غذاي ملل/ آموزش مرحله به مرحله طرز تهيه سمبوسه ترکيه اي
صورتي ها/ سمبوسه ترکيهاي نوعي سمبوسه است که در تهيه آن به جاي نان از خمير يوفکا استفاده ميکنند. البته اين نوع به اين سمبوسه بورک هم گفته ميشود. در واقع بورک، مايه ماکاروني است که داخل خمير پيچيده و در روغن يا فر سرخ ميشود. آموزش مرحله به مرحله طرز تهيه سمبوسه ترکيه اي را در اين مطلب ياد خواهيد گرفت. حتما اين سمبوسه را در خانه تهيه کرده هنر خود را به خانواده نشان دهيد.
چي لازم دارم:
برگ مثلثي خمير يوفکا: ۱۲ عدد
گوشت چرخ کرده: ۳۰۰ گرم
قارچ: ۲۵۰ گرم
فلفل دلمهاي رنگي: ۲ عدد
پنير پيتزا رنده شده: ۱۰۰ گرم
پياز متوسط: ۱ عدد
تخممرغ: ۱ عدد
شير: ۳ /۱پيمانه
روغن: ۳ /۱پيمانه
رب گوجه فرنگي: ۱ قاشق سوپخوري
آويشن: ۲ /۱ قاشق مرباخوري
زيره آسياب شده: ۱ قاشق مرباخوري
نمک: به مقدار لازم
فلفل: به مقدار لازم
تخم خرفه: مقداري
چطور بپزم:
براي تهيه سمبوسه ترکيه اي در ابتدا يک عدد پياز را پوست کنده، سپس بشوييد و به صورت نگيني خرد کنيد.
بعد از نگيني کردن پيازها، داخل تابه مناسب مقداري روغن ريخته، روي حرارت بگذاريد تا داغ شود. سپس پيازها را در روغن داغ ريخته، تفت دهيد. زماني که پيازها خوب طلايي و برشته شدند، گوشت چرخ کرده را به آنها اضافه و با قاشق از هم باز و سرخ کنيد. حالا نوبت به ادويهجات (نمک، فلفل، آويشن و زيره) ميرسد. آنها را به گوشت اضافه کنيد تا گوشت حين سرخ شدن مزهدار شود.
در اين مرحله از آموزش مرحله به مرحله طرز تهيه سمبوسه ترکيه اي قارچها را شسته، ورقهاي يا نگيني (به دلخواه) خرد کنيد. وقتي گوشت سرخ شد، قارچها را هم اضافه کرده، تفت دهيد. حالا نوبت رب گوجه فرنگي است که با مواد مخلوط شود.
فلفلهاي دلمهاي را بشوريد، تخمهاي داخلشان را بيرون بياوريد و آنها را نيز نگيني خرد کنيد.
در ادامه تخممرغ را شکسته، زرده و سفيده آن را از هم جدا کرده و در ظرفهاي جداگانه بريزيد. به سفيده تخم مرغ، شير و روغن اضافه کرده و با چنگال خوب هم بزنيد. خميرهاي مثلثي يوفکارا را روي سطح صافي بچينيد. اين مخلوط را با قلمموي مخصوص آشپزي روي خميرهاي يوفکا بماليد.
در ادامه با قاشق مقداري از مايه گوشت را برداشته، روي قسمت پهن خمير (قاعده مثلث) بريزيد. سپس روي مايه گوشت کمي فلفل دلمهاي نگيني شده و مقداري پنير پيتزاي رنده شده بريزيد.
از همان قسمتي که مواد را ريختهايد (قسمت پهن يا قاعده مثلث) نان را از سطح جدا کرده و به آرامي به شکل لوله جمع کنيد؛ طوري که قسمت نوک مثلث روي رول قرار بگيرد.
زرده تخممرغ را با چنگال خوب بزنيد و بعد با قلمموي آشپزي روي نانهاي بورک آماده شده بماليد و روي اين لايه چسبناک را کنجد يا تخم خرفه بپاشيد. فر را هم روشن کنيد تا با دماي ۱۸۰ درجه سانتيگراد گرم شود.
بورکهاي آماده شده را روي سيني فر بچينيد. بعد از گرم شدن فر، سيني را در طبقه وسط قرار دهيد و مدت حدود يک ربع تا ۲۰ دقيقه صبر کنيد تا روي نانها طلايي شود. البته اگر زودتر از اين زمان هم روي نانها طلايي و برشته شد ميتوانيد فر را خاموش کنيد.
سمبوسههاي ترکيهاي را همراه با سس قرمز و سبزيجات سرو کنيد.