غذاي اصلي/ «قيمه نثار» با هر نکات و ترفندي که لازم داريد
نمناک/ قيمه نثار غذاي سنتي شهر قزوين است. “قيمه نثار” يک غذاي مغذي و لذيذ است. چي لازم دارم: برنج خيس کرده 3 پيمانه گوشت قيمه اي خرد شده 350 گرم پياز خرد کرده ريز 2 عددبزرگ لپه خيس کرده 1/2 پيمانه روغن 1/2 پيمانه رب گوجه فرنگي 2 ق س ادويه خورشتي 1 ق چ ادويه پلويي 1ق چ گلاب 1ق س زعفران دم کرده 1 ق س زرشک سرخ شده 1/2 پيمانه گرد ليمو عماني 1 ق س نمک به ميزان لازم خلال پسته و بادام براي تزيين چطور بپزم: ابتدا در يک قابلمه مقداري روغن ميريزيم تا داغ شود و بعد پياز خرد شده را در داخلش تفت ميدهيم . رنگ پياز که طلايي شد گوشت را در پياز تفت ميدهيم تا رنگ گوشت عوض شود.سپس ادويه خورشتي را اضافه ميکنيم و يک تفت کوچک ميدهيم . بعد لپه خيس داده شده را اضافه ميکنيم و حدود 4 تا 5 دقيقه تفت ميدهيم تا در هنگام پخت لپه ها باز نشود.هنگام تفت لپه ها رب گوجه فرنگي را هم اضافه کنيد تا رنگ بهتري بگيرد. بعد از اين مرحله به اندازه 3 پيمانه آب به خورشت اضافه ميکنيم و در ظرف را ميبنديم تا گوشت و لپه پخته شود وکم آب شود و غلظت خورشت هم زياد شود.و به اصطلاح جا بيفتتد. در 2 دقيقه آخر پخت هم گلاب و مقداري از زعفران را داخل قيمه ميريزيم تا جوش بخورد. برنج از قبل خيس داده شده را آبکش ميکنيم . و درکف ظرفي که ميخواهيم برنج و قيمه را مخلوط کنيم کمي آب و روغن ميريزيم و ميگذاريم تا روي حرارت گرم شوند و يک جوش ريزي بخورد بعد يک لايه از برنج آبکش شده را در کف قابلمه ميريزيم و روي آن را ادويه پلويي و گرد ليمو عماني ميريزيم و بعد يک لايه از مايع قيمه را که آب آن گرفته شده روي برنج ها و ادويه ها ميريزيم و اين مرحله را 2 تا 3 بار به همين ترتيب انجام ميدهيم و در آخر کمي روغن روي حرارت کم اجازه ميدهيم تا برنج دم بکشد و بعد از اينکه برنج دم داد کمي روغن داغ روي برنج ميکشيم . براي تزيين از مقداري برنج زعفراني به همراه زرشک سرخ شده ، خلال بادام و خلال پسته استفاده ميکنيم .