4 جايگزين شگفتانگيز براي مارگارين
فردا/ يکي از مهمترين کارهايي که براي کاهش مصرف چربيهاي ناسالم و پرهيز از مواد حساسيتزا بايد انجام داد يافتن جانشين مناسب براي مارگارين و استفاده از آن در پختوپز و تهيهي صبحانه است. مارگارين اولينبار در قرن نوزدهم در فرانسه اختراع و استفاده از آن بهجاي کره بهشدت فراگير شد. اين مادهي زردرنگ اساساً از روغنهاي گياهي بهدست ميآيد، مثلاً از روغن سويا، روغن کلزا، روغن گلرنگ، و ررغن زيتون. اين روغنها را گاهي تا حدودي و گاهي بهطور کامل هيدروژنه ميکنند. هيدروژنهکردن فرايندي است که باعث افزايش غلظت مارگارين ميشود و دماي ذوب آن را هم بالا ميبرد. مارگارين يکي از ارزانترين چربيهاي مورد مصرف در آشپزي است و در دستور تهيهي بسياري از کيکها، کلوچهها، و ديگر شيرينيها حاضر است. در خيلي از برندهاي مارگارين هيچ عنصر حيواني وجود ندارد و براي همين براي مصرف گياهخواران نيز مناسب است. جايگزينهاي مارگارين اخيراً، جانشينهاي مارگارين خيلي مورد توجه قرار گرفتهاند. دليل اين اتفاق اين است که اين روزها سالمبودن مارگارين زياد زير سوال ميرود. در بعضي تحقيقات مشخص شده که مارگارين حاوي مواد مصنوعي و چربيهاي ترانس ناسالم است و بههمينخاطر، باعث افزايش خطر بيماريهاي قلبي ميشود. همچنين، از آنجا که خيلي از انواع مارگارين حاوي روغن سويا يا کلزا هستند، کساني که به اين روغنها حساسيت دارند مجبورند دنبال جايگزيني براي مارگارين بگردند. خوشبختانه، جايگزينهاي مارگارين بهراحتي در دسترس هستند. از جملهي اين جايگزينها ميتوان به کره، پنير خامهاي، روغن زيتون، و پورهي سيب شيريننشده اشاره کرد. کره کره محصولي است که مارگارين بهعنوان جانشين آن پا به ميدان گذاشته بود، اما اکنون مشخص شده که مزاياي آن براي سلامتي زياد است. بهجاي اينکه صبحها روي نان خود مارگارين بماليد، از همان کره استفاده کنيد، و در دستور غذاهايي که نياز به مارگارين است، با آسودگي از کره استفاده کنيد. پنير خامهاي اين پنير نرم بهطور کلي چربي کمتري از مارگارين دارد، عليالخصوص انواع کمچرب آن. از پنير خامهاي، بهعنوان جايگزين مارگارين، هم براي صبحانه ميتوان استفاده کرد و هم در پختوپز. روغن زيتون جانشيني براي مارگارين که مناسب گياهخواران نيز هست. اين روغن سالم را ميتوانيد روي نان بريزيد و ساندويچ درست کنيد. همچنين ميتوانيد آن را بهجاي مارگارين در دستور پختهايي که نيازمند مارگارين هستند بهکار ببريد. اگر روغن زيتون را قبل از مصرف داخل يخچال گذاشته باشيد، غلظتاش بهحدي ميرسد که ميتوانيد مثل کره آن را روي نان بماليد. پوره سيب شيريننشده براي تهيهي غذاهاي گياهخواري ميتوانيد بهجاي مارگارين از اين جايگزين شيرين استفاده کنيد. از آنجا که پورهي سيب چربي ندارد، کساني که قصد کاهش مصرف چربي را دارند اين ماده را سالمترين جايگزين براي مارگارين خواهند يافت.