logo

غذاي اصلي/ طرز تهيه و خاصيت آش زرشک

منبع
بيتوته
بروزرسانی
غذاي اصلي/  طرز تهيه و خاصيت آش زرشک
بيتوته/ آش زرشک، يک غذاي پرخاصيت پاييزي است. براي درست کردن اين غذا تا انتها با ما همراه باشيد. مواد لازم براي آش زرشک : برنج ۲ ليوان سبزي آش خرد شده ۷۰۰ گرم فلفل تند خرد شده چند عدد لپه دوسوم ليوان آب زرشک ۲ ليوان نمک و زرد چوبه به ميزان لازم پياز داغ ۳ قاشق غذا خوري نعنا داغ به ميزان لازم گلپر به ميزان لازم طرز تهيه آش زرشک : ابتدا برنج و لپه را از قبل بشوييد و خيس کنيد و ۴ تا ۵ ليوان آب روي آنها بريزيد و بپزيد. سبزي را خرد کرده و به آش اضافه کنيد. پياز را سرخ کرده و همراه نمک و زرد چوبه و کمي گلپر به آش افزوده و بگذاريد آش پخته و تقريبا سفت شده و جا بيفتد. بعد آن را از روي حرارت برداريد و آب زرشک را در آش ريخته و در ظرف مناسبي بکشيد و روي آن را با گلپر، نعنا داغ و کمي زرشک سرخ شده تزئين کنيد و ميل کنيد. لازم به ذکر است که مي توانيد آب زرشک را هم در اين آش بريزيد. خواص زرشک : يک کارشناسان زبده در طب ايراني و مهندساني دقيق و هنرمنداني معجزه گر بوده اند که آثار جذاب و زيبا و البته کام نوازشان قرن هاست تکرار شده اند. به يک دوري مرصع پلو يا زرشک پلو يا آلبالو پلو بنگريد، همنشيني رنگ ها در کنار هم به تابلويي آبستره اثر هم هنرمندي مدرن مي ماند. رنگ و بو و عطر و طعمش به کنار، زيبايي اين دوري ها واقعا بي نظير و بي بديل است. از اجزاي بي نظير و زيباي آشپزي ايراني زرشک است. اين ميوه خوش رنگ و خوش مزه و پرخاصيت در سرزمين پهناور ايران به وفور کشت مي شود و البته قائنات خراسان، بزرگ ترين توليدکننده زرشک در جهان است. من به کاربردن زرشک را در مکاتب ديگر آشپزي نديده ام، اما اين روزها در منوي بسياري از رستوران هاي ملل ديگر زرشک پلو با مرغ ديده مي شود، چرا که خوراکي است محبوب براي غيرايرانيان. حتي يک بار در يک پرواز خارجي با کمال تعجب ديدم زرشک پلو بين سه، چهار خوراک انتخابي قرار دارد. زرشک در طب ايراني صاف کننده خون و متعادل کننده طبع است. آب زرشک که از زرشک آبي هسته دار به دست مي آيد، در درمان فشار خون و تنظيم قند و چربي و اوره و شست و شوي کليه و کبد به کار مي رود. آنچه امروز به عنوان آب زرشک طبيعي در دکان ها و آبميوه گيري ها عرضه مي شود، قطعا حاوي افزودني ها و شکر و ترکيباتي است که خوردنش شفا نمي دهد و دردي هم مي افزايد. براي تهيه آب زرشک طبيعي خانگي کافي است مقدار مثلا ۲۵۰ گرم زرشک آبي از عطاري تهيه فرماييد، يک شبانه روز آن را خيس کنيد و بعد آب و زرشک ها را يک جا در مخلوط کن بريزيد و صاف کنيد. مايع به دست آمده نوشيدني گواراي بي مانندي است. آوازه خواص زرشک به آن سوي مرزها هم رسيده است، چنان که پزشک دوست انگليسي ام که به غلظت خون مبتلاست، برايش زرشک تجويز کرده و دوست محترم هم زرشک سوغاتي را مانند آجيل مشت مشت خشک به دهان مي ريزد و البته که از نتيجه اش هم راضي است. اين فصل زرشک تازه در بازار به دست مي آيد. اين فرصت را البته فرو نگذاريد. به کاربردن زرشک تازه در زرشک پلو ارزشي ندارد، چون رنگش را پس مي دهد و طعم بهتري هم از زرشک خشک ندارد، اما از زرشک تازه مي توان آش و سالاد و پس غذاي بي مانندي ساخت. براي فراهم کردن سالاد، زرشک تازه با نخود يا عدس پخته سرد و اندکي نعناي تازه خرد شده و برش هاي خيلي ظريف پياز قرمز و همراه روغن زيتون بودار اصل رودباري را سر هم کنيد و ببينيد چه ترکيب زيباي خوشمزه اي مي شود که مي توان آن را به جاي يک وعده غذا خورد. اين سالاد با استفاده از کنسرو نخود پخته در پنج دقيقه آماده مي شود و به کار جماعت کم وقت مي آيد. سنت ايرانيان بر اين مدار بوده است که هر خوراکي را بايد در فصلش خورد تا از خواص آن بهره کافي گرفت. خوردن آش زرشک در پاييز -فصل زرشک تازه- سبب صافي خون و شست و شوي داخل بدن خواهد شد. روش ديگر براي پخت آش زرشک: گندم پوست نگرفته و لوبياي قرمز و نخود را بپزيد. خوب که پختند، سبزي آش و يک يا دو ليوان آب زرشک به آن اضافه کنيد. نيم ساعت آخر زرشک تازه پاک کرده شسته شده را به هر ميزان که دلتان مي خواهد به آن بيفزاييد و قدري را هم براي تزيين روي آش کنار بگذاريد. براي اين آش، نعنا داغ مفصلي تدارک کنيد که جبران سردي زرشک را بکند، استفاده از پياز داغ فراوان هم البته توصيه مي شود. اما براي دسر ترش و شور متفاوتي که مي شود از زرشک تازه ساخت، مقداري زرشک تازه دُم گرفته پاکيزه را در يخبند بگذاريد تا منجمد شود. بعد زرشک هاي يخ زده را در کاسه هاي بستني بريزيد، رويشان اندکي نمک و فراوان گلپر بپاشيد، برگي نعنا هم اگر روي آن بگذاريد و از آن عکس بگيريد، هزار لايک مي خورد. ما را در کانال «آخرين خبر» دنبال کنيد
اخبار بیشتر درباره
اخبار بیشتر درباره