ميز اردور/ آشنايي با روش تهيه ماست خانگي
سوران/ براي تهيه ماست، بهتر است از شير پرچرب استفاده کنيد زيرا هرچه چربي شير بيشتر باشد ماست سفتتري خواهيد داشت. چي لازم دارم: شير خشک: يک تا 3 قاشق مرباخوري شير: 4 ليوان ماست: 4 قاشق غذاخوري چه جوري درست ميشه: ابتدا شير را روي حرارت قرار دهيد تا جوش بيايد. سپس حرارت را ملايم کنيد و 10دقيقه اجازه دهيد شير بجوشد تا آب اضافي آن خارج شود.دراين مرحله ميتوانيد شير خشک را به آن اضافه کنيد تا خوشمزهتر شود. شير را داخل ظرفي که براي تهيه ماست در نظر داريد بريزيد و صبر کنيد تا شير ولرم شود. دما بايد طوري باشد که شير دست را نسوزاند ولي دماي گرم آن حس شود.در اين زمان ماست را با قاشق کاملا بزنيد تا يکنواخت شود و کمي شير به آن افزوده و خوب مخلوط کنيد و بعد آن را به شير اضافه کنيد و خوب مخلوط کنيد. درِ ظرف را ببنديد و آن را با حوله گرمي خوب پوشش دهيد و در جاي گرمي بگذاريد و 5تا 9 ساعت اجازه دهيد ماست ببندد.سپس آن را به يخچال منتقل کنيد و 5ساعت بعد از آن براي سرو آماده کنيد. نکات: 1) اگر ماست را براي تهيه دوغ يا آش ميخواهيد آن را در دماي گرم تري تهيه کنيد تا ترش شود. 2) اگر ماست آب انداخت و تکه تکه شد يعني شير زياد داغ بوده و يا ماست خيلي سرد بوده و يا مايه ماست کمتر از مقدار لازم بوده است. 3) در صورت تمايل شير خشک را حذف کنيد. 4) براي تهيه ماست شيرين وانيلي براي تهيه دسر و ... ميتوانيد همزمان با اضافه کردن ماست به شير ، مقداري شکر و وانيل شکري نيز به شير اضافه نماييد.