شيريني ها/ طرز تهيه باسلوق ويژه شب يلدا با آب انار
چاره چي/براي تهيه باسلوق ويژه شب يلدا دو روش پيش روي شماست. شما مي توانيد بسته به ذائقه خود از آب انار طبيعي و يا پودر ژله انار براي تهيه باسلوق ويژه شب يلدا استفاده کنيد. بي مناسبت نيست اگر براي تهيه باسلوق ويژه شب يلدا از آب انار و يا ژله انار استفاده کنيد، اما اگر مثل من باسلوق ساده نارگيلي را ترجيح مي دهيد، به جاي ژله انار کافي است از پودر ژلاتين ساده که به راحتي مي توانيد در فروشگاه هاي لوازم قنادي پيدا کنيد، استفاده کنيد. روش اول: مواد لازم براي تهيه باسلوق ويژه شب يلدا نشاسته گل ۱ پيمانه آب سرد ۲ پيمانه پودر ژله انار ۲ بسته شکر ۱ پيمانه روغن مايع ۱/۴ پيمانه گلاب (اختياري) ۲ قاشق غذاخوري پسته (اختياري) ۱۰۰ گرم پودر نارگيل به ميزان لازم طرز تهيه باسلوق ويژه شب يلدا با ژله انار در اين روش براي تهيه باسلوق، از ژله انار استفاده خواهيم کرد. در صورتي که تمايل داريد به جاي ژله انار از آب انار طبيعي استفاده کنيد، روش دوم تهيه باسلوق را که در ادامه به آن مي پردازيم، امتحان کنيد. ابتدا يک پيمانه آب روي نشاسته گل بريزيد و چند دقيقه اجازه دهيد تا نشاسته در آب حل شود؛ سپس نشاسته را از صافي رد کنيد. مابقي آب را با شکر مخلوط کنيد و روي حرارت ملايم قرار دهيد. زماني که شکر کاملا در آب حل شد و چند جوش زد، پودر ژله را به آن اضافه کنيد و مرتب هم بزنيد تا محلولي شفاف بدست آيد. در اين مرحله نشاسته را به آب و شکر اضافه کنيد و با حرارت ملايم مرتب شروع به هم زدن کنيد تا باسلوق به غلظت مناسب برسد. در صورت تمايل ۲ تا ۳ قاشق غذاخوري گلاب را به باسلوق اضافه کنيد و جازه دهيد مجددا به غلظت مناسب برسد. در آخر روغن مايع را به مواد بيفزاييد و به خوبي مخلوط کنيد تا باسلوق اصطلاحا در وسط قابلمه جمع شود. قابلمه را از روي حرارت برداريد و پسته را اضافه کنيد. براي اضافه کردن پسته به باسلوق بايد پسته را بلانچ کنيد. براي اين منظور بايد در تابه اي آب را به جوش آوريد، سپس پسته را به مدت يک تا دو دقيقه درون آب جوش بريزيد. سپس، بلافاصله از آب جوش خارج کرده و در ظرفي حاوي آب سرد و قطعات يخ بريزيد تا فرايند پخت سريعا متوقف شود. اين کار موجب مي شود که رنگ پسته تغيير نکند. پس از اينکه باسلوق ولرم شد، دستان خود را چرب کنيد و ميزان مناسبي از باسلوق را درون دست خود گرد کرده و درون پودر نارگيل بچرخانيد. توصيه ستاره به شما براي داشتن باسلوق هاي يک اندازه اين است که باسلوق ها را با قاشق سوپ خوري استاندارد اندازه گيري کنيد و يا از ترازو براي وزن کردن دقيق آن استفاده کنيد. همچنين شما مي توانيد به جاي گرد کردن باسلوق ها، از قالب هاي سيليکوني کروي شکل استفاده کنيد؛ و يا باسلوق را به صورت تخته اي درون سيني بريزيد و پس از خنک شدن برش بزنيد. چند نکته در صورتي که تمايل به استفاده از ژله انار نداريد، مي توانيد از ۲ قاشق غذا خوري پودر ژلاتين استفاده کنيد. براي اين منظور پودر ژلاتين را با ½ از آب دستور به روش بن ماري (حرارت غير مستقيم) حل کنيد و به آب و شکر اضافه کنيد. همچنين، براي طعم مطبوع تر بهتر است ½ از آب دستور را با ½ گلاب جايگزين کنيد. يعني به طور کلي ۱ و ½ پيمانه آب که ½ پيمانه آن را براي پودر ژلاتين استفاده خواهيد کرد. منظور از نشاسته گل، نشاسته اي است که به صورت تکه تکه و سفيد است. اين نشاسته با پودر نشاسته تفاوت دارد. براي تهيه نشاسته گل به فروشگاه هاي لوازم قنادي مراجعه کنيد. پس از غلتاندن باسلوق درون پودر نارگيل، باسلوق را به مدت ۳ تا ۶ ساعت در يخچال استراحت دهيد. براي سرو باسلوق مي توانيد به جاي کاور کردن باسلوق با پودر نارگيل، باسلوق را در مخلوط پودر نشاسته ذرت و پودر قند بغلتانيد. روش دوم: مواد لازم براي تهيه باسلوق با آب انار مواد لازم نشاسته گل ۱/۳ پيمانه آب ۱ و ½ پيمانه شکر ¼ تا ½ پيمانه آب انار ½ پيمانه پودر ژلاتين ۲ قاشق غذاخوري طرز تهيه باسلوق ويژه شب يلدا با آب انار ابتدا يک پيمانه آب را با نشاسته گل مخلوط کنيد و اجازه دهيد تا ته نشين شود. سپس از صافي رد کنيد و درون يک قابلمه کوچک تفلون بريزيد. آب انار و شکر را مخلوط و به نشاسته اضافه کنيد. قابلمه را روي حرارت ملايم قرار دهيد و مرتب هم بزنيد تا مواد غليظ شوند. ميزان شکر از ¼ تا ½ بسته به ذائقه شما متفاوت خواهد بود. پودر ژلاتين را با ½ پيمانه آب بن ماري کنيد و به باسلوق اضافه کنيد. در صورت تمايل مي توانيد پودر ژلاتين را ۵۰ گرم پودر ژله انار جايگزين کنيد. در آخر کره را اضافه کنيد و اجازه دهيد مواد از حرارت بيفتد. ميزان مناسبي از باسلوق را در دست گرد کنيد و در پودر نارگيل بغلتانيد. در صورت تمايل مي توانيد کف سيني پودر نارگيل بپاشيد و همه مواد باسلوق را درون سيني به طور يکسان صاف کنيد و مجددا روي باسلوق را با پودر نارگيل بپوشانيد. پس از خنک شدن برش هاي منظم مربعي يا لوزي شکل بزنيد. همچنين، شما مي توانيد ۲ قاشق غذاخوري پودر نشاسته و ۱/۲ پيمانه پودر قند را مخلوط کرده و اين مخلوط را به جاي پودر نارگيل براي کاور کردن باسلوق، جايگزين کنيد.