زماني که سرد نشده است سرو کنيد.