غذاي اصلي/ «مطنجن مرغابي»، غذاي اصيل گيلاني هاي هنرمند
نمناک/ چي لازم دارم: مرغابي:1عدد مغز گردوي ساييده:5 -6 پيمانه قيصي هسته گرفته 250 گرم کشمش بي هسته 250 گرم رب انار 3-4 قاشق غذاخوري شکر 1-2 قاشق غذاخوري نمک، فلفل، روغن و دارچين به ميزان لازم چطور بپزم: رب انار و شکر را در يک پيمانه آب حل کنيد. مرغابي و مغز گردو را با 1 ليتر آب در ديگ روي آتش ملايم بار کنيد و 2 ساعت بپزيد تا مرغابي بپزد و گردو به روغن بنشيند. در پايان ساعت اول محلول رب انار را با کمي نمک و فلفل اضافه کنيد و هم بزنيد. 2-3 قاشق روغن در تابه روي آتش ملايم داغ کنيد، قيصي و کشمش را 3-4 دقيقه در آن تفت بدهيد و اندکي دارچين بپاشيد. قيصي و کشمش را به خورش اضافه کنيد و بگذاريد ديگ با در نيمه باز 20/15 دقيقه ريز جوش بزند. اگر رب انار شيرين باشد مي توانيد شکر را حذف کنيد؛ يا اگر ترشي آن کافي نباشد چند قاشق آب غوره يا آب ليمو اضافه کنيد. اين خورش را در گيلان معمولاٌ با مرغابي درست مي کنند؛ ولي البته مرغ هم مي توان به کار برد؛ در اين صورت مرغ را 35-40 دقيقه پيش از پايان پخت مغز گردو در ديگ بگذاريد، وگرنه زياد پخته مي شود و از هم وا مي رود.