دونفره/ سبزی پلو ماهی جز غذا‌های اصیل و قدیمی ایرانی هاست که همه رو سر سفره جمع میکنه و دسته جمعی خوردنش هم خیلی میچسبه. معمولا سبزی پلو رو با ماهی سفید سرو میکنن، اما یکی دیگه از ماهی‌هایی که به اندازه ماهی سفید لذیذه و فوق العاده مفید هم هست ماهی سالمونه که با سبزی پلو هم عالی میشه، در این مطلب طرز تهیه سبزی پلو با ماهی سالمون رو براتون گذاشتم که امیدوارم بتونین ازش استفاده کنید.
چی لازم دارم:
۳ تکه ماهی سالمون به وزن کلی ۵۰۰ گرم
۲ پیمانه برنج خام
۱ پیمانه سبزی پلویی خورد کرده (شامل: گشنیز، تره، شوید، جعفری و کمی شنبلیله)
۲ قاشق مربا خوری سیر رنده شده
نمک، فلفل و زرچوبه به مقدار لازم
چطور بپزم:
ابتدا باید پوست ماهی سالمون رو ازش جدا کنیم. خیلی راحت میتونیم با یه چاقوی تیز این کارو انجام بدیم. در صورتی که ماهی هنوز کمی یخ زده و سفت باشه پوستش راحت‌تر جدا میشه.
البته میتونیم ماهی رو بدون پوست کندن هم سرخ کنیم، ولی بدون پوست شکیل‌تر میشه.
بعد از اینکه پوست همه تکه‌های ماهی رو کندیم٬ هر دوطرفشون رو به نمک، فلفل و زرچوبه آغشته کرده و میذاریم برای چند دقیقه بمونن.
تا ماهی یکم مزه دار میشه برنج رو برای دم گذاشتن آماده میکنیم. به این صورت که ابتدا کف قابلمه رو با روغن چرب کرده و حلقه‌های سیب زمینی رو کفش میچینیم.
حالا برنج آبکش شده رو با سبزی و سیر مخلوط میکنیم. من معمولا این کارو در دو مرحله انجام میدم. یعنی هر مرحله نصفی از مواد رو با هم مخلوط میکنم، چون در اینصورت از اونجایی که حجم مواد کمه خوب با هم مخلوط میشن و همه قسمت‌های برنج به یک نسبت سبزی دار میشه. از طرفی برنج‌ها به خاطر هم زدن زیاد نمیشکنن.
استفاده از سیر اختیاریه در صورتی که از طعم سیر خوشتون نمیاد حذفش کنین.
حالا برنج رو داخل قابلمه میریزیم و برای دم کشیدن بهتر، چند تا سوراخ روی برنج ایجاد کرده و کمی کره هم روی برنج میذاریم. چون کره طعم سبزی پلو رو محشر میکنه. در نهایت هم نصف استکان آب دور تا دور قابلمه میریزیم تا برنجمون خوب دم بکشه.
تا برنج دم بیاد ماهی‌ها رو سرخ میکنیم. معمولا ماهی‌ها نهایتا به ۳۰ دقیقه زمان برای سرخ شدن احتیاج دارن؛ بنابراین بهتره زمانمون رو طوری تنظیم کنیم که برنج و ماهی با هم آماده بشن تا ماهی سرد نشه.
برای سرخ کردن ماهی ها٬ ابتدا داخل ماهیتابه روغن میریزیم و شعله رو روشن میکنیم. وقتی روغن داغ شد ماهی‌ها رو داخل روغن میذاریم و با دمای ملایم سرخ میکنیم. بهتره در ماهیتابه بسته باشه، چون ممکنه در طول سرخ شدن ماهی، روغن بیرون بپره و اطراف رو کثیف کنه.
بعد ۱۵ الی ۲۰ دقیقه ماهی‌ها تقریبا پختن و یک طرفشون سرخ و طلایی شده حالا برشون میگردونیم تا طرف دیگه هم طلایی بشه.
وقتی ماهی‌ها سرخ شدن اول روی دستمال میذاریمشون تا روغن اضافیشون بره و بعد هم همراه سبزی پلو سروشون میکنیم.



ما را در کانال «آخرین خبر» دنبال کنید