ميز اردور/ تهيه «مرباي به» با چند نکته که نمي دانستيد!
بيتوته/ چي لازم دارم: به 3000 گرم شکر 2500 گرم آب ليموترش 0٫5 فنجان هل 1 قاشق سوپخوريمرباي به چطور بپزم: به را چهار قاچ مي کنيم و تخم و قسمت سفتي وسط به را در مي آوريم و پوست مي کنيم (به را با پوست نيز مربا مي کنند)، بعد به را بشکل قاچ پرتقال خرد مي کنيم و آنرا مي شوييم و در ظرف مس سفيد کرده تميزي مي ريزيم (ظرف طبخ مرباي به بايد حتما مس سفيد کرده باشد زيرا در غير اينصورت مربا خوشرنگ نمي شود)، بعد مقداري آب در حدود 8 ليوان بطوريکه کمي روي به را بگيرد در ظرف مي ريزيم و در آنرا مي بنديم و ظرف را روي حرارت ملايم مي گذاريم تا به کمي پخته ولي زياد له نشود بعد شکر را داخل به مي ريزيم و هل را نيز اضافه مي کنيم و مي گذاريم مربا با حرارت ملايم 3 تا 4 ساعت بجوشد تا رنگ مربا قرمز خوش رنگ و شربت آن غليظ شود. بعد آب ليمو را مي ريزيم. مربا چند جوش که زد از روي آتش بر مي داريم. بايد توجه داشت که ظرف مربا در مدت طبخ مربا بايد بسته و حرارت ملايم باشد تا مربا خوشرنگ شود در صورتيکه مربا رنگش کاملا قرمز شد ولي شربت آن رقيق بود درآنرا بر مي داريم و حرارت را کمي تند مي کنيم. چند نکته مهم در تهيه مربا به _ براي آنکه مربا کيفيت بهتري پيدا کند، بهتر است شکر را چند ساعت (تقريباً ۱۰ ساعت) با تکههاي ميوه مخلوط کنيد. به اين مرحله شکرپاش کردن گفته ميشود که براي بسياري از مرباها از جمله مرباي به کاربرد دارد. _ هرگز براي ترد شدن تکههاي ميوه، از آب آهک استفاده نکنيد زيرا مصرف چنين مرباهايي براي افراد، به خصوص کودکان و زنان باردار خطرناک است. _ براي تهيه مرباي به ميتوانيد از به رنده شده، خلال شده و يا خردشده استفاده نماييد. همچنين ميتوانيد بسته به سليقه خود از قالبهاي آلومينيومي و يا فشاري براي ايجاد طرحهاي مختلف استفاده کنيد. _ پوست کندن به براي تهيه مربا کاملا سليقهاي ميباشد. _ بهترين انتخاب براي پخت مرباي به، استفاده از ظروف مسي ميباشد. استفاده از ظروف مسي در تهيه مرباي به ارتباط مستقيم با کيفيت و رنگ بهتر مربا خواهد داشت. همچنين استفاده از دمکني در پخت اين مربا نتيجهاي مطلوب خواهد داشت. _ براي همزدن مربا بهتر است از قاشق چوبي و يا استيل استفاده نماييد.