برای مشاهده نسخه قدیمی وب سایت کلیک کنید
logo

گرفتن تلخي بادمجان با چند روش جديد

منبع
چاره پز
بروزرسانی
گرفتن تلخي بادمجان با چند روش جديد
چاره پز/ خيلي وقت ها هست که از ترس تلخ بودن بادمجان هايي که در بازار مي بينيم ممکن است از خريد آن منصرف شويم. روش هايي براي گرفتن تلخي بادمجان وجود دارد که در اين مطلب با آنها آشنا مي شويد. اميدواريم با بکارگيري اين روش ها، ديگر هنگام خريد بادمجان نگران نباشيد. مهمترين نکته در خريد بادمجان، انتخاب بادمجان هاي با تخم کم و مزه شيرين است. براي خريد بادمجان به سراغ بادمجان هاي گوشتالو، براق، سنگين و بلند برويد با پوستي کشيده و سفت و بدون آثار ضرب خوردگي چون خوشمزه تر هستند. بادمجان هاي قلمي و تازه را براي خريد انتخاب کنيم تا احتمال تلخ بودن آنها کمتر باشد و همچنين بادمجان هايي که دانه هايي ريز و همرنگ گوشت بادمجان دارند شيرين هستند و بادمجان هايي با دانه هاي تيره و بزرگ به احتمال بيشتري تلخ هستند. خواص پوست بادمجان بسياري از افراد هنگام استفاده اين سبزي، پوست آن را مي گيرند، درحالي که پوست بادمجان حاوي رنگدانه هايي است که در ساير موادغذايي يافت نمي شود و به آن «آنتو سيانيدين» گفته مي شود. آنتوسيانيدين، خواص آنتي اکسيداني بسيار قوي دارد بنابراين اگر با پوست مصرف شود، مانند بادمجان ترشي يا بادمجان سرخ  شده يا به هر شکل ديگري با پوست، براي سلامت بسيار مفيد خواهد بود. علت تلخ بودن بادمجان علت تلخ بودن برخي از بادمجان ها، ترکيب هاي شيميايي اي به نام «آلکالوئيدها»يي است که داخل سلول هاي آن وجود دارد. بهترين روش براي از بين بردن تلخي بادمجان، اضافه کردن نمک به آن است. افزودن نمک به دليل اينکه باعث افزايش فشار اسمزي در خارج سلول هاي بادمجان مي شود، آلکالوئيدها را به سمت بيرون مي کشاند. دراصطلاح عاميانه با اين روش، «زهرابه» آن گرفته مي شود که همان آب تلخي است که در اثر ايجاد فشار اسمزي از آن خارج مي شود. در ادامه با ۵ روش ساده و طبيعي از بين بردن تلخي بادمجان آشنا مي شويد. گرفتن تلخي بادمجان با نمک و آفتاب بادمجان ها را پس از پوست کندن از وسط به دو نيم کنيد. اگر تخم زياد دارد، آنها را در بياوريد. روي آن نمک بپاشيد و روي يک سيني دستمال کاغذي بگذاريد و بادمجان ها را روي آن بچينيد و سيني را در آفتاب قرار دهيد. پس از يکي دو ساعت آنها را بشوريد و خشک کنيد. حال بادمجان ها را سرخ کنيد و مطمئن باشيد ديگر تلخ نيستند. گرفتن تلخي بادمجان با استفاده از آبليمو يک کاسه بزرگ رو از آب پرکرده و بعد بادمجون هاي پوست کنده رو داخلش بذارين و حدود دو الي سه قاشق آبليمو هم بهشون اضافه کنين و بذارين براي ۱۰ دقيقه الي يک ربع بمونن و بعد بادمجون هارو از آب بيرون بيارين فشارشون بدين تا آب اضافيشون بره و در غذاي مورد نظر ازشون استفاده کنين. استفاده از نمک براي گرفتن تلخي بادمجان براي گرفتن تلخي بادمجان با نمک کافيه که بادمجون هارو پوست کنده و به صورت درسته يا برش داده شده کاملا به نمک آغشته شون کنيم و بذاريم براي مدت نيم ساعت بمونن و بعد آبشون بکشين تا تلخيشون بره و خشکشون کنين. حالا ميتونين در هر غذايي که دوست دارين ازشون استفاده کنين. ازبين بردن تلخي بادمجان با گرفتن تخم هاي بادمجان در صورتي که بادمجون تخم هاي بزرگ و تيره رنگ داشت ميتونين تخم هارو از گوشت جدا کرده و بعد از بادمجون در پخت غذا استفاده کنين. قرار دادن در فريزر روشي براي گرفتن تلخي بادمجان بادمجون هارو پوست کنده و براي حدود ۴ الي ۵ ساعت داخل فريزر بذارين تا يخ بزنن بعد از فريزر درشون بيارين و اجازه بدين تا يخشون آب بشه و با فشار دادن آب اضافيشون رو بگيرين تا تلخي بادمجان بره. احتياط هاي لازم در مصرف بادمجان بادمجان بايد کاملاً رسيده مصرف شود، چرا که نارس آن داراي ماده اي سمي است و در کساني که از آسم رنج مي برند، تحريک کننده به شمار مي آيد. مصرف بادمجان را به افرادي که از مشکلات گوارشي رنج مي برند، توصيه نمي کنيم. همچنين به علت دارا بودن ماده اي سمي به نام سولانين براي افرادي که حساسيت دارند، مناسب نيست، اين افراد به خصوص به نمونه هاي تخم دار بادمجان حساسيت داشته و بلافاصله بعد از خوردن آن، دچار چشم درد شده يا پوست بدن شان خارش پيدا مي کند و در مواردي مبتلا به کهير مي شوند. ما را در کانال «آخرين خبر» دنبال کنيد
اخبار بیشتر درباره
اخبار بیشتر درباره