سوپ و آش/ طرز تهيه سوپ نخود مديترانه اي
بيتوته/ مواد لازم براي تهيه سوپ نخود مديترانه اي : نخود 2 فنجان آب مرغ يا سبزيجات 4 فنجان پياز خرد شده 1 عدد سير ريز خرد شده 2-3 حبه برگ بو 1 عدد بزرگ پودر زيره 1 قاشق چايخوري نمک و فلفل سياه به ميزان دلخواه روغن زيتون مقداري براي روي سوپ سماق مقداري براي تزيين ليموي تازه 1-2 عدد طرز تهيه سوپ نخود مديترانه اي : نخودها را حداقل 8 ساعت در مقداري آب بخيسانيد. حتي مي توانيد نخودها را يک شب در آب قرار دهيد، هرچقدر زمان خيساندن نخود بيشتر باشد زمان پخت کمتر خواهد شد. پس از اين مدت نخودها را آبکشي کنيد. نخود، آب مرغ، 2 فنجان آب، پياز خرد شده، سير ريز خرد شده، برگ بو، زيره، نمک و فلفل را در قابلمه بريزيد. سوپ را به مدت 2-3 ساعت روي حرارت بسيار کم قرار دهيد تا نخودها آرام آرام بپزند و نرم شوند. هر نيم ساعت ميزان آب سوپ را چک کنيد و اگر لازم است مقداري آب اضافه کنيد. اين سوپ هرچقدر آرامتر بپزد بهتر جا ميفتد و خوشمزه تر خواهد شد. بعد از اينکه نخودها کاملا پختند برگ بو را خارج کنيد و اجازه دهيد سوپ کمي سرد شود. سپس مواد سوپ را با گوشکوب برقي، غذاساز يا مخلوط کن بکوبيد و پوره کنيد. بافت پوره به سليقه شما بستگي دارد، مي توانيد آن را مانند شکل کاملا پوره و نرم کنيد، يا آنکه کمتر پوره کنيد تا تکه هاي نخود مشخص باشد. سوپ را داخل کاسه بريزيد و روي آن را با روغن زيتون، سماق و کمي آب ليموي تازه تزيين و نوش جان کنيد.