برای مشاهده نسخه قدیمی وب سایت کلیک کنید
logo

چگونه بفهميم گوشت چرخ کرده سالم است؟

منبع
سلامت نيوز
بروزرسانی
چگونه بفهميم گوشت چرخ کرده سالم است؟
سلامت نيوز/ يک متخصص علوم و صنايع غذايي با اشاره به درجه‌بندي گوشت‌هاي چرخ کرده و روش‌هاي تقلب برخي فروشندگان گوشت گفت: گوشت چرخ کرده اغلب با مقداري از چربي‌هاي دام مخلوط مي‌شود و گاهي شرکت‌هايي که اخلاق و وجدان کاري را رعايت نمي‌کنند تقلباتي هم در اين موارد انجام مي‌دهند که قابل پيگيري است. دکتر آراسب دباغ مقدم, متخصص علوم و صنايع غذايي: هر چند از لحاظ نظري، گوشت همه قسمت هاي دام را مي توان چرخ کرد، اما به طور معمول گوشت برخي قسمت ها را نبايد چرخ کرد. گوشت کدام قسمت هاي دام را مي توان چرخ کرد؟ - گوشت هاي درجه يک معروف به کبابي مانند راسته، چرخ نمي شود. - گوشت هاي درجه دو معروف به خورشتي مانند سردست چرخ مي شود. - گوشت هاي درجه سه معروف به آبگوشتي چرخ مي شود. در گوشت چرخ کرده کدام قسمت هاي دام نبايد وجود داشته باشد؟ به گفته اين متخصص، در برخي از گوشت هاي چرخ کرده مقداري از چربي هاي بدن دام با گوشت مخلوط شده و چرخ مي شود و ميزان چربي افزوده شده به وجدان کاري شرکت توليد و بسته بندي کننده و همچنين نحوه نظارت بهداشتي دکتر دامپزشکي که ناظر فني-بهداشتي شرکت گوشتي است بستگي مستقيم دارد. ورود گره ها يا غدد لنفاوي در گوشت چرخ کرده، ممکن است بعضا به طور ناخواسته اتفاق بيفتد اما اگر ساير اعضا مانند طحال، لوزالمعده يا غدد پستاني به گوشتي که قرار است چرخ شود اضافه شود تقلب محسوب مي شود که معمولا شرکت هاي داراي اخلاق و خوشنام و معتبر از انجام چنين کارهايي پرهيز مي کنند. چرا رنگ برخي گوشت ها بيش از اندازه قرمز است؟ وي درباره قرمزي بيشتر برخي از گوشت هاي چرخکرده اظهار کرد: در برخي موارد، رنگ قرمز واقعا به علت استفاده بيشتر از گوشت است. اما تقلباتي هم ممکن است توسط برخي شرکت هاي بسته بندي غيرمتعهد انجام شود. مثلا با افزودن پودر خون، مواد رنگي يا نيتريت سديم، رنگ گوشت را براي القاي تازگي، سلامت و جلب توجه مشتري قرمزتر مي کنند که مي تواند تهديد کننده سلامت مصرف کننده باشد و چنين کاري پيگرد قانوني دارد. مدت مجاز نگهداري از گوشت در يخچال و فريزر چقدر است؟ افزودن مواد نگهدارنده نيز براي افزايش ماندگاري گوشت به صورت قانوني مجاز نيست و به طور معمول گوشت چرخ کرده در يخچال، حدود ۷۲ ساعت يا ۳ روز قابليت نگهداري دارد و مدت نگهداري آن در فريزر بسته به چربي گوشت متفاوت است. ما را در کانال «آخرين خبر» دنبال کنيد
اخبار بیشتر درباره
اخبار بیشتر درباره