غذاي اصلي/ کال کباب گيلاني، پيش غذاي محبوب شمالي
آخرين خبر/ چي لازم دارم: بادمجان 1 کيلوگرم گردو 1 پيمانه سبزي معطر (چوچاق، نعناع، خالواش) 3-4 ق غذاخوري سير 1 بوته آب انار ترش 1 پيمانه دانه انار ترش نصف پيمانه نمک و گلپر به ميزان لازم چطور بپزم: در دستور پخت اصيل گيلاني اين غذا؛ انار، گردو، سبزي و سير را در ظرفي سفالي به نام "نمکيار" ميسايند و کنار ميگذارند. اما اگر اين ظرف در دسترس شما نيست، مواد گفتهشده را با گوشتکوب حسابي بکوبيد و بعد از آنها استفاده کنيد. بادمجانها را نيز خوب شسته، خشک کنيد و با نوک چاقو، شکم آنها را به صورت عمودي برش بزنيد و بعد روي منقل، روي شعله گاز و يا داخل فر آنها را کبابي کنيد. وقتي بادمجانهاي کبابي آماده شدند، پوست آنها را گرفته و گوشت کبابي بادمجانها را ساطوري يا له کنيد. حالا بادمجانهاي کبابي لهشده، آب انار، نمک و گلپر را به ترکيب قبلي اضافه کنيد. کال کباب شما در اين مرحله آماده است. بهتر است روي ظرف آن را پوشانده و براي چند ساعت درون يخچال قرار دهيد تا طعم مواد باهم ترکيب شده و حسابي مزهدار شوند. نکات: خوشمزگي اين پيشغذا، به مقدار سير و سبزيجات محلي بستگي دارد. اگر اين مقدار سير براي شما زياد است، مقدار آن را به ذايقه خود کمتر کنيد. اگر سبزيجات محلي در دسترستان نيست، فقط از نعناع استفاده کنيد. دانههاي انار ترش طعم عالي به کال کباب گيلاني ميدهد اما اگر در دسترس نيست ميتوانيد آن را حذف کنيد. بسياري از افراد به جاي آب انار ترش از رب انار استفاده ميکنند که اين کار رنگ کال کباب را تيره ميکند. در واقع يکي از زيباييهاي اين پيشغذا؛ رنگ صورتي و مليح آن است که با استفاده از رب انار تيره خواهد شد اما در نهايت مزه خوبي خواهد داشت. اميدواريم با استفاده از اين دستور غذا و نکاتي که آموزش داده شد، اين پيشغذاي خوشمزه را تهيه کرده و از خوردن آن در کنار ديگر غذاهاي خوشمزه گيلاني لذت ببريد.