ناهار/ قليه ميگو؛ کودکتان را باهوش مي کند
نمناک/ طرز تهيه “قليه ميگو” غذاي ويژه و مخصوص خوزستان را در ادامه ملاحظه فرماييد. چي لازم دارم: ميگو : نيم کيلو پياز : 1 عدد بزرگ سير خرد شده يا له شده: يک بوته کامل آرد : 2 قاشق غذا خوري شنبليله :50 گرم گشنيز : 250 گرم رب گوجه فرنگي: 1 قاشق غذاخوري در صورت تمايل عصاره تمر هندي :1 پيمانه قليه ميگو خوشمزه نمک فلفل قرمز و سياه پودر دانه گشنيز پودر سير مواد آخري که در داخل دستور تهيه ذکر شد . بستگي به ميزان نياز غذاي شما مي باشد پس حتما آن را به اندازه کافي اضافه نماييد. چطور بپزم: ابتدا بايد ميگوها را تميز کنيد و يا از ميگوهاي آماده شده و بسته بندي استفاده کنيد. سپس ميگوها را در مقداري نمک و آب جوش به مدت نيم ساعت قرار دهيد و بعد آبکشي کنيد تا نمک اضافه آن گرفته شود. در اين فاصله تمر هندي را هم در مقداري آب گرم بريزيد و با دست کمي آن را له کنيد تا نرم شود و بعد آن را صاف کنيد.سپس عصار تمر هندي را با آرد مخلوط کنيد. گشنيز و جعفري را هم تميز کنيد و بشوييد و بعد از اينکه آب آنها خشک شد آنها را کاملا خرد کنيد تا ريز ريز شوند. پياز ها را نگيني خرد کنيد و در مقداري روغن تفت دهيد ، کمي بعد از تفت خوردن پياز سير خرد شده را هم اضافه کنيد و به همراه پياز سرخ کنيد. در همين حين سبزي هاي خرد شده را هم اضافه کنيد تا با حرارت ملايم به همراه پياز و سير تقت بخورند و جا بيفتند.کمي که سبزي ها سرخ شدند مقداري آب به داخل آنها اضافه ميکنيم تا بجوش بيايد. ادويه ها را هم به همراه عصاره تمر هندي مخلوط شده با آرد به داخل خورش اضافه ميکنيم تا همه مواد با هم ترکيب شوند و جا بيفتند .در 5 دقيقه آخر ميگو ها را داخل خورشت بريزد تا قليه ميگو آماده شود.اگر هم دوست داشتيد به قليه ميگو رب هم ميتوانيد اضافه کنيد . فقط دقت کنيد ميگو بيشتر از 5 دقيقه در خورش نجوشد چون سفت ميشود.