آشپزي دوره صفوي را تجربه کنيد
خراسان/ قليه سيب و به خوراک محبوب روزگاران قديم ايران است پس براي دوباره پختن اين غذاي اصيل همراهمان باشيد. چي لازم دارم: دارچين - يک قاشق چاي خوري محلول زعفران دم شده- کمي پياز - 2 عدد آلو خيس شده - به ميزان دلخواه گوشت خورشي - به ميزان دلخواه سيب و به - به ميزان دلخواه چطور بپزم: ابتدا گوشت خورش را بپزيد و کنار بگذاريد سپس درون تابه مناسب کمي روغن بريزيد و به ترتيب سيب و به را که به قطعات دلخواه برش زدهايد، به ماهي تابه اضافه کنيد و بگذاريد هر دو طرف آن کمي طلايي شود سپس به آن دارچين و محلول زعفران دم کرده را بيفزاييد. به ترتيب سيب، به و پياز را که از قبل سرخ کرده و کنار گذاشته ايد به قابلمه حاوي گوشت پخته شده همراه با نمک و فلفل اضافه کنيد. آلوي خيس شده را به خورش اضافه کنيد . شما مي توانيد ترشي و شيرينيغذا را با افزودن کمي آب ليمو ترش يا کمي عسل به جاي شکر تنظيم کنيد.زعفران دم شده را دوباره در مراحل پاياني به خورش اضافه کنيد و اجازه دهيد تا خورش روي حرارت ملايم جا بيفتد. اين قليه درگذشته با کوفته ريزه و لپه هم درست ميشد و چاشني آن، آب غوره بود. ترکيب دو نوع آلوي برقاني و آلو بخاراي خشک شده براي اين خورش مناسب است که توصيه ميشود قبل از افزودن به خورش آن را مختصر تفت بدهيد تا هنگام پخت درون قابلمه، بافت آن له نشود. حال که در فصل پاييز قرار داريم و کدو حلوايي به وفور در دسترس است، ميتوانيد در صورت تمايل به ترکيبات ياد شده کمي کدو حلوايي خرد شده نيز بيفزاييد که در اين صورت با ساير مواد خورش از قبل تفت داده ميشود.