چگونه يک غذاي شور را نجات دهيم؟
زندگي آنلاين/ بعضي مواقع پيش مي آيد که هنگام غذا درست کردن، بيش از اندازه نمک به غذا مي زنيم و باعث شوري آن مي شويم. در اينجا چند روش براي برطرف کردن شوري غذا و نجات آن از دور ريخته شدن، آورده شده است. 1- کمي از آب شور غذا را دور بريزيد اگر غذايي را که شور کرده ايد، حاوي آب است، مانند سوپ، مي توانيد کمي از آب درون آن دور ريخته و با آب جوش، يا آب سوپ بي نمک و يا شير- بسته به نوع غذا- جايگزين کنيد. 2- اسيد يا شکر بيفزاييد افزودن ماده اي کاملا جديد به غذا، کمي شهامت مي خواهد، اما مطمئن باشيد در مواقع اضطراري، جواب خوبي مي دهد. طعم اسيدي و يا شيرين، براي از بين بردن شوري، انتخاب هاي عالي و مناسبي هستند. * تقريبا به هر نوع غذايي مي توان آب ميوه مرکبات، سرکه، گوجه فرنگي و يا خوراکي هاي ترش اضافه کرد. * به غير از شکر ساده، مي توانيد عسل يا شير غليظ شده به غذا اضافه کنيد. البته اگر آن را با نوعي اسيد ترکيب کنيد، پاسخ بسيار بهتري مي گيريد. 1 قاشق چايخوري شکر را با 1 قاشق چايخوري سرکه، اضافه کنيد و ترکيب آماده شده را به غذاي شورتان اضافه کنيد. اگر شوري غذا هنوز برطرف نشده بود، اين کار را تکرار کنيد. 3- حجم غذا را بيشتر کنيد اگر هنوز به اندازه کافي وقت داريد، مي توانيد حجم مواد غذايتان را بيشتر کنيد. مثلا، کمي گوشت و يا سبزي به خورشت بيفزاييد و يا کره بي نمک به سس اضافه کنيد. اين کار از نسبت نمک به ديگر مواد کم مي کند. در مورد سوپ ها مي توانيد کمي گل کلم به مواد غذا اضافه کنيد. در اين صورت، شوري غذا به راحتي برطرف مي شود. 4- نشاسته غذا را بيشتر کنيد براي برطرف کردن شوري غذا، بسته به نوع غذا، مي توانيد نشاسته آن را افزايش دهيد. مثلا به غذا، برنج، پاستا يا سيب زميني اضافه کنيد. اين مواد مي توانند طعم شور غذا را از بين ببرند. 5- سبزيجات شور شده را بشوييد گاهي اوقات که سبزيجات در حال جوشيدن درون ديگ آب جوش هستند و هنوز چندان از زمان پخت آنها نگذشته است، مي توان آنها را درآورد و زير آب شير گرفت و شست تا نمک اضافي شان گرفته شود. اما يادتان باشد، اين کار مي تواند به بافت سبزي بخارديده، پخته و سرخ شده، صدمه بزند. اما گاهي اوقات براي رهايي از شوري، مي توان اين ترفند را به کار برد. پيشگيري از شور شدن غذا پيشگيري هميشه آسان تر از درمان است. اگر مي خواهيد غذايتان شور نشود، بهتر است هنگام غذا درست کردن، راهنمايي هاي زير را مد نظر داشته باشيد: * هرگز هنگام اندازه گيري نمک، بالاي ظرف غذا، اين کار را انجام ندهيد. در اين صورت ممکن است به طور ناگهاني مقدار زيادي نمک به درون ظرف ريخته شود. * هميشه در نمکدان را بررسي کنيد. گاهي اوقات که با نمکدان به غذا نمک مي زنيد، اگر در آن محکم نباشد، ممکن است در نمکدان جدا شده و مقدار زيادي نمک به درون غذا بريزد. بنابراين بررسي محکم بودن يا نبودن در نمکدان را به يک عادت تبديل کنيد. * هنگام درست کردن غذا، حواس تان به مواد غذايي حاوي سديم باشد، بسياري از محصولات غذايي شرکتي، به اندازه کافي (يا در برخي موارد بيش از اندازه)، نمک دارند. بنابراين اگر براي درست کرن غذاي خود، از اين مواد غذايي استفاده مي کنيد، پس ممکن است ديگر نيازي به افزودن نمک بيشتر نباشد. از اين محصولات غذايي مي توان به سوپ هاي آماده، سوپ هاي خامه اي و ... اشاره کرد. * در افزودن نمک به غذا احتياط کنيد. مي توانيد از کم شروع کرده و با هر ماده اي که به غذا اضافه مي کنيد، کمي ديگر نمک بزنيد. بدين ترتيب احتمال اينکه غذا شور بشود، به حداقل مي رسد. * غذا را مرتب بچشيد تا اگر لازم است به آن نمک بيفزاييد. البته غذا را با نوک زبان تان نچشيد. اين بخش از زبان کمترين حساسيت را دارد. بنابراين براي چشيدن طعم و نمک غذا، از کل زبان تان استفاده کنيد. هنگام چشيدن، يک قاشق پر از غذا را – که البته آن را کمي خنک کرده ايد – به دهان بگذاريد. يک نکته سلامتي پزشکان دايما ما را به مصرف نمک کمتر تشويق مي کنند. زيرا ما معمولا فراموش مي کنيم و بيش از حد در غذاهايمان نمک مصرف مي کنيم که براي سلامتي بسيار مضر است. بنابراين هرقدر از ميزان نمک مصرفي مان کم کنيم، ذائقه مان به مرور، به کم نمکي عادت مي کند و در نتيجه غذاي سالم تري مصرف خواهيم کرد.