اطلاعات/ مانی پلو از غذاهای سنتی دامغان است که هم با گوشت مرغ و هم با گوشت گوسفند پخته می‌شود. البته خیلی‌ها هم این غذا را بدون گوشت می‌پزند چون آنقدر پر و پیمان است که فقدان گوشت در آن به چشم نمی‌آید.‏
چی لازم دارم:
برنج ۳ لیوان
لپه یک لیوان
رشته پلویی ۲۰۰ گرم
گوشت گوسفند یا فیله گوساله ۳۰۰ گرم
کشمش پلویی ۲۵۰ گرم
زرشک ۷۵ گرم
زعفران دم کرده به مقدار لازم
پیاز یک عدد
نمک، فلفل، زردچوبه به مقدار لازم
زیره سیاه یک قاشق چای‌خوری ‏
روغن به مقدار لازم
چه جوری درست میشه:
در قابلمه‌ای یک تا دو قاشق روغن ریخته و روی حرارت داغ کنید. پیاز خرد شده را اضافه کرده و وقتی سرخ شد گوشت را در روغن کمی تفت دهید و زردچوبه و فلفل را اضافه کنید. سپس ۱ تا ۲ دقیقه دو لیوان آب به آن بیفزایید و بگذارید گوشت خوب بپزد. در انتهای پخت نمک را به گوشت اضافه کنید. در ظرف دیگری لپه را بجوشانید و بعد از آنکه خوب پخت آب آن را خالی کنید و کنار بگذارید. برنج را که دو ساعت قبل در آب و نمک خیس کرده‌اید در آب جوش ریخته و چند دقیقه به برداشتن برنج مانده، رشته و لپه را به آن اضافه کنید. بعد آبکش کنید. ‏کف قابلمه روغن ریخته و ته دیگ دلخواهتان را بچینید. سپس برنج را روی آن بریزید و دم کنید. بعد کشمش و زرشک پاک کرده و شسته را جداگانه با روغن سرخ کنید و سه چهارم از هر دو را با هم مخلوط و یک چهارم بقیه را برای تزئین کنار بگذارید. بعد از این که برنج دم کشید، روی آن زعفران دم کرده بریزید و هنگام کشیدن در دیس، لای برنج گوشت و مخلوط کشمش و زرشک را قرار دهید و در انتها روی غذا را با زرشک، کشمش و زیره تزئین کنید.‏

ما را در کانال «آخرین خبر» دنبال کنید